Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged | Review

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας του Hot Wheels Unleashed και η αλήθεια είναι πως η πρόταση της Milestone μας είχε αφήσει μόνο καλές εντυπώσεις. Ξεπερνώντας το γεγονός πως ο τίτλος κατάφερε να ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις στους συλλέκτες κάθε ηλικίας, το περιεχόμενο ήταν αυτό που τελικά έκανε τη διαφορά. Μία 100% arcade πρόταση στην αγνότερη αλλά και απλούστερη μορφή της, όπου ανά πάσα στιγμή αρπάζεις το gamepad και νιώθεις τον χρόνο τριγύρω σου να παγώνει.

Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα αφήνει και το Unleashed 2: Turbocharged. Χωρίς συγκλονιστικές αλλαγές ή προσθήκες, έρχεται σίγουρο για το περιεχόμενό του, γνωρίζοντας ξεκάθαρα τους στόχους του. Απλά και μόνο να προσφέρει διασκέδαση, άσχετα αν οι κακές γλώσσες θα πουν πως πρακτικά δεν προσφέρει τίποτα το νέο ή διαφορετικό.

Σε γενικές γραμμές αυτό είναι ίσως και το μοναδικό μελανό σημείο του τίτλου. Η σκανδαλιστική ομοιότητα με τον προκάτοχό του τόσο σε επίπεδο μηχανισμών όσο και περιεχομένου. Βέβαια, για μία πρόταση που φέρει το όνομα “Hot Wheels”, η επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον σε εμπορικό επίπεδο, αλλά ίσως η προσθήκη ορισμένων εξυπνότερων game modes ίσως και να έδινε αυτό το κάτι παραπάνω.

Για να μπορέσει να απολαύσει κάποιος το νέο παιχνίδι θα πρέπει να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις. Ο τίτλος βγάζει μάτι πως είναι σχεδιασμένος για παίκτες μικρότερης ηλικίας και αυτό γίνεται άμεσα ορατό από το σενάριο που πλαισιώνει το Creature Rampage, ή, αλλιώς, το γνωστό σε όλους career mode. Η αφορμή για να συρρικνωθούν τα πάντα δεν θα αργήσει να έρθει και έτσι οι χρήστες θα κληθούν να διαλέξουν την αγαπημένη τους κατηγορία οχημάτων ανάμεσα από τις 6 διαθέσιμες – χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κάποια δέσμευση για τη συνέχεια – και να ξεχυθούν στους δρόμους.

Αυτές οι κατηγορίες είναι οι Rocket, Balanced, Swift, Drifter, Off-Road, και Heavy Duty, με την κάθε μία να έχει τα ελαττώματα αλλά και τα προτερήματά της. Πρακτικά, η πρώτη δοκιμασία θα αποτελέσει έναν αγώνα εξοικείωσης με το μοντέλο χειρισμού, που παραμένει ίδιο με του πρώτου τίτλου. Οι διαδρομές θα είναι πλημμυρισμένες με power ups, όπου τα περισσότερα από αυτά θα φορτίζουν τη μπάρα του turbo για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Ίδιο και απαράλλαχτο επιστρέφει και το drifting, όπου απλά και μόνο με τη χρήση του φρένου το εκάστοτε όχημα ξεκινάει να πλαγιολισθαίνει, βάζοντας και αυτό το χεράκι του στη φόρτιση της μπάρας όπως αυτή αναφέρθηκε στην προηγούμενη πρόταση.

Το παιχνίδι της Milestone δεν επιδιώκει να γίνει σχεδόν ποτέ απαιτητικό και έτσι αν κάποιος δυσκολεύεται με το drifting model, μπορεί απλά να ρυθμίσει το επίπεδο δυσκολίας και έτσι να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Η αντίπαλη ΑΙ είναι πολύ σωστά ρυθμισμένη ώστε να μην γίνεται ποτέ άδικη και να επιτρέπει στον παίκτη να απολαύσει τους αγώνες του, τα drifts αλλά και τα ακροβατικά του.

Βέβαια, το δυνατό χαρτί του τίτλου είναι η αίσθηση της κλίμακας και συγκεκριμένα το πόσο μικρά είναι τα Hot Wheels στον έξω κόσμο. Σε όλες τις διαδρομές υπάρχει κάτι που να υπενθυμίζει συνεχώς πως τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε κλίμακα 1/64, αλλά τρέχουν μέσα σε σπίτια, αυλές, γήπεδα του golf, πισίνες ή παραλίες. Είναι πάντα απίστευτα διασκεδαστικό ένα Hot Wheel να περνάει ξυστά από ένα κουτί αναψυκτικού, με το δεύτερο να δείχνει θεόρατο. Ή ακόμα καλύτερα να εκτελεί drift κάτω από ένα πραγματικό φορτηγό ή να κάνει άλματα επάνω από μία γάτα.

Και τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ. Η Milestone έχει καταφέρει και συμπεριλάβει στον τίτλο της πάρα πολλά από τα γνωστά playsets της Mattel, βάζοντας γνωστές φιγούρες στον ρόλο των boss fights. Βέβαια, το μόνο που απαιτείται συνήθως από τον παίκτη είναι να κινηθεί γρήγορα εντός της διαδρομής, αλλά είναι τουλάχιστον συγκινητικό οι παίκτες μεγαλύτερες ηλικίας να έρχονται αντιμέτωποι με τον κλασικό T-Rex, τον καρχαρία ή το Green Octopus.

Σκοπός του career mode είναι φυσικά η συλλογή credits ώστε να γίνουν διαθέσιμες ακόμα περισσότερες διαδρομές, να αποκτήσει ο παίκτης νέα οχήματα και, γιατί όχι, να αναβαθμίσει τα ήδη υπάρχοντα. Με τις πρώτες θα ασχοληθούμε και παρακάτω, αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η ποικιλία είναι μια λέξη που μάλλον λατρεύει ο developer.

Σχετικά με τα οχήματα, για πολλούς αυτός είναι και ο λόγος αγοράς του τίτλου, γιατί με τον χρόνο δημιουργείται μία ψηφιακή συλλογή που στην πραγματικότητα ελάχιστοι στον κόσμο κατέχουν. Ο αριθμός των Hot Wheels δεν είναι ξεκάθαρος, γιατί η λίστα με αυτά που εμφανίζονται προς αγορά ανανεώνεται κάθε 45 λεπτά, μια διαδικασία που ευτυχώς ο παίκτης μπορεί να επισπεύσει Αναμενόμενα αυτό το looping έχει και κάποιο όριο, αλλά τελικά η λίστα με τα οχήματα είναι άκρως ικανοποιητική.

Αναμενόμενα επιστρέφουν όλα τα οχήματα από το Unleashed, συνοδευόμενα από τις γνήσιες καρτέλες με τα χαρακτηριστικά τους, αν και πλέον το τοπίο δείχνει κάπως να αλλάζει. Οι παίκτες μπορούν να δαπανήσουν τα credits ώστε να βελτιώσουν τα ήδη υπάρχοντα, δίνοντας περισσότερη ώθηση στην τελική τους ταχύτητα, την επιτάχυνση και στη δυνατότητα να εκτελούν drifts ακόμα ευκολότερα.

Εδώ οι ισορροπίες κάπου αρχίζουν να τσαλακώνονται, αναιρώντας όλα αυτά που η ίδια η Mattel τόσο χρόνια παλεύει να χτίσει: πως δηλαδή το κάθε αμαξάκι είναι μοναδικό, αλλά ευτυχώς η συγκεκριμένη ενότητα είναι καθαρά προαιρετική. Οπότε, με τα διαθέσιμα credits ο παίκτης είτε μεγαλώνει τη συλλογή του είτε μένει πιστός στο όχημά του, παρέχοντας του νέα, σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά.

Το Hot Wheels Unleashed είναι αλήθεια πως ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα παραμένει πανέμορφο, αλλά το Unleashed 2: Turbocharged είναι ακόμα ομορφότερο. Εδώ δύο είναι οι σημαντικοί πυλώνες. Ο πρώτος φυσικά είναι τα οχήματα, όπου το πλαστικό αναμιγνύεται με το μέταλλο πολύ όμορφα, όπως ακριβώς και στην πραγματικότητα, και με τη βοήθεια των εφέ φωτισμού, οι μικρές αυτές μινιατούρες παίρνουν ζωή. Ένα flip θα αποκαλύψει το κάτω μέρος όπου θα υπάρχει χαραγμένο το logo της εταιρίας αλλά και ο κωδικός του οχήματος, με όλα αυτά τα συστατικά να συνθέτουν μία μοναδική και άκρως αυθεντική εικόνα.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι διαδρομές και συγκεκριμένα το πόσο “πλαστικές” αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικές είναι. Η εικόνα είναι απίστευτα εθιστική, με χαρακτηριστικές φιγούρες της σειράς να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά καλό θα ήταν να υπήρχε λίγη περισσότερη ζωντάνια στους περιβάλλοντες χώρους.

Για να φέρουμε ένα παράδειγμα, είναι περίεργο μία διαδρομή να βρίσκεται σε ένα παιδικό δωμάτιο, αλλά να μην αχνοφαίνεται ούτε μία ανθρώπινη φιγούρα. Ίσως η αίσθηση της κλίμακας να θέτει κάποιους τεχνικούς περιορισμούς αλλά . Πέρα από κάποια αντικείμενα που με την επαφή μαζί τους αλλάζουν θέση, κάτι άλλο που να μεταβάλλει τις συνθήκες του αγώνα δεν εντοπίσαμε.

Αυτά, όμως είναι παράπονα ενός παίκτη 40 και πλέον ετών, οπότε αφήνοντας στην άκρη τις παραξενιές, δεν γίνεται να μην εκφράσει κάποιος τον θαυμασμό του για την πολυπλοκότητα των διαδρομών, όπου τα θρυλικά πορτοκαλί-μπλε κομμάτια της πίστας αναπτύσσονται σε πάρα πολλά επίπεδα. Και όλα αυτά ντυμένα με πανέμορφα εφέ και συνοδευόμενα από μία music list γεμάτη ένταση και ρυθμό.

Το Unleashed 2: Turbocharged πλαισιώνεται από έναν εντυπωσιακό track editor, όπου το μόνο που απαιτείται είναι να συνηθίσει κανείς τη λογική του και συγκεκριμένα τον τρόπο που κάποια key buttons μεταφράζονται σε λειτουργίες επί της οθόνης. Εδώ, δίχως καμία δόση υπερβολής, το μοναδικό όριο είναι η φαντασία του καθένα, αν και η επιλογή του share για την ώρα δεν δείχνει να λειτουργεί και τόσο άμεσα. Επίσης, η επιστροφή του split screen είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία σε έναν μπαμπά να αποδείξει πως είναι καλύτερος από το παιδί του, άσχετα αν τις περισσότερες φορές συμβαίνει το εντελώς αντίθετο…

Με την οθόνη χωρισμένη στην μέση, το PlayStation 5 δεν δείχνει να ζορίζεται ιδιαίτερα να απεικονίσει τα πάντα x2, αλλά στον αντίποδα πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο αν αναλογιστεί κανείς πως ο τίτλος τρέχει σε μία παλιότερη έκδοση της Unreal Engine, όπου παρά τα χρονάκια της, αποδεικνύεται ικανοποιητικότατη.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνει ο καθένας πως η νέα προσπάθεια της Milestone δεν μας απογοήτευσε, χωρίς ωστόσο να έφερε και κύματα ενθουσιασμού. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα καταφέρνει να κλείσει το μάτι και στον συλλέκτη μεγαλύτερης ηλικίας που πλέον δεν μπορεί να αποκτήσει ένα Hot Wheel 30ετίας σε φυσική μορφή, αλλά και στον νεαρό gamer που θέλει πολύ απλά να αρπάξει το gamepad του και να χαθεί σε μία απροβλημάτιστη arcade εμπειρία, πλημμυρισμένη από υψηλές ταχύτητες, χρώματα και μουσικές.

Το Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged κυκλοφορεί από τις 19/10/23 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5, με review code που λάβαμε από την Enarxis Dynamic Media.

The post Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged | Review first appeared on GameOver.

The post Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged | Review appeared first on GameOver.

Keywords
hot wheels, wheels, unleashed, hot wheels, wheels, unleashed, unreal engine, xbox one, game, swift, heavy, power, ups, turbo, golf, wheel, drift, boss, green, octopus, νέα, logo, music, list, track, key, split, screen, playstation, unreal, engine, ps4, switch, xbox, series, dynamic, media, gameover, τελη κυκλοφοριας, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, octopus, αυτοκινητα, γατα, γηπεδα, φυσικη, χρωματα, ωθηση, ωρα, boss, game, music, ps4, ups, αγορα, αγωνες, αναμνησεις, απιστευτα, απλα, αφορμη, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, δυνατοτητα, δειχνει, εφε, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εμφάνιση, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, ετων, ζωη, ιδια, ιδιο, εικονα, ησυχο, κυματα, κλιμακα, ματι, μπλε, μορφη, παντα, οθονη, ονομα, οχηματων, οχηματα, οχημα, παιδι, πισινες, ρολο, σεναριο, σιγουρο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σπιτια, τιτλος, φαντασια, φυσικα, ψηφιακη, ομορφα, green, αυλες, drift, δωματιο, engine, road, γλωσσες, gameover, golf, heavy, ιδιαιτερα, switch, key, κωδικος, list, logo, media, νιωθεις, dynamic, παιχνιδι, power, rex, series, split, screen, swift, track, turbo, wheel, unreal engine, unreal
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over