Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R | Review

Η αλήθεια είναι πως για το Jojo’s Bizzare Adventure θα μπορούσαμε να κάνουμε ολόκληρη εισαγωγή και να φτιάξουμε ένα κείμενο που θα έχει μορφή wiki. Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί, αφού το έργο του Araki-san, έχει πραγματοποιήσει ήδη τεράστιες πωλήσεις και, ως εκ τούτου, η εγκατεστημένη βάση που έχει δημιουργηθεί για το Jojo’s Bizzare Adventure είναι ένα αποτέλεσμα που αποτυπώνει την εξαιρετική πορεία αυτής

της Shonen, Seinen δημοφιλούς σειράς.

Τώρα, το Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R πρόκειται για μια επανέκδοση-remaster, το οποίο είχε αρχικά κυκλοφορήσει το 2014 αποκλειστικά στο PlayStation 3. Συγκεκριμένα, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα 3D fighting παιχνίδι, το οποίο είχε αναπτύξει το στούντιο της CyberConnect2, που έχει την απαραίτητη γνώση και δεξιότητα, αφού έχει ειδίκευση στο συγκεκριμένο είδος το οποίο έχει αποδείξει μέσα από τους τίτλους των Naruto, Dragon Ball και διάφορα άλλα.

Οπότε, στο τμήμα του gameplay έχουμε δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας, όπου αποδίδονται combos, με τη γνώριμη δομή ελαφριών, μετρίων και βαριών χτυπημάτων, ενώ για άμυνα έχουμε τη λειτουργία της αποφυγής. Στο τμήμα του gameplay δεν γίνεται να απουσιάζει και το ύφος-στιλ το οποίο συνοδεύει τον κάθε χαρακτήρα και δίνει διάφορες στρατηγικές προσέγγισης.

Εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών, δεν απουσιάζει και η μπάρα ειδικής ικανότητας (Heart Heat Gauge), η οποία γεμίζει είτε όταν δεχόμαστε χτυπήματα, είτε όταν πραγματοποιούμε ζημιά στον αντίπαλο. Όταν γεμίσει αυτή η μπάρα, έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης γνώριμων, ισχυρών επιθέσεων. Επιπροσθέτως, για τους αρχάριους (όπως συνηθίζεται στους περισσότερους fighting τίτλους) υπάρχει και η επιλογή του Easy Beat, όπου τα απλά combos πραγματοποιούνται με τη χρήση ενός πλήκτρου.

Ορισμένες πίστες προσφέρουν μηχανισμούς που κάνουν ζημιά στον αντίπαλο, τους οποίους πρέπει να ενεργοποιήσουμε με συγκεκριμένο τρόπο. Τέλος, υπάρχει και η απόδοση μυστικών cutscenes, που παρουσιάζονται με τη χρήση ισχυρής επίθεσης, η οποία χρησιμοποιείται ως τελικό χτύπημα, όπου βέβαια πρέπει να βρισκόμαστε σε συγκεκριμένο επίπεδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο το αρχικό υλικό, μέσω cutscene.

Όλα τα παραπάνω αποδίδονται με πανέμορφα animations, ωραία εισαγωγή χαρακτήρων (character intros) και εξαιρετική εικαστική απόδοση στις πίστες, οι οποίες είναι ντυμένες στις θεματικές ενότητες της ομώνυμης, δημοφιλούς ιαπωνικής σειράς. Και σε όλο αυτό το καλοστημένο και δοκιμασμένο σύνολο, έχουμε και το offline περιεχόμενο, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο.

Για αρχή έχουμε το Arcade Mode, όπου είναι το γνώριμο 1vs1 για γρήγορες μάχες. Επιπροσθέτως, δίνεται και η επιλογή για 3vs3, όπου έχουμε δυνατότητα εναλλαγής χαρακτήρων ώστε να εμβαθύνουμε σε στρατηγικές, ενώ δεν απουσιάζει και η επιλογή τουρνουά, όπου μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 8 άτομα. Βέβαια, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή στο offline τμήμα είναι αυτή του All Star Battle, όπου εκεί αποτυπώνονται αρκετά από τα κεφάλαια της δημοφιλούς Manga-τηλεοπτικής anime σειράς και συμμετέχουμε είτε σε κανονικές μάχες που έγιναν, είτε σε υποθετικές.

Όμως, το πιο ενδιαφέρον σημείο του All Star Battle, είναι ότι οι συγκεκριμένες μάχες έχουν και συνθήκες που αποτελούν πρόκληση για τον παίκτη. Δηλαδή, σε κάποια μάχη ο εχθρός ανανεώνει με γρήγορο ρυθμό τη μπάρα υγείας του, ενώ βέβαια δεν απουσιάζουν και συνθήκες που χάνουμε στατιστικά επίθεσης, άμυνας, ειδικής μπάρας επίθεσης και διάφορα αλλά, που καθιστούν την εκάστοτε τη μάχη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Σε όλες αυτές τις παραπάνω επιλογές του offline mode, βάζουμε και το roster, το οποίο διαθέτει 50 χαρακτήρες από τη σειρά -ένα ακόμα ένα θετικό χαρακτηριστικό, αφού γινονται διαθέσιμοι αρκετοί αγαπημένοι χαρακτήρες. Ωστόσο, η εκτίμησή μας είναι πως από το offline mode απουσιάζει ένα σημαντικό τμήμα, αυτό της αφήγησης.

Εν ολίγοις, όσοι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το σύμπαν-υλικό του Jojo’s Bizzare Adventure, θα νιώσουν ότι βρίσκονται μ΄έσα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, αφού δεν υπάρχει ένα Story Mode όπου ο παίκτης θα γνωρίσει τους χαρακτήρες ή ορισμένα τμήματα της ιστορίας. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει πως το Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Επιπροσθέτως, υπάρχει και ακόμη ένα τμήμα όπου ο τίτλος χάνει πόντους, και αυτό είναι το Online τμήμα. Για αρχή το Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R δεν διαθέτει τη λειτουργία rollback netcode, η οποία αφαιρεί τα προβλήματα των delayed inputs, κάτι που εφαρμόζουν πλέον οι περισσότεροι fighting τίτλοι για καλύτερη ροή στη μάχη. Οπότε, ο τίτλος βασίζεται ξεκάθαρα στην ταχύτητα σύνδεσης που έχει ο κάθε παίκτης, αλλιώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα καθυστέρησης (lag), τα οποία αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα στην εμπειρία μας.

Τέλος, οι επιλογές στο online είναι ελάχιστες, αφού δεν υπάρχουν δωμάτια (lobbies), τουρνουά ή μάχες με ομάδα. Οι μόνες επιλογές είναι οι αγώνες κατάταξης και οι γρήγοροι αγώνες όπου πραγματοποιούνται παραδοσιακές μάχες 1vs1. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα που έχει το online τμήμα του Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R δεν είναι η αναμονή που θα κάνουμε να βρούμε αντίπαλο, αλλά η έλλειψη επιλογών και το lagging, το οποίο επηρεάζει ξεκάθαρα τη ροή της μάχης και -αναπόφευκτα- το αποτέλεσμά της.

Εν κατακλείδι, το Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R σίγουρα είναι ένας τίτλος που θα ικανοποιήσει τους φίλους της σειράς, ωστόσο το προβληματικό του online και η απουσία μιας εισαγωγής, δύσκολα θα προσεγγίσει το κοινό που θέλει να έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το συγκεκριμένο σύμπαν.

Το Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R κυκλοφορεί από τις 2/9/22 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5, με review code που λάβαμε από τη Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Jojo’s Bizzare Adventure All Star Battle R | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα