Cine-TV #231

Κι όμως, είναι γεγονός, έπειτα από χρόνια συζητήσεων γύρω από το sequel του Avatar, τελικά, όπως όλα δείχνουν, ήρθε η στιγμή του. Η αλήθεια είναι ότι ο γράφων ποτέ δεν κατάλαβε γιατί αυτή η ταινία κατάφερε να γίνει, ίσως, η πιο επικερδής κινηματογραφική παραγωγή που γυρίστηκε ποτέ. Βέβαια, από τη μία το όνομα του James Cameron, από την άλλη το τεράστιο marketing παιχνίδι που στήθηκε, ιδίως όσον αφορά στην πάλαι ποτέ κινηματογραφική

“επανάσταση” του 3D (ορισμός της τεχνολογικής φούσκας), μάλλον κρίθηκαν αρκετά για να γεμίσουν αίθουσες και ταμεία.

Μπορεί να είναι αιρετική άποψη αλλά, κατά τον γράφοντα, ούτε το 3D του θέματος είχε να δώσει κάτι ιδιαίτερο (περισσότερο εντυπωσιακό έδειχνε το Journey to the Center of the Earth που είχε προβληθεί ένα χρόνο πριν). Επιπλέον, το σενάριο ήταν απλά μία στερεοτυπική ιστορία αγάπης με το εξτρά και επίσης στερεοτυπικά δοσμένο θέμα της επιβολής του ισχυρού στον αδύναμο.

Είναι δεδομένο βέβαια ότι και πάλι η μηχανή του marketing θα πάρει μπροστά ώστε να ισχυροποιήσει το hype για το sequel. Ελπίζουμε ότι το λιγότερο που θα έχει να δώσει το Avatar: The Way of Water να είναι μία απτή εξέλιξη στην ενσωμάτωση του CGI, έστω στον οπτικό τομέα. Η αλήθεια είναι ότι παρά τα τεράστια τεχνολογικά άλματα που έχουν γίνει, τα περιβάλλοντα και (ιδίως) οι χαρακτήρες, δημιουργημένα με γραφικά, ακόμα δυσκολεύονται χαρακτηριστικά να ξεπεράσουν το λεγόμενο φαινόμενο που είναι γνωστό ως “uncanny valley“.

Trailers

Avatar: The Way of Water
Σκηνοθέτης: James Cameron (Avatar)
Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Zoe Saldana, Cliff Curtis, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver, Stephen Lang
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το πολυετές σήριαλ της παραγωγής για του sequel του Avatar τελικά φτάνει σύντομα στο τέλος του. Παρόλο που η ταινία του 2009 αποτελεί μία από τις πιο επικερδείς ταινίες του σινεμά, χρειάστηκαν 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί η πρώτη συνέχειά της. Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι ο James Cameron πάντα είχε στα σχέδια τη δημιουργία πολλαπλών sequels, με τον ίδιο να δηλώνει παλιότερα ότι η τεχνολογία ακόμα δεν είχε φτάσει σε σημείο για να υλοποιήσει το όραμά του όπως ακριβώς το είχε στο μυαλό του. Είναι κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για ένα νέο βήμα, όσον αφορά στο φωτορεαλισμό των CGI.

Το επονομαζόμενο ως The Way of Water θα διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και θα επικεντρώνεται στο υδάτινο στοιχείο του πλανήτη της Pandora. Σημειωτέον ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον τρία ακόμα sequels, με την τέταρτη ταινία να είναι τοποθετημένη στο μακρινό 2028.

Hustle
Σκηνοθέτης: Jeremiah Zagar (We the Animals)
Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duvall
Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου (Netflix)

Για άλλη μία φορά ο Adam Sandler αφήνει για λίγο τους κωμικούς ρόλους προς όφελος μίας δραματικής ταινίας, υποδυόμενος έναν ξεπεσμένο scouter για παίκτες του NBA, ο οποίος προσπαθεί να ξαναφέρει στον ίσιο δρόμο την καριέρα του. Αυτή η προσπάθειά του θα τον οδηγήσει στον εντοπισμό παικτών από άλλες χώρες, προκειμένου να τους φέρει στο NBA.

Zero Contact
Σκηνοθέτης: Rick Dugdale (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Anthony Hopkins, Chris Brochu, Aleks Paunovic
Πρεμιέρα: 27 Μαΐου (Αμερική)

Ο Anthony Hopkins υποδύεται τον Finley Hart, τον εκκεντρικό και ιδιοφυή δημιουργό ενός προγράμματος σχετικού με το data mining. Έπειτα από τον θάνατό του, μία A.I. θα ενεργοποιηθεί και θα αποσταλεί σε πέντε αποδέκτες, υποστηρίζοντας ότι κατέχει το μυστικό του ταξιδιού στον χρόνο. Η ταινία γυρίστηκε μέσω Zoom ενώ τα σχέδια είναι μάλλον μεγαλεπήβολα, καθώς στο βιογραφικό του σκηνοθέτη στο IMDB βλέπουμε ότι ήδη γυρίζονται και δύο συνέχειες.

Westworld, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 26 Ιουνίου (HBO), 8 επεισόδια

Έπειτα από ένα χρόνο κενού η πολυβραβευμένη, δυστοπική σειρά του HBO επιστρέφει, επαναφέροντας μαζί της τα φιλοσοφικά ερωτήματα μεταξύ τεχνητής και ανθρώπινης νοημοσύνης.

Love, Death & Robots, Volume 3
Πρεμιέρα: 20 Μαΐου (Netflix), 9 ιστορίες

Το Love, Death & Robots αποτελεί μία από τις καλύτερες παραγωγές του Netflix, περιέχοντας μία ποικιλόμορφη ανθολογία ιστοριών φαντασίας, σε διαφορετικά είδη και ιδιοσυγκρασίες. Ακόμα και οι πιο αδύναμες ιστορίες έχουν κάτι να πουν, είτε από άποψη σεναρίου είτε χιούμορ είτε βάσει της αξιοπρόσεκτης τεχνοτροπίας τους. Αναμφίβολα το Love, Death & Robots αποτελεί μία από τις πολύτιμες και ενδιαφέρουσες σειρές του Netflix.

The Orville: New Horizons
Πρεμιέρα: 2 Ιουνίου (Hulu), 11 επεισόδια

Εν μέσω πανδημίας η τρίτη σεζόν του The Orville καθυστέρησε σημαντικά, έχοντας ένα κενό τριών χρόνων από τη δεύτερη σεζόν του 2019. Σύντομα θα ξέρουμε αν ο Seth McFarlane και η παρέα του συνεχίζουν να προσφέρουν μία αξιόλογη εναλλακτική του Star Trek.

Resident Evil, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου (Netflix), 8 επεισόδια

Το Resident Evil έρχεται πλέον και ως live-action τηλεοπτική σειρά, και απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει πιστά κάποιο συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι του franchise. Η πλοκή θα τοποθετηθεί στο 2036, 14 χρόνια μετά το ξέσπασμα του T-virus, έχοντας μετατρέψει τη υφήλιο σε ένα post-apocalyptic περιβάλλον. Σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσουμε παράλληλα και την εξέλιξη των γεγονότων στο 2022, λίγο πριν εξαπλωθεί η πανδημία των ζόμπι. Η σειρά θα επικεντρώνεται στον Albert Wesker (Lance Reddick), ο γνωστός villain των παιχνιδιών, καθώς επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι δύο κόρες του.

Στις έως τώρα live-action μεταφορές του το franchise δεν θα λέγαμε ότι πέτυχε και ποτέ το πασίγνωστο survival-horror franchise. Ακόμα και η αξιοπρεπής b-movie περίπτωση του 2002 θα λέγαμε ότι ήταν μία ταινία επιπέδου “στους τυφλούς κυβερνά ο μονόφθαλμός”, όσον αφορά μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στον κινηματογράφο. Όσο για τα ολοένα και χειρότερα sequels, δεν τίθεται θέμα, όπως επίσης δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το reboot του Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021), που ήταν σχεδόν τόσο κακό ώστε να είναι καλό.

Cine-TV Νέα

Η τηλεοπτική μεταφορά του Alan Wake έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά

Αν και είχε ακουστεί και παλιότερα η πρόθεση να γυριστεί μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο μοναδικό Alan Wake, πλέον φαίνεται ότι ίσως η παραγωγή καταφέρει να βρει τον δρόμο της υλοποίησης. Κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από τη Remedy, έγινε γνωστό πως το τηλεοπτικό δίκτυο AMC απέκτησε τα δικαιώματα για την παραγωγή μίας τηλεοπτικής σειράς. Δεν θα μας φαινόταν περίεργο αν υπάρχουν σχέδια για την παράλληλη προβολή με την κυκλοφορία του Alan Wake 2, η ανάπτυξη του οποίου έχει ήδη ανακοινωθεί από τη φινλανδική ομάδα ανάπτυξης.

Ο Christopher Walken προστέθηκε στο cast του Dune: Part 2

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα σημαντικούς ρόλους στα πρόσφατα χρόνια της καριέρας του, αλλά αυτό δεν αναιρεί το μεγάλο ειδικό βάρος που θα φέρει στο Dune: Part 2. Επισήμως, ο Christopher Walken θα υποδυθεί τον σημαντικότατο ρόλο του Αυτοκράτορα Shaddam IV, την ηγετική φυσιογνωμία όλων των παρατάξεων του σύμπαντος του Dune.

Το συγκρότημα του Spinal Tap επιστρέφει

40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του This Is Spinal Tap, αναμένεται να προβληθεί το sequel του, επαναφέροντας μάλιστα όλα τα βασικά στελέχη του mockumentary, από τον σκηνοθέτη, τον Rob Reiner, μέχρι τα βασικά μέλη της φανταστικής μέταλ μπάντας, Michael McKean, Christopher Guest και Harry Shearer. Η νέα ταινία αναμένεται να προβληθεί τον Μάρτιο του 2024.

Ετοιμάζεται prequel του The Omen

Άραγε χρειάζεται prequel το εξαιρετικό The Omen (1976); Μάλλον όχι (ούτε και reboot χρειαζόταν αλλά το πήραμε και αυτό το 2006). Εντούτοις, η 20th Century Studios (πρώην 20th Century Fox) θέλησε κάπως να αξιοποιήσει το franchise της, αναθέτοντας στην άσιμη Arkasha Stevenson τα σκηνοθετικά καθήκοντα ενός prequel.

The post Cine-TV #231 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, zoe saldana, adam sandler, star trek, resident evil, sequel, avatar, james, journey, earth, water, cgi, zoe, giovanni, sequels, adam, queen, foster, ιουνίου, nba, hopkins, μαΐου, data, imdb, hbo, love, netflix, hulu, star, trek, συγκεκριμένο, franchise, reboot, raccoon, city, amc, tap, νέα, studios, fox, gameover, βιογραφικο, Καλή Χρονιά, live, Star Trek Η σειρά, τελη κυκλοφοριας 2016, εσπα 2021, εξτρα, imdb, hbo, χωρες, βημα, ηθοποιος, θεμα, καριερα, σινεμα, ταινιες, cgi, earth, james, nba, queen, star, απλα, γεγονοτα, γεγονος, γινει, δεδομενο, δωσει, δικτυο, εγινε, εξελιξη, ερχεται, τεχνολογια, ζομπι, ιδιο, ηρθε η στιγμη, μαΐου, μυστικο, μυαλο, ομαδα, παντα, ονομα, οραμα, οφελος, περιβαλλον, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σηριαλ, σειρα, σχεδια, τρια, τριτη, φτανει, φορα, χειροτερα, χιουμορ, avatar, adam sandler, amc, adam, water, sequel, city, data, δικαιωματα, ειδη, love, foster, franchise, giovanni, gameover, hopkins, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, virus, ιουνίου, journey, κορες, μια φορα, μπροστα, netflix, παιχνιδι, πληροφοριες, raccoon, resident evil, movie, reboot, studios, sequels, star trek, survival, tap, trek, zoe saldana, zoe
Τυχαία Θέματα