NPD Φεβρουαρίου: Σάρωσαν Monster Hunter και PS4

Ενώ το Switch γίνεται η κονσόλα με τον πιο επιτυχημένο πρώτο χρόνο!

Για ακόμη ένα μήνα το NPD group δημοσίευσε τα στοιχεία του για τις πωλήσεις hardware και software στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με τον γνωστό αναλυτή της gaming βιομηχανίας, Mat Piscatella, να παρουσιάζει σε ένα βίντεο τα στοιχεία

και να αναλύει τις επιλογές των παικτών. Στον τομέα του hardware έχουμε μία αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αφού το PlayStation 4 κατάφερε να ξεπεράσει το Switch. Η κονσόλα της Sony όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο μήνα με την κονσόλα της Nintendo και έτσι έγινε η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις για το τρέχον έτος. Από την πλευρά του, το Nintendo Switch κατάφερε να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ, αφού έγινε η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στον πρώτο χρόνο της στην αγορά. Αν και το ακριβές νούμερο των πωλήσεων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν λάβουμε υπόψιν ότι μέχρι το τέλος του 2017 αυτές ανέρχονταν σε 4,7 εκατομμύρια, μάλλον αυτή τη στιγμή η κονσόλα της Nintendo έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια τεμάχια πωλήσεις.

Γενικότερα, τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας, από hardware, software και περιφερειακά, παρουσιάζονται αυξημένα κατά 39% σε σχέση με την αρχή της προηγούμενης χρονιάς, παρά το μικρότερο αριθμό μεγάλων κυκλοφοριών που υπήρξαν φέτος σε σχέση με τους πρώτους μήνες του 2017. Όσον αφορά στο software, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Monster Hunter World ήταν ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις. Λόγω αυτού, η Capcom είναι ο publisher με τα περισσότερα πουλημένα αντίτυπα για το 2018, ωστόσο η Nintendo την ξεπερνάει στα έσοδα από τις κυκλοφορίες της. Στη δεκάδα, πέρα από τους συνήθεις "υπόπτους", όπως τα CoD:WWII, NBA 2K18 και GTA V, κατάφεραν να βρεθούν και πιο "φρέσκες" κυκλοφορίες, όπως για παράδειγμα το Shadow of the Colossus, το UFC 3 και το Kingdom Come: Deliverance.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους 20 πρώτους τίτλους σε πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, για τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ στη παρακάτω εικόνα φαίνονται αναλυτικά οι τίτλοι με τις περισσότερες πωλήσεις για κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά.

Monster Hunter: World (Capcom)Call of Duty: World War II (Activision)NBA 2K18 (2K Games)Dragon Ball: Fighterz (Bandai Namco)Grand Theft Auto V (Rockstar Games)Shadow of the Colossus (Sony)UFC 3 (EA)Kingdom Come: Deliverance (Deep Silver)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)Super Mario Odyssey (Nintendo)Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Ubisoft)The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)PlayerUnknown's Battlegrounds (Microsoft)Bayonetta 2 (Nintendo)Madden NFL 18 (EA)Assassin's Creed: Origins (Ubisoft)FIFA 18 (EA)Sword Art Online: Fatal Bullet (Bandai Namco)The Sims 4 (EA)Star Wars Battlefront II (EA)

*Οι ψηφιακές πωλήσεις δεν καταμετρώνται για τους τίτλους της Nintendo

**Οι ψηφιακές πωλήσεις των εκδόσεων των PUBG, The Sims 4 και Battlefront 2 για υπολογιστές δεν έχουν καταμετρηθεί

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα