30 τίτλοι για το 2023

Σε μια χρονιά που προμηνύεται «φωτιά» από κυκλοφορίες

Στον «μετά-κορώνα» μικρόκοσμο των videogames, το 2022 εισήλθε με Elden Ring και μας αποχαιρέτησε με το God of War: Ragnarok, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα 2023 που προμηνύεται «φωτιά» σε κυκλοφορίες. Πολλές από αυτές έρχονται εξ’ αναβολής από το 2022 ενώ αρκετές συνεχίζουν να βρίσκονται με το ένα πόδι στην προηγούμενη γενιά, ωστόσο, βλέπουμε την τάση για μεγαλύτερη ώθηση των νέων συστημάτων ύστερα

από δύο χρόνια κυκλοφορίας τους.

Χωρίς να μπορούμε να μαντέψουμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα λάβει σειρά στις αναβολές, πάμε να δούμε 30 από τις επιβεβαιωμένες, μεγάλες κυκλοφορίες που μας επιφυλάσσει το 2023.

Ποδαρικό με Nintendo και “Fire Emblem Engage”, τον δεύτερο τίτλο της μακροχρόνιας σειράς, που φέρνει στο Switch η Intelligent Systems. Με φρέσκια ιστορία, νέους χαρακτήρες και το γνωστό gameplay της σειράς, το εμβληματικό Strategy-RPG της Nintendo κρατά τις προσδοκίες και την προσμονή στα ύψη ύστερα από το κορυφαίο Fire Emblem: Three Houses του 2019.

Όπως μαρτυρά το trailer, το “Fire Emblem Engage” έρχεται με δύο νέα για τη σειρά χαρακτηριστικά: Την ικανότητα «Fusion» δύο ηρώων σε μια ισχυρότερη μορφή με τα Emblem Rings, και την επίκληση γνωστών χαρακτήρων από προηγούμενους Fire Emblem τίτλους.

Προϊόν μυθοπλασίας των Gary Whitta (Star Wars: Rogue One) και Amy Hennig (Uncharted, Legacy of Kain) και σχεδιασμένο στη «περιβόητη» Luminοus Engine, το “Forspoken” είναι ένα νέο, ολόφρεσκο IP από τις Luminous Productions και Square Enix.

Στο “Forspoken” παίρνουμε το ρόλο της Νεοϋορκέζας Frey Holland (Ella Balinska), όπου μέσα από μια “narrative open-world” περιπέτεια ψάχνει το δρόμο της επιστροφής όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μεταφέρεται στο μαγικό κόσμο της Athia.

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στις νεοαποκτηθείσες μαγικές ικανότητες της Frey, το “Forspoken” δείχνει να βασίζει το gameplay του στην parkour περιήγηση του ανοιχτού κόσμου και την ποικιλία που προσφέρει σε μαγικές επιθέσεις. Το demo βρίσκεται ήδη διαθέσιμο στο PlayStation 5.

Και από ένα νέο IP σε ένα νέο Remake, αυτή τη φορά του “Dead Space”, σε μια χρονιά που η επάνοδος των survival horror κορυφώνεται. Ο δρόμος που χάραξε η Capcom δεν άφησε ασυγκίνητη ούτε την ΕΑ Motive, με το “Dead Space” να αναδημιουργείται από το μηδέν στη Frostbite Engine, μένοντας πιστό στο πρωτότυπο του 2008 αλλά με μοντέρνο πλέον αέρα.

Το USG Ishimura θα είναι ένα ενιαίο, αλληλένδετο σκάφος, με τα loadings μετάβασης μέσω του τρένου να αποτελούν παρελθόν. Η EA Motive κλείνει το μάτι και σε άλλες τέτοιες μικρές εκπλήξεις, τόσο στο gameplay, όσο και στην αφήγηση.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το “Dead Island 2” που αναστήθηκε από τους νεκρούς με κάθε επισημότητα στη Gamescom του 2022. Ο τίτλος είχε ανακοινωθεί το 2014 και έκτοτε αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη, που επέφεραν την αλλαγή δυο στούντιο πριν αυτό καταλήξει στα χέρια της Dumbuster Studios (Homefront: The Revolution).

Στο ηλιόλουστο Los Angeles το σκηνικό είναι γνώριμο: Ανελέητο, μακάβριο μακέλεμα ζόμπι με κάθε πιθανό τρόπο, σε solo ή co-op, με εμβόλιμα rpg-οειδή στοιχεία για όταν σταματάμε να πάρουμε ανάσα.

Το “Hogwarts Legacy” των Avalanche Software και Warner Bros. Interactive Entertainment πρόκειται για ένα open-world RPG στο σύμπαν του Wizarding World. Χρονολογικά τοποθετείται στα 1800, δεκάδες χρόνια δηλαδή πριν τις περιπέτειες του πασίγνωστου Harry Potter, όπου ακολουθούμε τις περιπέτειες του δικού μας μικρού μάγου στο School of Witchcraft & Wizardry.

Σε απλά λόγια, το “Hogwarts Legacy” δείχνει ως το απόλυτο «Harry Potter power fantasy» , επομένως, και παρά την κριτική που δέχεται η συγγραφέας των βιβλίων και κατ’ επέκταση το ίδιο το παιχνίδι, ο τίτλος αναμένεται να κάνει πάταγο για ευνόητους λόγους.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου για PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Οι εκδόσεις για PlayStation 4 και Xbox One αναμένονται στις 4 Απριλίου, ενώ εκείνη του Switch στις 25 Ιουλίου.

Ως ένα «love letter» στην έκτη γενιά κονσολών έρχεται το “Wanted: Dead”, από τη Soleil (πρώην δημιουργοί των Ninja Gaiden και Dead or Alive) και σε έκδοση 110 Industries. Σε αυτό το slasher/shooter υβρίδιο παίρνουμε το ρόλο της Hannah Stone, μέλος της επίλεκτης ομάδας Zombie Unit που ειδικεύεται στην αποκάλυψη εταιρικών συνομωσιών, ακολουθώντας μια εβδομάδα από τη ζωή της στο φουτουριστικό Hong Kong.

Τελευταία φορά που θυμόμαστε έναν νέο γραμμικό, action τίτλο άξιο αναφοράς ήταν για το “Astral Chain” της Platinum. Ευελπιστούμε ότι η μίξη hack ’n’ slash μάχης με third person shooter να λειτουργεί καλά και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην ιαπωνική παλαβομάρα για ένα πραγματικά αξιόλογο action videogame.

Το “Like A Dragon: Ishin!” κυκλοφόρησε αρχικά το 2014 για PS3 και PS4 αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, ως ένα action-brawler spin-off της σειράς Yakuza. Με τη δημοτικότητα που απολαμβάνει πλέον η σειρά στη Δύση, καθώς και την ευρύτερη αποδοχή τίτλων με θεματική την Ιαπωνία όπως το “Ghost of Tsushima”, η Ryu Ga Gotoku Studios επανακυκλοφορεί τον πολυπόθητο τίτλο ως ένα remake σχεδιασμένο στη Unreal Engine 4.

Τοποθετούμενο στο 1860, σε μια μεταβατική και κρίσιμη ιστορικά περίοδο για την Ιαπωνία, στο “Like A Dragon: Ishin!” επιστρέφει ένα γνώριμο καστ ηθοποιών από προηγούμενους τίτλους της σειράς.

Το θρυλικό RTS της Relic Entertainment επιστρέφει το 2023, αρχής γεννωμένης στα PC, και αργότερα, μέσα στο έτος, στις κονσόλες. Το πεδίο δράσης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αυτήν τη φορά εστιάζει προς το νότο και τη Μεσόγειο, προσφέροντας δυο ξεχωριστά campaigns. Η North African Operation θα προσφέρει μια κλασσική, mission-based αφηγηματική εμπειρία ενώ η Italian Dynamic Campaign μας βάζει σε ρόλο οδηγού όλης της πολεμικής επιχείρησης στην Ιταλία, προσφέροντας μια περισσότερο «sandbox» strategy εμπειρία.

Με ειδικά δουλεμένο user interface για τη μεταφορά στις κονσόλες, ανταγωνιστικό multiplayer, co-op έως τεσσάρων παικτών ενάντια στην Α.Ι. και υποστήριξη modding από την πρώτη μέρα στα PC, το “Company of Heroes 3” είναι η πλέον υποσχόμενη strategy κυκλοφορία για το 2023.

To “Wo Long: Fallen Dynasty” είναι η νέα πρόταση της Team Ninja στους masocore action τίτλους, που σκοπεύει να προσφέρει νέα επίπεδα μαζοχισμού όπως διαπιστώσαμε στο demo μερικούς μήνες πριν. Αντλώντας έμπνευση από τη σειρά “Nioh”, το “Wo Long” υιοθετεί ένα Morality σύστημα που ανακατεύει την τράπουλα της πρόκλησης, προσφέροντας γρήγορη δράση που διαφοροποιείται από το weapon stancing των Nioh.

Οι φίλοι των Nioh που έπαιξαν το demo γρήγορα διαπίστωσαν τις διαφορές στο σύστημα μάχης, σε ένα σκηνικό που φεύγει από την Ιαπωνία και μας ταξιδεύει σε μια φανταστική Κίνα, γεμάτη δαίμονες, στην περίοδο των Τριών Βασιλείων.

Οι Cal Kestis και BD-1 επιστρέφουν ύστερα από το εξαιρετικό ντεμπούτο των Respawn και EA με το “Star Wars Jedi: Fallen Order”, στην καλύτερη ίσως εκδοχή μιας αυθεντικής και σύγχρονης Star Wars περιπέτειας. Ο Cameron Monaghan θα ενσαρκώσει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια ιστορία που χρονολογικά τοποθετείται κοντά στα “Andor” και “Obi-Wan Kenobi” του τηλεοπτικού Star Wars σύμπαντος της Disney, και θα ακολουθεί τη δύσκολη απόφαση που έλαβε ο ήρωας στο τέλος του πρώτου τίτλου.

Επιστρέφει ο χαρακτηριστικός metroidvania σχεδιασμός των επιπέδων, με περισσότερο εμπλουτισμένες περιοχές, καθώς και το γνώριμο σύστημα μάχης με νέες δυνάμεις και ικανότητες για τον Cal.

Το “action-horror” Resident Evil της Capcom κυκλοφόρησε αρχικά το 2005 αποκλειστικά για το Gamecube της Nintendo και, έκτοτε, έχοντας δει 11 επανεκδόσεις, ήρθε η ώρα να λάβει και αυτό το RΕmake του. Το “Resident Evil 4” δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και πρόκειται για τον τίτλο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μεταμόρφωση των videogames στο σύγχρονο blockbuster του σήμερα.

Το “Resident Evil 4 Remake” δεν θα είναι μια μεταφορά ένα προς ένα του πρωτότυπου, με την Capcom να κρύβει εκπλήξεις στην ιστορία και το gameplay για μια γνώριμη αλλά ταυτόχρονα φρέσκια εμπειρία.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το sequel του μνημειώδους “Breath of the Wild”, με τη Nintendo να έχει δώσει μόλις τρία trailers στη δημοσιότητα και καμία άλλη πληροφορία, θέλοντας πιθανώς να κρατήσει το στοιχείο της έκπληξης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το “Tears of the Kingdom” αποτελεί έναν εκ των πιο αναμενόμενων – εάν όχι ο πιο αναμενόμενος- τίτλων για το 2023.

Το “Tears of the Kingdom” φαίνεται να ακολουθεί ένα πιο σκοτεινό ύφος στην ιστορία του, ενώ ως νέο πεδίο δράσης ο τίτλος μας μεταφέρει στους ουρανούς της Hyrule.

Άλλος ένας ταλαιπωρημένος στην ανάπτυξη τίτλος είναι η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Rocksteady Studios στο Arkhamverse. Στο “Suicide Squad: Kill the Justice League” αφήνουμε τη Gotham για τη Metropolis, παίρνοντας τον ρόλο ενός εκ των villains της Suicide Squad (Harley Quinn, Deadshot, King Shark και Captain Boomerang), σε μια απίθανη αποστολή που μας φέρνει ενάντια στη Justice League που με κάποιο τρόπο βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του Brainiac.

Στο “Suicide Squad: Kill the Justice League” η τετράδα θα εμφανίζεται πάντα μαζί, είτε παίζουμε solo είτε multiplayer. Σε solo θα μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο οποιουδήποτε εκ των τεσσάρων, με τους υπόλοιπους να τους αναλαμβάνει η AI, ενώ το multiplayer θα διατίθεται για έως και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα.

Return to Darkness, είναι το μότο του “Diablo IV” και με τις πληροφορίες που έχουν γίνει διαθέσιμες, έχουμε ήδη ετοιμάσει μαγιό να βουτήξουμε στο σκοτάδι. Πιο σκοτεινό και πιο μακάβριο από ποτέ, το “Diablo IV” αφήνει στην άκρη τις μεσοβέζικες λύσεις και αγκαλιάζει πλήρως την «always online» φύση του, απλώνοντας τον αέναο πόλεμο μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης σε έναν ανοιχτό, shared κόσμο, με ένα campaign που υπολογίζεται γύρω στις 35 ώρες διάρκεια.

Ο ανοιχτός κόσμος του “Diablo IV” θα χωρίζεται σε πέντε διακριτές περιοχές που περιλαμβάνουν συνολικά 150 και πλέον dungeons. Οι αρχικές διαθέσιμες classes είναι οι Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue και Necromancer. Επιστρέφει το PVP με τη μορφή των Fields of Hatred, ειδικά σχεδιασμένων περιοχών στον ανοιχτό κόσμο υψηλού ρίσκου – υψηλών ανταμοιβών.

Σε ασφαλείς περιοχές που λειτουργούν ως hub, όπως τα χωριά, θα μπορούμε να δούμε και να αλληλεπιδράσουμε με άλλους παίκτες, όχι όμως κατά τη διάρκεια της ιστορίας ή σε κάποιο dungeon, εάν πρώτα δεν έχουμε δημιουργήσει αντίστοιχο group. Στοιχεία του ανοιχτού κόσμου, όπως μεγάλες World Boss αναμετρήσεις, θα απαιτούν τη δημιουργία group για την επιτυχή αντιμετώπισή τους. Αρχές του 2023 θα γίνει διαθέσιμη η open beta του τίτλου, ενώ o τίτλος θα υποστηρίζει cross-play και cross-region multiplayer.

Μεγαθήριων συνέχεια, με το υπ’αριθμόν 16 Final Fantasy να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο καλοκαίρι. Το “Final Fantasy XVI” έρχεται από το πλέον ταλαντούχο studio της SquareEnix, εκείνο του “Final Fantasy XIV: A Realm Reborn” και θα μας ταξιδέψει στον ρημαγμένο από σκοτάδι κόσμο της Valisthea, όπου πέντε βασίλεια βρίσκονται στα πρόθυρα σύγκρουσης. Κεντρικό ρόλο στην ιστορία θα έχουν οι Dominants, εκείνοι δηλαδή με την ικανότητα να επικαλούνται τα θεϊκά πλάσματα Eikons, τα γνωστά «summons» της σειράς.

Το “Final Fantasy XVI” επιστρέφει στο medieval ύφος, ενώ το σύστημα μάχης του έχει επιμεληθεί ο Ryota Suzuki της Capcom, με εξέχουσες δουλειές του στη σειρά Devil May Cry και το Dragon’s Dogma.

Δύο χρόνια σε Early Access, με ιεροτελεστικό σχεδόν χτίσιμο, η επιστροφή της Larian Studios της διλογίας “Divinity: Original Sin” στο σύμπαν των Forgotten Realms, πρόκειται για το πλέον σπουδαίο γεγονός για το είδος των CRPG των ημερών μας. To “Baldur’s Gate III” θα βασίζεται στην 5η έκδοση κανόνων του Dungeons & Dragons (με όποιες παρεμβάσεις από πλευράς Larian) και θα παρουσιάζει ένα turn-based σύστημα μάχης, σήμα κατατεθέν του στούντιο από τα Original Sin.

Συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε με το Original Sin, το “Baldur’s Gate III” σκοπεύει να προσφέρει την απόλυτη συνεργατική εμπειρία σε RPG περιβάλλον, με ένα co-op που θα υποστήριζει έως και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα.

Το “Marvel’s Spider-man 2” της Insomniac είναι ένας από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους για το 2023 και ίσως ο πιο αναμενόμενος για το PlayStation 5.Ύστερα από τα “Marvel’s Spider-man” και “Marvel’s Spider-man: Miles Morales”, η αποκλειστικά σχεδιασμένη για το PlayStation 5 έκδοση του «φιλικού μας γείτονα» έχει παράθυρο κυκλοφορίας το Φθινόπωρο του 2023.

Στο sequel θα δούμε και τον Peter Parker και τον Miles Morales, με κεντρικό ανταγωνιστή τους τον Venom, όπου στο τίτλο της Insomniac θα συνδέεται με τον Harry Osborn και όχι τον Eddie Brock.

Κι αν τo προηγούμενο δεν ήταν ήδη αρκετό, έρχεται και δεύτερο Final Fantasy, αυτή τη φορά το χειμωνιάτικο. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Final Fantasy VII Remake”, και, εκτός απροόπτου, μιας και όλοι οι τίτλοι που δεν έχουν λάβει ημερομηνία καθίστανται ύποπτοι για αναβολή, το δεύτερο μέρος της Νομουριάδας ονόματι “Final Fantasy VII Rebirth” στη re-telling τριλογία του Final Fantasy VII θα προσγειωθεί στο Playstation 5.

Ο Zack θα γίνει ο νέος πρωταγωνιστής, ο Cloud θα τα τακιμιάσει με τον Sephiroth και φυσικά η Aerith θα παραμείνει ζωντανή. Από το Rebirth πλέον όλα τα περιμένουμε γιατί δεν έχουμε πραγματικά ιδέα τι να περιμένουμε.

Από την Ιαπωνία μεταφερόμαστε στη Murica και το No Man’s Skyrim. Το “Starfield” είναι το πρώτο νέο IP της Bethesda Game Studios ύστερα από 25 χρόνια και ένα από τα πλέον αναμενόμενα videogames στον πλανήτη. Ο τίτλος επιστημονικής φαντασίας συσσωρεύει όλη την εμπειρία του στούντιο με σκοπό να προσφέρει το πιο φιλόδοξο “open-world RPG” που έχει σχεδιάσει ποτέ.

Το “Starfield” τοποθετείται στο 2330 και 20 χρόνια μετά τον αιματηρό Αποικιακό Πόλεμο μεταξύ των United Colonies και Freestar Collective, των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων στα Settled Systems. Εμείς παίρνουμε τον ρόλο ενός μέλους της Constellation, της τελευταίας οργάνωσης εξερευνητών του διαστήματος, όπου στα απόνερα του πολέμου καλούμαστε να χαράξουμε τη δική μας μοίρα μπροστά στο ερώτημα του «τι βρίσκεται εκεί έξω».

Ο τίτλος αναπτύσσεται στη Creation Engine 2 και θα φέρνει μαζί του ποικίλα χαρακτηριστικά, όπως character creator, συλλογή πρώτων υλών και crafting, δημιουργία δικού μας σκάφους και μάχες στο διάστημα, σε ένα open-world σύμπαν 100 ηλιακών συστημάτων και 1000 πλανητών.

Εάν δύο πράγματα είναι σίγουρα για την Arkane Studios είναι ότι λατρεύει τα First Person Shooters και ότι δύσκολα «κάθεται στα αυγά της». Μετά το πανέξυπνο “Deathloop”, βγάζει το παντελόνι-καμπάνα και φορά σταυρουδάκια και περιδέραια από σκόρδο, μιας και το “Redfall” πρόκειται για ένα “story-driven, open-world FPS” κυνηγητό βρικολάκων, με μια campaign που μπορεί να παιχτεί solo ή σε συνεργατικό co-op έως και τεσσάρων παικτών.

Σε solo το “Redfall” θα μπορεί να προσφέρει μια περισσότερο μεθοδική προσέγγιση μέσω stealth και εξερεύνησης ενώ σε co-op θα εκμεταλλεύεται τις συνεργασίες που προκύπτουν από το συνδυασμό των ειδικών δυνάμεων των χαρακτήρων.

Scavengers, Trespassers, Adventurers, Loners, Killers, Explorers, Robbers. Το πολύπαθο sequel της αρχικής τριλογίας των Ουκρανών βρίσκεται πλέον προ των πυλών, για να μας μεταφέρει ξανά στη παραφυσική Ζώνη Αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ. Συνδυάζοντας στοιχεία από First Person Shooter και Immersive Sim, αυτή τη φορά παίρνουμε το ρόλο του Skif, με τις συνέπειες των πράξεών του να διαμορφώνουν τη μη-γραμμική αφήγηση του νέου “open-world FPS”.

Ο τίτλος άλλαξε την ονομασία του από Chernobyl (όπως ακούγεται στα Ρώσικα) σε Chornobyl (όπως ακούγεται στα Ουκρανικά) ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη διάρκεια της ανάπτυξής του έγινε μετάβαση στην Unreal Engine 5 από την 4 όπου αρχικά σχεδιαζόταν.

To “Atlas Fallen” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Gamescom Opening Night 2022 και αυτομάτως δημιούργησε συγκρατημένες προσδοκίες για ένα «breakthrough» τίτλο από την ταλαντούχα Deck13 (The Surge Series). Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν του Γερμανικού στούντιο, το “Atlas Fallen” σπάει τη σχέση του με την κατηγορία των soulslike, θέλοντας να προσφέρει μια περιπέτεια εμπνευσμένη από τα “God of War” και “Horizon Forbidden West”, σε ένα post-apocalyptic περιβάλλον όπου η ανθρωπότητα προσπαθεί να απελευθερωθεί από την τυραννία κάποιων βάναυσων θεών.

Το “Atlas Fallen” χαρακτηρίζεται ως ένα narrative semi-open RPG, με ένα σύστημα μάχης που θυμίζει περισσότερο character action/hack ‘n’ slash τίτλους όπως τα “Darksiders” ή τα παλαιότερα “God of War”, ενώ θα προσφέρει διπλό co-op καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Ένας από τους τίτλους που κίνησαν το ενδιαφέρον στα Game Awards του 2022, ήταν η επανεμφάνιση της Γαλλικής Don’t Nod (Remember Me, Life is Strange, Vampyr) με το “Banishers: Ghost of New Eden”. Σε αυτό το νέο, narrative action-RPG, ακολουθούμε τις περιπέτειες των Andrea και Red, ενός ανδρόγυνου στο φανταστικό κόσμο της New Eden όπου ως Banishers καλούνται να αντιμετωπίσουν το παραφυσικό, κυνηγώντας και εξοντώνοντας φαντάσματα που καταδυναστεύουν τη χώρα.

Με ένα γενικό παράθυρο κυκλοφορίας για το τέλος του 2023, το “Banishers: Ghost of New Eden” θα διαθέτει τη χαρακτηριστική αφηγηματική δομή του studio, με αποφάσεις που επηρεάζουν την πλοκή και τους συσχετισμούς των χαρακτήρων. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τη μυθοπλασία καθώς και το gameplay του, για ακόμα ένα καινούριο και ενδιαφέρον IP για το 2023.

Μετράμε δέκα και πλέον χρόνια και δύο γενιές κονσολών πίσω από την πρώτη εμφάνιση του εκπληκτικού “action-horror” της Remedy Entertainment. Στα Game Awards του 2021, με την επίδειξη ενός μικρού teaser, ο Sam Lake με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε την ύπαρξη του “Alan Wake 2” πριν το στούντιο κηρύξει ξανά «σιγή ασυρμάτου».

Το “Alan Wake 2” σχεδιάζεται στη Northlight engine της Remedy και αυτή τη φορά θα κάνει μετάβαση στην κατηγορία των “survival horror”.

Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για το “Pragmata” της Capcom. Για την ακρίβεια, πέρα από το announcement teaser τον Ιούνιο του 2020 και μια επίσημη ανακοίνωση, μέσω ενός αξιολάτρευτου βίντεο, για την αναβολή του τίτλου από το 2022 στο 2023, δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα.

Η σκηνοθεσία του εν λόγω teaser βγάζει έντονα Kojima vibes, με τo νέο IP της Capcom να έχει εξάψει τη φαντασία με το ιδιαίτερο sci-fi setting του.

Ένας ακόμα τίτλος που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα Game Awards του 2022 ήταν το “Remnant 2”, η συνέχεια του “Remnant: From the Ashes” που κυκλοφόρησε το 2019. Με ένα γενικό παράθυρο κυκλοφορίας εντός του 2023, αναμένουμε σίγουρα νέες πληροφορίες εντός του νέου έτους για το sequel του απολαυστικού co-op τίτλου της Gunfire Games.

Εάν κάτι έχουμε να περιμένουμε, αυτό είναι περισσότερο και καλύτερο Remnant gameplay, με τα χαρακτηριστικά soulslike builds των χαρακτήρων, τη roguelike δομή των επιπέδων, το αναβαθμίσιμο loot και τα τεράστια boss fights.

Από τον Keiichiro Toyama, δημιουργό των “Silent Hill” και “Forbidden Siren”, έρχεται εντός του 2023 ένας εκ των πλέον αναμενόμενων horror τίτλων, σε μια χρονιά που, όπως είδαμε, οι survival-horror και action-horror τίτλοι θα έχουν την τιμητική τους στη ΑΑΑ σφαίρα κυκλοφοριών. Με τις έως τώρα πληροφορίες, ο τίτλος αρχικά προορίζεται να κυκλοφορήσει σε PC και στη συνέχεια σε κονσόλες, με τον Akira Yamaoka να αναλαμβάνει τη σύνθεση της μουσικής.

Δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα έως αυτό το σημείο για το ύφος του gameplay ή ακόμα και για την προοπτική στην κάμερα που σκοπεύει να ακολουθήσει. Το trailer πάντως δίνει μια καλή πρώτη εικόνα του γενικότερου ύφους που προτίθεται να ακολουθήσει το “Slitterhead” και σίγουρα αναμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για την πρώτη προσπάθεια του ανεξάρτητου Bokeh Game Studio.

Σε μια διεστραμμένη, γοτθική μεταφορά του παραμυθιού του Πινόκιο, το “Lies of P” δείχνει ένα υψηλών προδιαγραφών “soulslike action-RPG”. Το γενικότερο ύφος του τίτλου διόλου κρύβει τις καταβολές του, τόσο με την αναπαράσταση του setting όσο και με τα 30 διαθέσιμα όπλα που αλλάζουν μορφή.

Τα ψέματα του Πινόκιο γίνονται gameplay μηχανισμός που του αποφέρουν Humanity Points. Η συλλογή τους διαμορφώνει τον τερματισμό, τη συμπεριφορά των NPCs απέναντί του καθώς και τους τύπους εχθρών που αντιμετωπίζει.

Μέσα από ένα εντυπωσιακό trailer στα Game Awards του 2022 επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η φήμη ενός επόμενου “Armored Core” τίτλου από τις FromSoftware και Bandai Namco. Σε ρόλο σκηνοθέτη βρίσκουμε τον Masaru Yamamura, στην πρώτη του σκηνοθετική δουλειά ύστερα από το “Sekiro: Shadows Die Twice” όπου είχε χρέη βασικού game designer. Με το “Armored Core VI: Fires of Rubicon” η FromSoftware επιστρέφει στα mechs ύστερα από μια δεκαετία έπειτα από την κυκλοφορία του τελευταίου τίτλου της σειράς.

Μέσα σε αυτή τη δεκαετία βέβαια ξεκίνησε ένα ντεμαράζ τίτλων που, μέχρι στιγμής, έχει σταματήσει το υπερ-επιτυχημένο “Elden Ring”, με gameplay δάνεια αναπόφευκτα να εισχωρούν στο νέο third-person mecha shooter τίτλο. Η δομή θα παραμένει πιστή στη mission-based λογική της σειράς και την ακατάπαυστη shooting δράση, με στοιχεία όπως το posture του Sekiro να ενθαρρύνουν το επιθετικό παιχνίδι, σύμφωνα με τον Yamamura.

Με το “Assassin’s Creed Mirage” η Ubisoft επιχειρεί μια επιστροφή στις stealth-action ρίζες της σειράς, με έναν πιο σφιχτό αφηγηματικά τίτλο στα πρότυπα των πρώτων περιπετειών των Altair και Ezio. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Basim Ibn Is’haq που γνωρίσαμε μέσα από το “Assassin’s Creed Valhalla”, με τη νέα αυτή περιπέτεια να εξελίσσεται στη πόλη της Βαγδάτης του 9ου αιώνα.

Στο “Assassin’s Creed Mirage” επιστρέφει το τρίπτυχο «social stealth – parkour – assassinations» ως πυρήνας του gameplay, με πεδίο δράσης σχεδόν αποκλειστικά την ίδια τη πόλη της Βαγδάτης, σε ένα χάρτη αισθητά μικρότερο σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις τίτλους της σειράς.

The post 30 τίτλοι για το 2023 appeared first on GameOver.

Keywords
god of war, devil may cry, square enix, los angeles, harry potter, playstation 4, xbox one, hong kong, unreal engine, resident evil, εν λόγω, ring, god, nintendo, switch, systems, fire, νέα, fusion, star, amy, uncharted, engine, square, holland, parkour, demo, playstation, survival, capcom, island, studios, homefront, revolution, software, warner, bros, rpg, world, school, power, xbox, series, love, ninja, υβρίδιο, zombie, hack, slash, dragon, ps3, ps4, yakuza, ιαπωνια, unreal, rts, italian, dynamic, user, heroes, long, fallen, team, δραση, jedi, disney, sequel, metropolis, quinn, king, league, online, pvp, hub, group, boss, καλοκαιρι, studio, suzuki, devil, access, original, dragons, venom, vii, cloud, skyrim, game, creation, killers, opening, night, life, ghost, red, eden, εμφάνιση, kojima, vibes, games, akira, namco, ubisoft, ezio, gameover, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, ημερομήνια, skyrim, playstation 4, βιντεο, υβρίδιο, δανεια, δουλεια, ιταλια, κινα, μαγιο, ουκρανια, σφαιρα, τσερνομπιλ, ψεματα, ωθηση, ωρα, boss, games, game, ghost, harry potter, heroes, ps3, ps4, pvp, rpg, rts, slash, square enix, square, star, suzuki, ubisoft, αυγα, αγορα, αποκαλυψη, απλα, αφηγηση, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, δαιμονες, δευτερο, διαστημα, δικη, δειχνει, δομη, δωσει, δρομος, διπλο, εγινε, εδαφος, εβδομαδα, εμπνευση, εν λόγω, εμφάνιση, ερχεται, ερχονται, ετος, ζωη, ζομπι, ζωνη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, υφος, θυμιζει, ιαπωνικη, εικονα, εκδοσεις, κυνηγητο, λογια, ματι, μηνες, μιξη, μοιρα, μηδεν, μορφη, μοτο, παντα, παμε, πεδιο, περιβαλλον, πιστη, πινοκιο, προβληματα, ρολο, σιγουρα, σιγουρο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, σκορδο, συγχρονο, συμπαν, ταση, τρια, τιτλος, φαντασματα, φαντασια, φυση, φυσικα, φθινοπωρο, φημη, φορα, χτισιμο, ωρες, access, group, akira, amy, capcom, sequel, cloud, cross, demo, devil, devil may cry, disney, δουλειες, dragon, dragons, eden, engine, εμφαση, ezio, fallen, φιλοι, fire, creation, gameover, god of war, god, hack, holland, hong kong, ηρωας, hub, χωρα, ιδιαιτερο, island, εισβολη, italian, user, jedi, switch, killers, king, kojima, league, life, los angeles, long, metropolis, μπροστα, namco, night, nintendo, ninja, original, opening, dynamic, παιχνιδι, play, πληροφοριες, power, parkour, quinn, red, resident evil, ring, school, studio, studios, series, σημα, software, spider, systems, survival, team, unreal engine, unreal, venom, vibes, vii, world, warner, bros, ξεκινησε, χερια, yakuza, zombie
Τυχαία Θέματα