DreamWorks Spirit Lucky’s Big Adventure | Review

Το DreamWorks Spirit Lucky’s Big Adventure αποτελεί πνευματικό διάδοχο της ταινίας Spirit Untamed που προβλήθηκε πρόσφατα. Αυτοί που την έχουν δει, θα αναγνωρίσουν αυτόματα τις ίδιες ονομασίες για χαρακτήρες και τοποθεσίες. Παρ’ όλα αυτά, το DreamWorks Spirit Lucky’s Big Adventure δεν πραγματεύεται την ίδια ιστορία με αυτήν, αλλά τη συνεχίζει σε μια νέα,

παράπλευρη περιπέτεια.

Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται κάποιος να έχει δει την ταινία για να μπορέσει να παίξει το παιχνίδι (ούτε κάποια άλλη ταινία της σειράς) κι ότι μπορεί να ασχοληθεί μαζί του οποιοσδήποτε. Πρωτίστως όμως σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για να παιχτεί από παιδιά.

Είναι σημαντικό να γίνει αυτή η παραδοχή πριν από οτιδήποτε άλλο, καθώς η προσπάθεια των Outright Games και Aheartfullofgames μπορεί να εξεταστεί κάτω από άλλο πρίσμα. Χωρίς αυτό, τα απλοϊκά γραφικά, οι παιδικοί διάλογοι και οι απολύτως βασικοί μηχανισμοί του gameplay μπορούν να ληφθούν ως προχειρότητα ή αδιαφορία στο σχεδιασμό και την παραγωγή. Όταν όμως συνειδητοποιήσει κανείς τη φύση του franchise και λάβει υπόψιν το κοινό στο οποίο απευθύνεται, τότε θα δει ότι αποτελεί μια αξιοπρεπή προσπάθεια.

Έτσι, ο παίκτης αναλαμβάνει τον έλεγχο της Lucky, σε μια περιπέτεια όπου αυτή έχει βρει έναν μυστηριώδη – αλλά πολλά υποσχόμενο – χάρτη της μητέρας της. Προκειμένου να ανακαλύψει το μυστικό του, επιστρατεύει τη βοήθεια της Pru και της Abigail καθώς και του αγαπημένου της Spirit. Ξεδιπλώνεται έτσι μια απολύτως χαλαρή περιπέτεια, η οποία περιλαμβάνει περιπλάνηση στον ανοιχτό κόσμο γύρω από το Mirador, υποτυπώδες platforming, πρωτόλειο stealth, βασικό photoshooting και πολύ, μα πολύ, gameplay με fetch quests.

Απουσιάζουν συστήματα με ΧΡ, οποιαδήποτε αναβάθμιση, μπάρες ζωής ή ενέργειας και – σημαντικότατο – η ήττα, τουλάχιστον εξαιτίας κάποιου θανάτου. Όλα αυτά, αν εξεταστούν σαν χαρακτηριστικά ενός κανονικού open world τίτλου, θα αποτελούσαν καταδικαστικές παραμέτρους για τη γενικότερη αξιολόγησή του.

Όμως σε ένα παιδικό παιχνίδι, κρίνονται ενδεχομένως και απαραίτητα. Η απουσία μπάρας ζωής, ενέργειας ή εμπειρίας, απαλείφουν οποιοδήποτε άγχος ή πίεση, ενώ κάθε έννοια βίας απλά δεν υφίσταται. Το gameplay, βατό αλλά επαναλαμβανόμενο, είναι επαρκές για την ενασχόληση ενός – επί παραδείγματι – ανηλίκου. Καθίσταται αμφίβολο, όμως, κατά πόσο αρκεί για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον.

To Spirit: Lucky’s big adventure αποτελεί ένα κανονικό entry στην ιστορία της σειράς. Χρησιμοποιεί όλες τις επίσημες ονομασίες της πιο πρόσφατης ταινίας για να εισάγει ένα παιχνίδι βασικό σε όλους τους τομείς: γραφικά, ήχο και gameplay. Λίγο platforming, λίγο stealth, κάμποση ελεύθερη περιπλάνηση και πολλά fetch quests αποτελούν την αρχή και το τέλος του πυρήνα τους.

Εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή εμπειρία χαλαρή, ελεύθερη από πίεση ή βία και κατάλληλη για τους μικρούς – κυρίως – φίλους της σειράς. Ταυτόχρονα όμως είναι επαναλαμβανόμενο και σταδιακά σημαντικά βαρετό, καθιστώντας το μη προτεινόμενο για όποιονδήποτε άλλον.

To DreamWorks Spirit Lucky’s Big Adventure κυκλοφορεί από την 1/6/21 για PS4, PC, Xbox One και Switch. To review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4 με review code που λάβαμε από την Bandai Namco Entertainment Greece.

The post DreamWorks Spirit Lucky’s Big Adventure | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα