Cine-TV #97

The Predator, Mandy, τηλεοπτικό Halo και άλλα νέα.

Όλο και ξεπηδάει το Halo στις ειδήσεις για live-action μεταφορές. Η παλιά οδύσσεια της κινηματογραφικής μεταφοράς, όταν το franchise ήταν στα ένδοξα φόρτε της πρώτης τριλογίας, παρέμεινε θεαματικά ανεκπλήρωτη, αν και με το ατέλειωτο

σερί των μέτριων και κακών κινηματογραφικών μεταφορών μαρτυρά πως ίσως ήταν μία θετική κατάληξη. Ας ελπίσουμε ότι η νέα τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζεται από το Showtime θα ακολουθήσει αντίθετη πορεία από το Nightfall.

Μιλώντας για κινηματογραφικές μεταφορές, πρόσφατα είδαμε το Tomb Raider, το οποίο, μάλλον προβλέψιμα, δεν κατάφερε στο ελάχιστο να ανατρέψει την εικόνα αυτών των ταινιών. Η Alicia Vikander (όπως και η Angelina Jolie στις προηγούμενες δύο ταινίες) μπορεί να ήταν μία ιδανική επιλογή για Lara Croft, εντούτοις, η ταινία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία κλισέ και αφόρητα κοινότυπη περιπέτεια της σειράς.

Την περασμένη βδομάδα είχαμε επίσης την ατυχία να δούμε το Jurassic World: Fallen Kingdom, σε μία περίπτωση του τύπου “τα θέλαμε και τα πάθαμε” καθώς και το προηγούμενο Jurassic World (2015) ήταν -κατά τον γράφοντα τουλάχιστον- μία μετριότατη προς κακή ταινία, που πολύ απλά ωχριούσε μπροστά στα παλιά Jurassic Park. Από την άλλη, δεν φανταζόμασταν πως το sequel θα μπορούσε να είναι χειρότερο αλλά οι παραγωγοί κατάφεραν να μας εκπλήξουν.

Κατάφεραν να προσφέρουν ένα ακόμα πιο παιδιάστικο και αφελέστατο σενάριο, όπου η βάση του στηρίζεται (μικρά spoilers ακολουθούν στις επόμενες παραγράφους) στην ιδέα πως οι δεινόσαυροι θα μπορέσουν να πουληθούν σε δυσθεώρητα ποσά στη μαύρη αγορά και σε πολέμαρχους που θα τα χρησιμοποιήσουν στο πεδίο της μάχης ως… υπερσύγχρονα όπλα; Αφήνοντας πίσω το επίπεδο της γραφής, που δείχνει έντονα ότι οι σεναριογράφοι δεν ξόδεψαν και πολύ μελάνι στις ιδέες τους, η ίδια η δράση δεν είναι σε θέση να συναρπάσει. Αν και ξεκινάει αρκετά καλά στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο και μεγαλύτερο κομμάτι της διάρκειά της, η κατάσταση αλλάζει άρδην, σαφέστατα προς το χειρότερο.

Η δράση μεταφέρεται σε μία απομονωμένη έπαυλη, με το απαραίτητο μυστικό εργαστήριο, όπου λαμβάνει χώρα η δημοπρασία για την πώληση των δεινοσαύρων σε εμπόρους όπλων, ένα περιβάλλον όπου οι δεινόσαυροι, φυσικά, δεν μπορούν να… αναπνεύσουν, σχεδόν στην κυριολεξία. Σαν καμβάς για ένταση αποτυγχάνει, μέσα από τα ιδιαίτερα απρόσωπα σκηνικά που δεν καταφέρνουν τελικά να περάσουν την αίσθηση των κλειστοφοβικών και άκρως θανατηφόρων καταστάσεων, καταλήγοντας έτσι ως το πλέον ακατάλληλο και άγευστο σκηνικό για το κυνήγι μεταξύ δεινοσαύρων και ανθρώπων.

Στην κατάσταση δεν βοηθάνε και οι πολυάριθμες προσπάθειες για ανάλαφρο χιούμορ που, εκτός μίας-δύο σκηνών όπου ενδέχεται να προκύψει ένα μειδίαμα, αποτυγχάνουν στο 99% των περιπτώσεων. Αν και υπάρχουν 2-3 σκηνές που καταφέρνουν να προκαλέσουν δέος και ένταση, τελικά δεν είναι παρά φωτεινές εξαιρέσεις σε ένα σύνολο που είναι απογοητευτικό. Προσοχή για όσους από εσάς δεν έχετε ιδιαίτερη ανοχή σε χαρακτήρες που πραγματοποιούν αψυχολόγητες ενέργειες, όχι από απλή βλακεία αλλά ξεκάθαρα για να κυλήσει το σενάριο, καθώς σε ένα απίστευτο δείγμα αυτών των περιπτώσεων, κατά το τελευταίο μισάωρο της ταινίας, ίσως σημειώσετε ταχυκαρδία…

Trailers

Mandy
Σκηνοθέτης: Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache
Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Η ζωή του ζευγαριού των Red (Nicolas Cage) και Mandy (Andrea Riseborough) θα καταστραφεί όταν μέλη παραθρησκευτικής οργάνωσης εισβάλει στο σπίτι τους, όπου και θα κατακρεουργήσουν την Mandy, οδηγώντας φυσικά τον Red σε μία ιστορία εκδίκησης. Παρά το απλοϊκό, σεναριακό υπόβαθρο της ταινίας, το trailer δίνει την εντύπωση πως η απόδοσή του κάθε άλλο παρά κοινότυπη θα είναι, με εικόνες που φαίνεται σαν να ξεπήδησαν από cult βιντεοταινία των 80s, με ψυχεδελικά χρώματα και -φυσικά- το απαραίτητο synthesizer. Για να μην σχολιάσουμε την εμφάνιση δαιμονικού πλάσματος και αιμόφυρτου Nicolas Cage, στα όρια κρίσης, που κραδαίνει fantasy τσεκούρι. Να αναφέρουμε ότι η ταινία προβλήθηκε στο Sundance Film Festival από όπου απέσπασε θετικότατες κριτικές.

The Predator
Σκηνοθέτης: Shane Black (Iron Man 3)
Πρωταγωνιστούν: Boyd Holbrook, Thomas Jane, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn
Πρεμιέρα: 13 Σεπτεμβρίου

Οι Kυνηγοί επιστρέφουν στη Γη (ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς να έχουν παρέα τα Aliens) και το δεύτερο trailer δίνει μία, κάποια, ελπίδα ότι ίσως και να δούμε αξιοπρεπή δράση με επίκεντρο τους εμβληματικούς εξωγήινους. Για να φτάσει το επικό Predator του 1987, ούτε κατά διάνοια!

The House with a Clock in Its Walls
Σκηνοθέτης: Eli Roth (Hostel)
Πρωταγωνιστούν: Cate Blanchett, Jack Black, Owen Vaccaro, Renee Elise Goldsberry
Πρεμιέρα: 20 Σεπτεμβρίου

Ο Eli Roth κάνει μία μικρή στροφή στην καριέρα του, σε μία ταινία που είναι σαφέστατα κατιτίς πιο φιλική σε μικρότερες ηλικίες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες δουλειές του. Το The House with a Clock in Its Walls φαίνεται πως θα έρθει για να μπει στο ίδιο ράφι με τις ταινίες των Harry Potter, Fantastic Beasts and Where to Find Them και Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (το γιατί πρέπει οι τίτλοι των ταινιών της συγκεκριμένης παρόμοιας θεματικής να έχουν τίτλους 10+ λέξεων είναι ένα καλό ερώτημα).

The Equalizer 2
Σκηνοθέτης: Antoine Fuqua (Training Day)
Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Bill Pullman
Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου

Ο Denzel Washington, ως Robert McCall, συνεχίζει να είναι ο προστάτης των αδυνάμων και καταπιεσμένων της κοινωνίας. Η ρουτίνα του cool εκδικητή (vigilante) θα διαταραχθεί όταν πληροφορηθεί πως μία παλιά του φίλη δολοφονήθηκε. Φυσικά, μιλάμε για ταινία που μάλλον θα χρησιμοποιήσει ένα πρόσχημα για συνεχείς σκηνές αστικής δράσης.

Wellington Paranormal, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 11 Ιουλίου (TVNZ)

Οι Jemaine Clement και Taika Waititi (δημιουργοί του ξεκαρδιστικού What We Do In the Shadows) επιστρέφουν με το Wellington Paranormal, μία σειρά με τη μορφή mockumentary, που θα σατιρίζει ντοκιμαντέρ αμφίβολου ποιοτικού περιεχομένου. Στην προκειμένη περίπτωση θα ακολουθεί δύο αστυνομικούς κατά τις έρευνες υπερφυσικών φαινομένων.

Disenchantment, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 17 Αυγούστου (Netflix), 20 επεισόδια

Ο Matt Groening δεν είναι καθόλου αμελητέα αξία, όντας ο βασικός δημιουργός των Simpsons, μάλλον η πιο επιτυχημένη και σίγουρα μακροβιότερη animated σειρά παγκοσμίως, ενώ και το Futurama, αν και δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία, δεν έπαυε να διακατέχεται από έξυπνο χιούμορ και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Ελπίζουμε να τριτώσει το καλό με το Disenchantment, όπου θα δούμε τις περιπέτειες μίας αλκοολικιάς πριγκίπισσας, που θα έχει στο πλάι της ένα θερμοκέφαλο elf καθώς και τον προσωπικό της δαίμονα.

Cine-TV Νέα

Πράσινο φως για σειρά Halo από το Showtime
Το δίκτυο Showtime ανακοίνωσε τη συγκατάθεσή του για τα γυρίσματα 10 ωριαίων live-action επεισοδίων βασισμένα στο σύμπαν του Halo. Ως βασικός producer αλλά και σκηνοθέτης διαφόρων επεισοδίων έχει αναλάβει ο Rupert Wyatt, γνωστός από το αξιόλογο Rise of the Planet of the Apes, με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες “τα γεγονότα του Halo θα λαμβάνουν χώρα στο σύμπαν που πρωτοείδαμε το 2001, αποδίδοντας την επική σύγκρουση του 26ου αιώνα μεταξύ της ανθρωπότητας και της εξωγήινης απειλής, γνωστής ως Covenant”. Να θυμίσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε live-action σειρά Halo, καθώς είχαν προηγηθεί το μέτριο Halo 4: Forward Unto Dawn και το μάλλον κακό Halo: Nightfall. Ας ελπίσουμε ότι πλέον θα δούμε μία σειρά αντάξια του ονόματος που φέρει.

Προστέθηκε ο Jeremy Irons στο τηλεοπτικό Watchmen
Η νέα μεταφορά του δημοφιλούς κόμικ προσθέτει ένα ισχυρό όνομα στους ηθοποιούς της, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε το ρόλο που θα αναλάβει. Να θυμίσουμε ότι η τηλεοπτική μεταφορά αναπτύσσεται από το HBO και θα βασίζεται μεν στο κόμικ του Alan Moore αλλά δεν θα το ακολουθεί πιστά. Άλλωστε, αν θέλετε να δείτε πιστή μεταφορά του κάθε καρέ (κάποια λείπουν βέβαια) μπορείτε να δείτε το Watchmen (2009) του Zack Snyder, μία ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη παραγωγή και μία εναλλακτική ταινία υπερ(αντι)ηρώων από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

cinetv
Keywords
cine, tomb raider, angelina jolie, jurassic park, nicolas cage, iron man, cate blanchett, jack black, harry potter, denzel washington, jeremy irons, zack snyder, halo, νέα, ειδήσεις, franchise, showtime, world, fallen, sequel, δραση, black, cage, red, cult, εμφάνιση, film, festival, iron, rhodes, jacob, key, house, clock, jack, owen, find, miss, home, denzel, washington, pedro, bill, netflix, simpsons, φως, planet, forward, dawn, hbo, watchmen, snyder, αξια, αντζελινα τζολι, jolie angelina, live, Robert Moog, watchmen, hbo, rise of the planet of the apes, εικονες, καριερα, ντοκιμαντερ, οδυσσεια, ταινιες, φως, χρωματα, cult, harry potter, owen, rhodes, αγορα, εξαιρεσεις, απιστευτο, απλα, αρδην, ατυχια, βδομαδα, γεγονοτα, γυρισματα, δευτερο, δεινοσαυροι, δεος, δειτε, δειχνει, δειγμα, δικτυο, ελπιδα, εμφάνιση, επιτυχια, ερευνες, εξυπνο, ζωη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, εικονα, κυνηγι, μυστικο, μορφη, μπορειτε, ονομα, οντας, ορια, πεδιο, περιβαλλον, πιστη, προστατης, ρολο, σεναριο, σερι, σιγουρα, σειρα, σκηνες, σπιτι, συμπαν, φυσικα, φορα, χιουμορ, bill, black, cage, cate blanchett, sequel, clock, dawn, denzel washington, denzel, δουλειες, fallen, festival, find, film, forward, franchise, jack, halo, house, home, χωρα, ιδιαιτερα, jack black, jacob, jeremy irons, jurassic park, key, κομματι, miss, μπροστα, nicolas cage, washington, pedro, πληροφοριες, planet, πωληση, red, simpsons, showtime, σκηνικα, snyder, tomb raider, world, zack snyder
Τυχαία Θέματα