Gotham Knights -Όλα όσα γνωρίζουμε

Το Gotham Knights θα αποτελεί τον πρώτο τίτλο που θα λαμβάνει χώρα στη Gotham City μετά το Batman: Arkham Knight του 2015 και τον πρώτο τίτλο από την Warner Bros. Montréal μετά το Batman: Arkham Origins του 2013. Ωστόσο, δεν θα αποτελεί την συνέχεια της σειράς Batman:

Arkham, καθώς θα διαδραματίζεται σε μια διαφορετική εκδοχή του σύμπαντος της DC.

Πλατφόρμες και ημερομηνία διάθεσης

Η ύπαρξη του Gotham Knights αποκαλύφθηκε μετά από αρκετά χρόνια φημών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης DC FanDome το 2020. Αρχικά, η διάθεση του τίτλου ήταν προγραμματισμένη για μέσα στο 2021, αλλά η Warner Bros. Games και η Warner Bros. Montréal -εκδότρια και ομάδα ανάπτυξης αντίστοιχα- πήραν την απόφαση να αναβάλουν την κυκλοφορία του για το 2022, θέλοντας να μπορέσουν να προσφέρουν ένα καλύτερο προϊόν.

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2022, η οποία ορίστηκε για τις 25 Οκτωβρίου. Ωστόσο, πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό ότι οι φίλοι των DC Comics θα μπορούn να μπουν στην Gotham City τέσσερις ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, χάρη στη μια σπάνια περίπτωση να έχουμε μετακίνηση της ημερομηνίας κυκλοφορίας πιο νωρίς.

Όσον άφορα τις πλατφόρμες διάθεσης του τίτλου, στην αρχική ανακοίνωση του Gotham Knights είχαν ανακοινωθεί εκδόσεις και για τα PlayStation 4 και Xbox One. Ωστόσο, αυτές οι εκδόσεις στη συνέχεια ακυρώθηκαν, αφήνοντας μόνο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις next-gen κονσόλες -PlayStation 5 και Xbox Series S/X.

Τιμή και εκδόσεις

Η Standard Edition κοστίζει €59,99 για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και €79,99 η Deluxe Edition. Οι εκδόσεις του τίτλου για τις κονσόλες κοστίζουν €10 παραπάνω, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλους τους τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Η Deluxe Edition περιλαμβάνει το Visionary Pack, με τα ακόλουθα αντικείμενα:

Exclusive ‘’Knightwatch by Jim Lee’’ TransmogBeyond Suitstyle, inspired by Batman Beyond universeSalvage to build new GearBoosted GearExclusive Emote3 Exclusive Suit Colorways:Ultra Zur-En-ArrhChroma FrostTribute Asylum

Για όσους αρέσκονται να συλλέγουν αγαλματάκια και άλλα καλούδια, υπάρχει η Collector’s Edition, στην τιμή των €299,99 (για κονσόλες) και €289,99 (για PC) , η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Collector BoxGotham Knights Deluxe Edition Digital DownloadOriginal Ledbook Packaging & 16-Page MediabookAugmented Reality Collectible Pin, Gotham City MapExclusive Knights Diorama inspired by Jim Lee & Certificate of AuthenticityIn-game content such as Promethium New Guard Transmogs and Visionary Pack

Οι προπαραγγελίες του Gotham Knights είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες, δίνοντας ως δώρο το skin 233 Kustom BatCycle.

Τόπος και χρόνος δράσης του τίτλου

Όπως προαναφέραμε στην αρχή του κειμένου, το Gotham Knights θα λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική έκδοση του σύμπαντος της DC σε σύγκριση με τους τίτλους της σειράς Batman Arkham. Ο κύριος λόγος για την παραπάνω απόφαση είναι ότι το studio ανάπτυξης ήθελε να είναι απαλλαγμένο από τυχόν περιορισμούς που θα προέκυπταν από τη σύνδεση με αυτό το σύμπαν.

Όσον άφορα την υπόθεση του τίτλου, ο Bruce Wayne (κατά συνέπεια και ο Batman) υποτίθεται ότι είναι νεκρός μαζί με τον επί μακρόν σύμμαχό του James Gordon, Διευθυντή Αστυνομίας της Gotham City. Με την απομάκρυνση των δύο “προμαχώνων του νόμου”, η Gotham City βιώνει μια ανεξέλεγκτη άνοδο εγκληματικών δραστηριοτήτων, αφήνοντας τους προστατευόμενους του Batman με μία μόνο επιλογή στη διάθεσή τους: “να μπουν στα παπούτσια του Bruce Wayne/ Batman για να προσπαθήσουν να σώσουν την πόλη”.

Το Gotham Knights θα επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα από τα πιο δημοφιλή μέλη της λεγόμενης Bat Family, τους Robin (Tim Drake), Nightwing (Dick Grayson), Batgirl (Barbara Gordon) και Red Hood (Jason Todd).

Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αρκετούς κλασικούς κακούς, όπως ο Penguin, ο Mr. Freeze, η Harley Quinn, ο Clayface και κυρίως το μυστηριώδες και σκοτεινό Court of Owls, που είναι το κεντρικό στοιχείο της αφήγησης που παρουσιάζεται στη σειρά comic Batman: Gotham Knights, που ενέπνευσε το παιχνίδι. Επιπλέον, η επερχόμενη τηλεοπτική σειρά Gotham Knights, που βρίσκεται σε παραγωγή για το The CW, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το παιχνίδι.

Μηχανισμοί Gameplay

Το Gotham Knights αποτελεί ένα action RPG ανοιχτού κόσμου, όπου οι παίκτες μπορούν ανεξάρτητα να ανεβάσουν επίπεδο του κάθε χαρακτήρα και να αναπτύξουν τις μοναδικές ικανότητες του καθένα. Να σημειώσουμε ότι ο τίτλος θα έρθει με ένα auto-leveling σύστημα έτσι ώστε οι εχθροί να είναι πάντα στο ίδιο level με τους χαρακτήρες του παίκτη ενώ οι special εχθροί θα εμφανίζονται πιο συχνά όταν τα επίπεδα των χαρακτήρων του παίκτη είναι αρκετά υψηλά. Επίσης, όταν παίζουμε ως ένας χαρακτήρας, οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ομάδας θα ανεβαίνουν επίπεδα για να αποφευχθεί το γεγονός “να μείνουν πίσω” στο leveling.

Κάθε μέλος της Bat Family θα έχει πρόσβαση σε μια μοναδική ultimate-like ικανότητα που μπορεί να απελευθερωθεί αφού γεμίσει ο αντίστοιχος μετρητής. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει μόνο το Swarm of Bats της Batgirl.

Επιπλέον, ο κάθε χαρακτήρας θα έχει τον δικό του τρόπο μεταφοράς μέσα στη Gotham City. Ο Nightwing κρέμεται από ένα ανεμόπτερο Flying Trapeze, η Batgirl χρησιμοποιεί ένα ανεμόπτερο Cape, ο Robin τηλεμεταφέρεται χάρη στον δορυφόρο της Justice League και, τέλος, ο Red Hood χρησιμοποιεί τις μυστικιστικές δυνάμεις που απέκτησε μετά την ανάστασή του μέσω του Lazarus Pit.

Όσον άφορα το στυλ μάχης και τον οπλισμό του κάθε χαρακτήρα, παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια σύντομη αναφορά για τον κάθε έναν.

Batgirl: χρησιμοποιεί ένα tonfa, έχει εκπαιδευτεί στο kickboxing και στο capoeira, και έχει εξαιρετικές hacking ικανότητες.Nightwing: είναι ένας ακροβάτης-πολεμιστής που χρησιμοποιεί δυο ηλεκτροφόρα sticks παράλληλα με γροθιές και κλωτσιές.Robin: κρατά ένα πτυσσόμενο μπαστούνι παράλληλα με διάφορα gadgets.Red Hood: χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα, αν και είναι εξοπλισμένος με μη θανατηφόρα όπλα, μπορεί να πετάξει χειροβομβίδες που μπορούν να πυροδοτηθούν με τα πιστόλια του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα character trailer των τεσσάρων χαρακτήρων.

Batgirl

Nightwing

Robin

Red Hood

Το Gotham Knights υποστηρίζει drop-in, drop-out co-op για δύο παίκτες, με τον κάθε παίκτη να είναι ελεύθερος να εξερευνήσει προς όποια κατεύθυνση προτιμά αντί να χρειάζεται να μένει με τον συμπαίκτη του. Να σημειώσουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι υπήρξε επιβεβαίωση πως θα είναι δυνατό να παίζουμε ως δύο Nightwings (ή οποιονδήποτε άλλο διπλό χαρακτήρα). Επιπλέον, το παιχνίδι διαθέτει co-op takedowns και το σύστημα μάχης στο σύνολό του έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα co-op.

Φυσικά, όπως αρμόζει σε ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται στη Gotham City, η δράση θα λάβει χώρα μόνο τη νύχτα, όταν η Bat Family βγαίνει για να εξιχνιάσει εγκλήματα και να σταματήσει τους κακούς. Με την επιστροφή στο Belfry (home base), η ημέρα θα ξεκινήσει και οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να διαχειρίζονται την πρόοδό τους, να πραγματοποιούν διαλόγους με τους συμμάχους τους (λογικά κάτι παρόμοιο με το Guardians of the Galaxy, όταν επιστρέφαμε στο σκάφος) και πολλά άλλα.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το μέγεθος της Gotham City στο Gotham Knights, λέγεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μέχρι τώρα, καθώς θα συμπεριλαμβάνει ένα υπόγειο δίκτυο από τούνελ, και θα χωρίζεται σε πέντε δήμους-περιφέρειες για να εξερευνήσουμε.

The post Gotham Knights -Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα