Saints Row | Preview

Πριν από λίγες μέρες το GameOver αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση της Deep Silver και συμμετείχε σε ένα κλειστό event, για τον ειδικό Τύπο, όπου και έγινε μια εκτενής παρουσίαση του Saints Row. Στο event, διάρκειας περίπου δύο ωρών, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τρεις αποστολές από τον επερχόμενο τίτλο της Volition, ενώ μας δόθηκε και η ευκαιρία να κάνουμε τις δικές μας ερωτήσεις στους δημιουργούς του τίτλου.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια – από το 2006 και

μετά απολαμβάνουμε να επιστρέφουμε σε τίτλους της σειράς. Το βασικό χαρακτηριστικό των τίτλων Saints Row είναι η απόλυτη ελευθερία που δίνεται στον παίκτη να κάνει σχεδόν ό,τι θέλει πάνω στον χάρτη, όταν δεν κυνηγά τα objectives μιας αποστολής.

Τα παιχνίδια της σειράς Saints Row δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως η επιτομή του σεναρίου και της κεντρικής υπόθεσης. Πολύ εύκολα, όμως, μπορούμε να πούμε πως προσφέρουν την απόλυτη sandbox εμπειρία: μια εμπειρία πλούσια σε χιούμορ, δράση, gunplay, εκρήξεις – και όλα αυτά δοσμένα πολλές φορές με υπερβολή και, ολίγον τι, παράνοια. Η σειρά, λοιπόν, που ξεκίνησε ως μια σκιώδης παρουσία του Grand Theft Auto III, κατάφερε μέσα στα χρόνια να αφήσει το δικό της στίγμα, με την πλειονότητα των τίτλων της να χαρίζει μπόλικες ώρες γέλιου και διασκέδασης.

Αυτό ακριβώς υπόσχεται να κάνει, από τον ερχόμενο Αύγουστο, το Saints Row. Η Volition, αντί να προσφέρει το επόμενο αριθμημένο παιχνίδι της σειράς, επιλέγει να συνεχίσει με ένα reboot. Έχοντας πια πειραματιστεί με προεδρικά αξιώματα, εξωγήινες αλλά και κολασμένες δυνάμεις που άφησαν ανάμεικτες αντιδράσεις, η ομάδα ανάπτυξης επιλέγει να επιστρέψει σε αυτό που ίσως χαρακτηρίζει καλύτερα τη σειρά. Με την επανεκκίνηση της σειράς, επιστρέφουμε στα…γνώριμα εγκληματικά μας λημέρια, με μια νέα οργάνωση που απαρτίζεται από μέλη πιστά στο δόγμα της σειράς.

Στα gameplay videos που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, παρέλασε ολόκληρο σχεδόν το καστ της νέας οργάνωσης. Μαζί με τους νέους χαρακτήρες είχαμε την ευκαιρία να δούμε στιγμές μπόλικης δράσης, με μερικά μόνο από τα οχήματα και τα όπλα που θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της περιπέτειας. Η αίσθηση που αποκομίσαμε παρακολουθώντας τις αποστολές του παιχνιδιού είναι πως το reboot του Saints Row εξακολουθεί να αποτελεί μια γνήσια, ανόθευτη Saints Row εμπειρία.

Πήραμε μια γεύση από το χιούμορ της σειράς, χιούμορ που προσφέρεται μέσα από τις συνομιλίες και τις ατάκες των χαρακτήρων, αλλά και το πως εκείνοι διαχειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν στο δρόμο τους.

Αν και το υλικό που παρακολουθήσαμε ήταν μόνο ενδεικτικό της συνολικής εμπειρίας, και σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπει να σχηματίσουμε από τώρα μια συνολική εικόνα, εν τούτοις οι δημιουργοί προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν και να μας πείσουν πως όλα όσα γνωρίσαμε και όλα όσα περιμένουμε από τη σειρά είναι εδώ. Πιθανόν κάποιοι παίκτες να δουν πως το παιχνίδι είναι ελαφρώς πιο «προσγειωμένο» σε σχέση με παρελθόντες τίτλους, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σωστό Saints Row παιχνίδι.

Τα πάντα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα, είτε μιλάμε για τους ίδιους τους χαρακτήρες, είτε μιλάμε για τα οχήματα, είτε μιλάμε για τα ίδια τα όπλα. Οι δημιουργοί ανέφεραν συγκεκριμένα πως το εύρος των επιλογών που προσφέρονται μέσα από τη διαδικασία του customization είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει το Saints Row να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα open world παιχνίδια που κυκλοφορούν. Μας διαβεβαίωσαν πολλές φορές ότι όλες οι επιλογές customization δεν θα είναι κλειδωμένες ως DLC, μέσω paywall.

Ορισμένες από τις επιλογές παραμετροποίησης θα είναι διαθέσιμες από την αρχή, ενώ οι υπόλοιπες θα μπορούν να αγοραστούν από τα διάφορα in-game καταστήματα, κάνοντας χρήση του in-game currency. Εάν σε αυτά προσφέρουμε την ποικιλία των διαθέσιμων όπλων, την απλωσιά του χάρτη, και τα διάφορα accessibility options που παρέχονται (οι διαθέσιμες accessibility επιλογές αναμένονται να είναι και οι περισσότερες από κάθε άλλο παιχνίδι της σειράς), τότε μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια για το μεγαλύτερο, αλλά ίσως και το πιο γνήσιο παιχνίδι της σειράς.

Μέλη της ομάδας στάθηκαν και στους ίδιους τους χαρακτήρες. Ανέφεραν πως οι σχέσεις και η επικοινωνία μεταξύ των ηρώων του παιχνιδιού θα περάσει αρκετές διακυμάνσεις. Τα συναισθήματά τους θα κινούνται μέσα σε ένα εύρος πιο χαρούμενων, αστείων αλλά και δραματικών αντιδράσεων. Παρά το μέγεθος της παλαβομάρας και της σαχλαμάρας που θα περιλαμβάνει το κεντρικό campaign του τίτλου, όπως περίπου είναι αναμενόμενο, οι δημιουργοί έκαναν μια προσπάθεια να αποδώσουν ένα επίπεδο συναισθηματικής πραγματικότητας εφάμιλλο της καθημερινής ζωής.

Ίσως, μάλιστα, αυτός να ήταν και ένας ακόμα λόγος που συνηγόρησε στη δημιουργία ενός reboot για τη σειρά. Ήθελαν να ασχοληθούν με νέους χαρακτήρες, με μια νέα ιστορία και με μια εντελώς νέα τοποθεσία. Ειδικά το setting είναι ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον δράσης. Το Saint Ilesso ξεφεύγει αρκετά από τις μητροπολιτικές τοποθεσίες των προηγούμενων τίτλων. Η νέα τοποθεσία είναι εμπνευσμένη από ολόκληρη την νοτιοδυτική Αμερική.

Η ομάδα ανάπτυξης ταξίδεψε σε διάφορες τοποθεσίες όπως το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό, το Λας Βέγκας και το Τέξας, τραβώντας φωτογραφίες και αντλώντας έμπνευση για τη δημιουργία του Saint Ilesso. Ως εκ τούτου, οι παίκτες είναι πολύ πιθανόν να πολεμήσουν σε αμμώδεις κοιλάδες, αλλά και σε πολυπληθείς περιοχές με καζίνο. Η Παράξενη Άγρια Δύση (Weird Wild West) είναι μια φανταστική τοποθεσία που τα έχει όλα και δεν σκοπεύει να αφήσει παραπονεμένους ακόμα και τους παίκτες που ψάχνουν κάτι διαφορετικό.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το υλικό που παρακολουθήσαμε ανήκε σε κώδικα του παιχνιδιού που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Ο τομέας των γραφικών φαίνεται να στέκεται σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι παραπάνω οπτικά που θα δικαιολογούσε αγορά στα συστήματα της νέας γενιάς. Καθώς το Saints Row είναι ένας cross-gen τίτλος, οι υφιστάμενοι περιορισμοί στο hardware της προηγούμενης γενιάς φαίνεται πως ίσως να αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια των δημιουργών να προσφέρουν κάτι καλύτερο. Οι δημιουργοί ανέφεραν πως το παιχνίδι θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των κονσολών νέας γενιάς, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι βελτιώσεις.

Νέο Saints Row, λοιπόν, με νέα ιστορία, νέα τοποθεσία, νέους χαρακτήρες, νέες ευκαιρίες για δράση και παλαβομάρα. Όλα αυτά θα περιμένουν τους παίκτες όταν το παιχνίδι γίνει διαθέσιμο στις 23 Αυγούστου του τρέχοντος έτους για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S και υπολογιστές μέσω του Epic Games Store. Ραντεβού σύντομα στους δρόμους του Saint Ilesso.

Το Saints Row αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23/8/22 για PS5, PS4, PC, Xbox Series και Xbox One. Η παρουσίαση που παρακολουθήσαμε έγινε εφικτή κατόπιν πρόσκλησης που λάβαμε από την Enarxis Dynamic Media, αντιπροσώπου της Deep Silver στην Ελλάδα.

The post Saints Row | Preview appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα