Sony LinkBuds S | Review

Με τα Sony LinkBuds S η εταιρεία έρχεται να ολοκληρώσει, για την ώρα, το line-up της νέας σειράς της truly wireless ακουστικών που φέρει το όνομα LinkBuds. Η νέα αυτή σειρά έχει έναν πιο «προσβάσιμο» θα λέγαμε χαρακτήρα, αφού τα ακουστικά της δεν έχουν την premium τιμή των πιο high end

WF-1000XM4.

Ας πάμε όμως στα LinkBuds S, τα οποία λάβαμε στα χέρια μας και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Από την πρώτη στιγμή που τα πιάσαμε στα χέρια μας, παρατηρήσαμε πως εδώ η Sony επέλεξε μία διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία σε σχέση με τα πρώτα LinkBuds. Εδώ δεν υπάρχει η σχεδίαση ανοικτού δακτυλίου και αυτό συμβαίνει γιατί η εταιρία στοχεύει κάπου αλλού.

Τα LinkBuds S δεν είναι ανοιχτού τύπου και σε αντίθεση με το πρώτο μοντέλο της σειράς, έχουν τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου. Όσοι έχουν εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, θα ξέρουν πως η Sony έχει στα χέρια της μία από τις πιο εξελιγμένες ANC τεχνολογίες, και τα LinkBuds S έρχονται να το επιβεβαιώσουν για ακόμη μία φορά. Φυσικά, δεν υπάρχει η high end εξουδετέρωση θορύβου των WF-1000XM4, ωστόσο το αποτέλεσμα πλησιάζει πολύ κοντά και μόνο ένα έμπειρο αυτί θα αναγνωρίσει την διαφορά. Θέλοντας να δικαιολογήσει το όνομα “LinkBuds” η Sony έχει κάνει πολύ εύκολη την ενεργοποίηση του ANC.

Με αυτόν τον τρόπο τα LinkBuds επιτρέπουν στον χρήστη να απορροφάται στο περιεχόμενο που «καταναλώνει» στο smartphone ή στο tablet του, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, μόλις το επιθυμήσει, μπορεί να απενεργοποιήσει το ANC και τότε θα «συνδεθεί» πίσω στον πραγματικό κόσμο. Σίγουρα σε αρκετούς το παραπάνω θα φαντάζει ξένο ή και αχρείαστο, όμως είναι σημαντικό για άτομα που μετακινούνται συχνά μέσα στην πόλη με ΜΜΜ ή εργάζονται σε χώρους εργασίας με πολλά άτομα και συνεπώς φασαρία.

Όσον αφορά τον ήχο, τα LinkBuds S λόγω του σχεδιασμού τους έχουν βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τα πρώτα LinkBuds. Εδώ το μπάσο κάνει πιο εμφανή την παρουσία του. Ταυτόχρονα οι μεσαίες και ψηλές συχνότητες παραμένουν καθαρές, με πλούσιο ήχο που μοιάζει φυσικός, όπως εξάλλου μας έχει συνηθίσει η Sony.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βελτιωμένο μπάσο, σε συνδυασμό με την καθαρή απόδοση στο υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα, κάνουν τα LinkBuds S ιδανικά για mobile gaming. Ειδικά σε παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile, το PUBG Mobile ή το πιο πρόσφατα Apex Legends, τα LinkBuds S μάς έβγαλαν ασπροπρόσωπους και σίγουρα βελτίωσαν την εμπειρία του mobile gaming.

Όντας ένα αξεσουάρ που προορίζεται για πολύωρη χρήση, τα LinkBuds S θα λέγαμε πως τα καταφέρνουν περίφημα σχεδόν σε όλους τους τομείς. Είναι πραγματικά πανάλαφρα, με τη Sony να τα αναγνωρίζει ως τα πιο ελαφριά ακουστικά με ANC, ενώ ταυτόχρονα έχουν βολική εφαρμογή που θα ενοχλήσει μόνο μετά από πραγματικά πολύωρη χρήση. Η υφή τους, όπως και η υφή της προστατευτικής θήκης, είναι η κλασική matte υφή, που έχει το θετικό πως δεν είναι μαγνήτης δαχτυλιών όπως οι αντίστοιχες glossy υφές σε άλλα ακουστικά, όμως «λερώνει» πιο εύκολα και συχνά εντοπίζονται σημάδια επάνω στη θήκη από άλλα αντικείμενα.

Η αυτονομία των LinkBuds S είναι κοντά στο μέσο όρο της κατηγορίας (περίπου 6 ώρες με ANC ενεργοποιημένο) και η θήκη χαρίζει ακόμη δύο φορτίσεις. Αν βρέχει ή αν έχουμε ιδρώσει, μπορούμε να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε χάρη στην IPX4 ανθεκτικότητα σε νερό. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως τα LinkBuds S δεν είναι αδιάβροχα και δεν πρέπει να βουτήξουμε με αυτά.

Η σύζευξη των LinkBuds S με laptop, smartphone, τηλεόραση ή tablet γίνεται εύκολα μέσω του Bluetooth 5.2. Ειδικότερα για την περίπτωση των smartphones η εφαρμογή Sony Headphones αναλαμβάνει τη ρύθμιση χαρακτηριστικών όπως ο ισοσταθμιστής, το 360 Reality Audio κ.α. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα LinkBuds S ελέγχονται εύκολα (ρύθμιση έντασης, παύση/συνέχιση αναπαραγωγής, αλλαγή μουσικού κομματιού κ.α.), χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να τα αφαιρέσει από τα αυτιά του.

Κλείνοντας θα λέγαμε πως η Sony αναβαθμίζει τη σειρά LinkBuds με τη δυνατή προσθήκη των LinkBuds S. Αν κάποιος βρίσκεται σε αναζήτηση ενός βολικού TWS ακουστικού με ANC και ποιοτικό ήχο, τότε τα LinkBuds S σίγουρα θα πρέπει να είναι από τις πρώτες επιλογές του. Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί η τιμή τους, καθώς τα LinkBuds S κοστίζουν ελαφρώς περισσότερο από ανταγωνιστικές λύσεις, οι οποίες όμως στην πλειονότητά τους υστερούν στην απόδοση τους σε σημεία, ανά περίπτωση, σε σχέση με το ισορροπημένο σύνολο που έχει ετοιμάσει η Sony.

Τα Sony LinkBuds S είναι ήδη διαθέσιμα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €200. Το δείγμα της παρουσίασης στάλθηκε στο GameOver από τη Sony Hellas.

The post Sony LinkBuds S | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα