Cine-TV #230

Όπως και στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών έτσι και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα φτωχή από επικαιρότητα. Εντούτοις, δεν λείπουν τα “δυνατά” trailers, με πρώτο και καλύτερο αυτό του Crimes of the Future, μία ταινία που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο David Cronenberg ίσως επιστρέψει σε φόρμα.

Για το Obi-Wan Kenobi δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Η Disney έχει δείξει ότι στις

live-action σειρές έχει μεγαλύτερη κατανόηση του σύμπαντος, σε αντίθεση με τις ταινίες. Το Mandalorian αναμφίβολα αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές του σύγχρονου Star Wars ενώ και το The Book of Boba Fett αποτέλεσε μία διασκεδαστική πρόταση, παρά τα διάφορα σφάλματά του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιστροφή εμβληματικών χαρακτήρων στο Obi-Wan Kenobi θα έχει γίνει με τη δέουσα προσοχή.

Trailers

Crimes of the Future
Σκηνοθέτης: David Cronenberg (eXistenZ)
Πρωταγωνιστούν: Viggo Mortensen, Lea Seydoux, Kristen Stewart, Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Πυρπασόπουλος
Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου (Αμερική)

Ο David Cronenberg επιστρέφει για τα καλά στα παλιά λημέρια του body horror και της εφιαλτικής ατμόσφαιρας μέσα από το Crimes of the Future. Κατά το σενάριο της ταινίας, στο κοντινό μέλλον το ανθρώπινο είδος αρχίζει να προσαρμόζεται με το γύρω του συνθετικό περιβάλλον, οδηγώντας τα ανθρώπινα σώματα σε διάφορες μεταλλάξεις.

Το trailer σίγουρα υπόσχεται πληθώρα από γκροτέσκες εικόνες, δείχνοντας διάφορες αναφορές σε παλιότερες ταινίες του Cronenberg. Να θυμίσουμε πως τα γυρίσματα λάβανε χώρα στην Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι ίσως αντικρίσουμε γνώριμες γειτονιές, πέρα από γνωστούς ηθοποιούς, μέσα από ένα ιδιαίτερα διαφορετικό πρίσμα.

Interceptor
Σκηνοθέτης: Matthew Reilly (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Elsa Pataky, Luke Bracey
Πρεμιέρα: 3 Ιουνίου (Netflix)

Η αξιωματικός JJ Collins (Elsa Pataky) είναι η επικεφαλής ενός πλωτού σταθμού πυραυλικών αναχαιτίσεων. Η πιο δύσκολη μέρα της δουλειάς της δεν θα αργήσει να έρθει, όταν ο σταθμός της δεχθεί τρομοκρατική επίθεση παράλληλα με τη λήψη σήματος που θα την ενημερώσει ότι πυρηνικές κεφαλές έχουν εκτοξευθεί με στόχο διάφορες χώρες της υφηλίου.

Το trailer μας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω, όσον αφορά στο ύφος της ταινίας, θυμίζοντάς μας straight-to-DVD περιπέτειες. Ελπίζουμε να μην είναι ένα σημάδι πως το Netflix αρχίζει να κάνει περικοπές στο budget.

Weird: The Al Yankovic Story
Σκηνοθέτης: Eric Appel (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Evan Rachel Wood, Rainn Wilson
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο

Η ιστορία του διάσημου Αμερικανού κωμικού θα μεταφερθεί μέσα από μία βιογραφική ταινία όπου θα τον υποδυθεί ο Daniel Radcliffe.

Obi-Wan Kenobi, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 27 Μαΐου (Disney+), 6 επεισόδια

Η νέα μεγάλη σειρά του Disney+ έρχεται σύντομα, επαναφέροντας τον Ewan McGregor στο ρόλο του Obi-Wan Kenobi, 17 χρόνια μετά το Revenge of the Sith (2005), βρίσκοντας απέναντί του τον Hayden Christensen ως Darth Vader. Η σειρά θα διαδραματίζεται 10 χρόνια έπειτα από τα γεγονότα του Revenge of the Sith και θα συνδέεται άμεσα με τα γεγονότα του A New Hope (1977).

Σε γενικές γραμμές το σύμπαν του Star Wars φαίνεται να έχει βρει γερά πατήματα στο τηλεοπτικό σκηνικό, σε σχέση με τον κινηματογράφο, κάτι που μας επιτρέπει να βλέπουμε με αισιοδοξία κάθε ανάλογο εγχείρημα και δη όταν περιέχει τόσο μεγάλα ονόματα (τόσο από θέμα ηθοποιών όσο και χαρακτήρων).

House of the Dragon, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου (HBO), 10 επεισόδια

Το House of the Dragon θα μας ταξιδέψει 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones όπου το σενάριο θα καταπιάνεται με την αρχή του τέλους για τον οίκο των Targaryen. Το trailer μαρτυρά ένα υψηλό επίπεδο στην ποιότητα της παραγωγής.

Ελπίζουμε ότι και η γραφή θα είναι επίσης σε υψηλά επίπεδα ώστε να καταφέρει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο fantasy σύμπαν, έπειτα από την απότομη προσγείωση που μας επιφύλασσε η τελευταία σεζόν του Game of Thrones.

Cobra Kai, 5η σεζόν
Πρεμιέρα: 9 Σεπτεμβρίου (Netflix)

Cobra Kai never dies. Δεν θα επαναλαμβανόμαστε σε κάθε νέα σεζόν, απλά θα πούμε ότι το Cobra Kai, ξεκινώντας ταπεινά ως σειρά του YouTube, κατάφερε τελικά να αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας σειρές.

The post Cine-TV #230 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα