Dead Space Remake- Όλα όσα γνωρίζουμε

Για χρόνια οι fans του franchise Dead Space δεν είχαν πολλά νέα από τη σειρά, καθώς, μετά το Dead Space 3 του 2013, φαινόταν ότι η EA είχε αποφασίσει να βάλει το franchise στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ξαφνικά όλα άλλαξαν, καθώς ένας νέος διάδοχος του Dead Space

από τον συνδημιουργό της σειράς, Glen Schofield, με τίτλο The Callisto Protocol, αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2020 και, στη συνέχεια, ένα remake του αρχικού Dead Space από την Motive Studio ανακοινώθηκε από την EA μόλις λίγους μήνες αργότερα. Το Callisto Protocol κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, λαμβάνοντας ανάμεικτες κριτικές, αλλά οι fans δεν χρειάζεται να περιμένουν πολύ για τη δεύτερη space horror εμπειρία, καθώς το remake του Dead Space είναι προγραμματισμένο να έρθει σε λίγες εβδομάδες.

Το remake του Dead Space ακολουθεί πιστά τον σχεδιασμό του αρχικού παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνει ορισμένα στοιχεία της ιστορίας και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, όπως έναν απρόσκοπτο ανοιχτό κόσμο, dynamic horror events και ακόμη πιο φρικιαστικές μάχες.

Πλατφόρμες και Ημερομηνία διάθεσης

Το Remake του Dead Space θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, PC και Xbox Series X/S στις 27 Ιανουαρίου 2023. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετική με την κυκλοφορία του στις πλατφόρμες προηγούμενης γενιάς.

Τιμή και ειδικές εκδόσεις

Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις -Standard, Digital Deluxe και Collector’s. Η έκδοση Standard του Dead Space θα κοστίζει €70 σε PlayStation 5 και Xbox Series X/S, με την έκδοση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές να κοστίζει €60. Έπειτα θα έχουμε την έκδοση Digital Deluxe, με επιπλέον κόστος 10€, που περιλαμβάνει τρία Unique Suits (Infested, Lone Survivor, Venture) και δύο Suit Textures (Sanctified, Bloody).

Τέλος, θα έχουμε την έκδοση Collector’s στην τιμή των €275 από την Limited Run Games, που περιλαμβάνει μια έκδοση του κράνους του Isaac που μπορεί να φορεθεί, εκτυπώσεις, αφίσες και πολλά άλλα.

Αναλυτικά, τα περιεχόμενα της Collector’s είναι τα εξής:

Dead Space Collector’s BoxPhysical Copy of Dead Space (not included in the PC version)Isaac Helmet (full-size and wearable, with working lights)Dead Space CD SoundtrackLithograph PrintFoil Stamped Lithograph FolioFour Mini PostersIshimura PatchMarker Enamel PinMetal 4″ Marker StatueDead Space SteelBookΠεριβάλλον και Ιστορία

Το remake του Dead Space δίνει ξανά στους παίκτες τον ρόλο του Isaac Clarke, ενός μηχανικού συστημάτων που αποτελεί μέλος μιας ομάδας που στάλθηκε για να ερευνήσει το γιατί το τεράστιο “planetcracker” πλοίο USG Ishimura έχει σταματήσει να στέλνει σήματα. Κατά την άφιξή τους θα ανακαλύψουν ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους επάνω στο USG Ishimura έχουν μετατραπεί στα μεταλλαγμένα undead πλάσματα “Necromorphs”, που δημιουργήθηκαν από ένα artifact που ονομάζεται “Marker”. Καθώς τα μέλη της ομάδας του Isaac χάνονται ένα προς ένα, πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει μόνος του από τη φρίκη που κρύβεται στο USG Ishimura.

Να σημειώσουμε ότι η EA Motive έχει επιμείνει σε μεγάλο βαθμό σε γνωστά σκηνικά με το remake του Dead Space αντί να προσφέρει ένα πλήρες επανασχεδιασμένο remake, όπως είδαμε με το αντίστοιχο των Resident Evil από την Capcom. Παρόλα αυτά, ένα ολοκαίνουργιο σενάριο έχει γραφτεί για το remake, κυρίως επειδή ο Isaac Clarke δεν θα είναι πλέον ένας σιωπηλός πρωταγωνιστής. Κάποιες στιγμές έχουν γίνει restaged για μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πτυχές της ιστορίας –η μοίρα ορισμένων χαρακτήρων και κάποιες πληροφορίες για τον κόσμο έχουν επεκταθεί. Κάτι σαν ένα Director’s Cut, με την ίδια ιστορία, αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε τι έχει μείνει ίδιος ο τίτλος;

Ως επί το πλείστον, φαίνεται ότι το Dead Space θα είναι όπως το θυμούνται οι φίλοι του franchise: ένας ατμοσφαιρικός, survival horror τίτλος, με ένα μοναδικό σύστημα μάχης. Σε αντίθεση με τους τυπικούς horror τίτλους με απέθαντα πλάσματα, η στόχευση στο κεφάλι δεν είναι ο στόχος στο Dead Space -αντίθετα, θα χρησιμοποιούμε μοναδικά όπλα, όπως το εμβληματικό plasma cutter, για να κόψουμε τα χέρια και τα πόδια των necromorphs πριν τα αποτελειώσουμε. Συνολικά, θα πρέπει να περιμένουμε ότι η εξέλιξη και η ροή του campaign του Dead Space θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα.

Και σε τι άλλαξε:

Αν και η EA Motive δεν ανακαλύπτει εκ νέου τον τροχό, έχει προσπαθήσει να ενημερώσει – βελτιώσει την εμπειρία του Dead Space με πολλούς τρόπους -πέρα από τη βελτίωση του οπτικού τομέα. Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με τον πρωτότυπο τίτλο είναι ότι το USG Ishimura είναι πλέον ένας ανοιχτός κόσμος σε αντίθεση με τον τμηματικό χάρτη που συνδέεται με μίνι τρένα και ανελκυστήρες που προσέφερε ο αρχικός τίτλος. Το παραπάνω σημαίνει ότι η ομάδα ανάπτυξης δημιούργησε ορισμένες νέες συνδετικές περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν στην άλλη μεγάλη καινοτομία του νέου Dead Space – του Intensity Director.

Η Motive θελει να βεβαιωθεί ότι η περιήγηση στον νέο χάρτη του USG Ishimura “δεν θα ήταν επαναλαμβανόμενη”. Έτσι, το Intensity Director θα κρατάει τους παίκτες σε εγρήγορση, προσφέροντας μια ποικιλία από δυναμικά events. Η Motive υπόσχεται 1200 πιθανά events, που κυμαίνονται από απλά φώτα που τρεμοπαίζουν και αιφνιδιαστικές επιθέσεις του εχθρού, έως “γεγονότα ψύχωσης”. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, ο στόχος είναι να δημιουργηθούν δυναμικές στιγμές που είναι σχεδόν τόσο έντονες όσο τα σεναριακά γεγονότα του παιχνιδιού.

Και οι προσθήκες δεν τελειώνουν με τα παραπάνω. Ο διαμελισμός των necromorphs έχει γίνει ακόμη πιο βίαιος, με το νέο σύστημα peeling που επιτρέπει να αφαιρούμε τη σάρκα από τους εχθρούς με ρεαλιστικούς τρόπους. Θα έχουμε επίσης πολύ μεγαλύτερο έλεγχο κατά τη διάρκεια των zero-G sequences του τίτλου.

Απαιτήσεις συστήματος της έκδοσης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματος για το remake του Dead Space στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Minimum

Requires a 64-bit processor and operating systemOS: Windows 10 64-bit +Processor: Ryzen 5 2600x, Core i5 8600Memory: 16 GB RAMGraphics: AMD RX 5700, GTX 1070DirectX: Version 12Network: Broadband Internet connectionStorage: 50 GB available space

Recommended

Requires a 64-bit processor and operating systemOS: Windows 10 64-bit +Processor: Ryzen 5 5600X,Core i5 11600KMemory: 16 GB RAMGraphics: Radeon RX 6700 XT, Geforce RTX 2070DirectX: Version 12Network: Broadband Internet connectionStorage: 50 GB available space

The post Dead Space Remake- Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα