Milky Way Prince: The Vampire Star | Review

Η αλήθεια είναι πως τα Visual Novels είναι μια niche κατηγορία, αφού ως βιντεοπαιχνίδια το μόνο που προσφέρουν είναι η ανάγνωση και ελάχιστες φορές -ανά περίπτωση παιχνιδιού- υφίσταται μια ελάχιστη αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες και το περιβάλλον. Το Milky Way Prince: The Vampire Star, όπως φαντάζεστε, ανήκει στην παραπάνω κατηγόρια, το οποίο όμως προέρχεται από το gaming στούντιο

της Eyeguys.

Η ιστορία του τίτλου ακολουθεί τα βήματα του ήρωά μας Nuki, ο οποίος λατρεύει τις ιστορίες με τα αστέρια. Κάποια στιγμή ο πρωταγωνιστής ακολουθεί ένα αστέρι που πέφτει και βρίσκει τον Sune. Μέσα από αυτή τη συνάντηση γίνεται κατανοητό πως έχουμε έναν τίτλο ο οποίος επικεντρώνεται στο ρομάντζο μεταξύ των δύο αυτών ηρώων.

Ωστόσο, η θεματολογία του τίτλου δεν επικεντρώνεται μόνο στην οικειότητα που αποκτούν αυτοί οι δύο ήρωες. Αντιθέτως, επικεντρώνεται στις τοξικές και μη υγιείς σχέσεις. Σε αυτό το σημείο δεν θα αναπτυχθούμε περισσότερο, διότι αφενός θέλουμε να αποφύγουμε spoilers και αφετέρου το παιχνίδι αφιερώνει όσο χρόνο διαθέτει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ήρωες.

Όμως, περιληπτικά θα αναφέρουμε πως η ιστορία παρουσιάζει ενδιαφέρον, αφού δεν αποτυπώνει μια ξαφνική και παθιασμένη ρομαντική ιστορία. Αντ’ αυτού έχουμε έναν ήρωα ο οποίος μέσα από τις επιλογές μας καθορίζει το πόσο τοξική και πόσο βίαιη μπορεί να γίνει μια σχέση. Σε όλη αυτή την απόδοση της ιστορίας σημαντικός, θετικός παράγοντας-συμπρωταγωνιστής που φέρνει ο τίτλος είναι το εικαστικό αλλά και το soundtrack, τα οποία αποδίδουν την ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής με εξαιρετικό τρόπο.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το Milky Way Prince: The Vampire Star, είναι πως αναπόφευκτα θα αξιολογηθεί ως νουβέλα. Και δυστυχώς απέχει μακριά από ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που έχουμε δει να προσφέρουν αρκετοί τίτλοι του είδους. Συγκεκριμένα, το Milky Way Prince: The Vampire Star προσφέρει δύο ώρες περιεχομένου, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να αναπτύξει πολλές πτυχές των δύο πρωταγωνιστών ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν και άλλοι χαρακτήρες.

Επίσης, το Milky Way Prince: The Vampire Star δεν διαθέτει ίχνος voice acting, πράγμα που φαντάζει περίεργο… Αλλά η κατάσταση διασώζεται -όπως προαναφέραμε- από τον ηχητικό τομέα. Επιπροσθέτως, σε τίτλους Visual Novel έχουμε συνηθίσει τη χειροκίνητη αποθήκευση, ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε όπου θέλουμε. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος τίτλος δεν παρέχει την εν λόγω δυνατότητα.

Μια ακόμη απουσία είναι ο μηχανισμός του αρχείου διαλόγου (log) ώστε αν προσπεράσουμε κατά λάθος ένα παράθυρο διαλόγου (text box), να έχουμε τη δυνατότητα να το δούμε ανά πάσα στιγμή. Το Milky Way Prince δεν προσφέρει κάτι τέτοιο, όπως δεν προσφέρει και προσπέρασμα στο διάβασμα (skip) για όσους θέλουν να κάνουν έναν νέο κύκλο παιχνιδιού.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσουμε πως το παιχνίδι προσφέρει τρία endings, τα οποία -όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- γίνονται διαθέσιμα ανάλογα με τις επιλογές μας. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε με τη μια το πραγματικό τέλος, πράγμα που μπορεί να “μειώσει” τη διάρκεια του τίτλου στο ένα playthrough.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως το Milky Way Prince: The Vampire Star είναι μια νουβέλα η οποία αποδίδει τα προβλήματα των σχέσεων, με δυνατά συνοδευτικά χαρακτηριστικά της να είναι το εικαστικό και η μουσική της. Όμως οι απαιτητικοί φίλοι της κατηγορίας δύσκολα θα παραβλέψουν τη μικρή διάρκεια του τίτλου και την απουσία σημαντικών μηχανισμών, οι οποίοι εδώ και χρόνια θεωρούνται δεδομένοι για το είδος.

Το Milky Way Prince: The Vampire Star κυκλοφορεί για PS4, PS5, Switch, Xbox One και Xbox Series από τις 21/6/22. Για PC κυκλοφορεί από το καλοκαίρι του 2020. To review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5 με review code που λάβαμε από το Fantastico Studio.

The post Milky Way Prince: The Vampire Star | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα