Atari VCS η τελική ονομασία του Ataribox

Πρώτες φωτογραφίες από τα controllers, σύντομα ξεκινούν τα preorders!

Μπορεί η Atari να έχει παρουσιάσει το Ataribox εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο μέχρι στιγμής λίγες ουσιαστικές πληροφορίες για αυτό είχαν γίνει γνωστές. Πριν λίγες ώρες η ιστορική εταιρία αποκάλυψε πως το τελικό όνομα της νέας της κονσόλας θα είναι Atari VCS. Ταυτόχρονα η εταιρία δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες από τα δύο controllers του VCS, με το ένα από αυτά να είναι ένα σύγχρονο joystick, βασισμένο σε αυτό του Atari

2600, ενώ το δεύτερο είναι ένα πιο συμβατικό controller, που θυμίζει αυτό του Xbox One, με ασύμμετρους μοχλούς και ABXY κουμπιά.

Ο Michael Arzt, στέλεχος της Atari, δήλωσε πως το Atari VCS είναι ένα πολύ σημαντικό όνομα για την εταιρία και για αυτό πρέπει όλα να γίνουν σωστά, αυτός ήταν και ο λόγος που πριν λίγους μήνες ακυρώθηκε η crowfunding καμπάνια της εταιρίας στο Indiegogo και υπήρξε η καθυστέρηση στη κυκλοφορία του. Η ιστορία του Atari VCS ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης έκθεσης E3, όταν και η Atari δήλωσε πως ετοιμάζει μία "retro-inspired" συσκευή για gaming και ψυχαγωγία. Λίγους μήνες μετά έγινε γνωστό πως το Atari VCS, θα είναι ένας υπολογιστής για την τηλεόραση, δηλαδή θα επιτρέπει streaming, browsing, αναπαραγωγή μουσικής και εφαρμογές, ενώ ταυτόχρονα θα τρέχει τόσο τα "pre-loaded" παιχνίδια της Atari, αλλά και τίτλους νέας γενιάς.

Αυτή την εβδομάδα, στα πλαίσια του Games Developers Conference, που διεξάγεται στο San Francisco, το Atari VCS, μαζί με τα controllers του, θα παρουσιαστεί σε περισσότερους από 25.000 developers, από τους οποίους η εταιρία θα πάρει και το ανάλογο feedback. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συσκευή θα έχει έναν επεξεργαστή της Intel και θα τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux, ενώ το κόστος της αναμένεται να κυμαίνεται από 250 έως και 300 δολάρια. Τέλος, έγινε γνωστό πως από τον επόμενο μήνα όσοι επιθυμούν να γίνουν κάτοχοι του Atari VCS θα έχουν τη δυνατότητα για προπαραγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα