Cine-TV #196

Αρκετά πλούσια ήταν η προηγούμενη εβδομάδα από θέμα trailers, ξεχωρίζοντας βέβαια κυρίως το Ghostbusters: Afterlife. Ελπίζουμε σε μία αντάξια επιστροφή ενός εκ των αγαπημένων franchises των 80s, με τα πρώτα θετικά σημάδια να διακρίνονται στη σκηνοθετική και σεναριακή επιμέλεια από τον γιο του Ivan Reitman, ενώ επίσης ο ίδιος συμμετέχει στην παραγωγή και ως βασικός producer. Το House of Gucci

επίσης κεντρίζει το ενδιαφέρον, κυρίως βέβαια για τη συμμετοχή ενός πλουσιότατου cast που είμαστε σίγουροι ότι θα κοσμεί περίοπτα κάθε δυνατή αφίσα της ταινίας.

Trailers

House of Gucci
Σκηνοθέτης: Ridley Scott (American Gangster)
Πρωταγωνιστούν: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Al Pacino, Salma Hayek
Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου (Αμερική)

Ο Ridley Scott μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο The House of Gucci: A Sensational Story of Murder Madness, Glamour, and Greed (2001), το οποίο βέβαια βασίζεται στην πραγματική ιστορία της οικογένειας Gucci με επίκεντρο τη δολοφονία του Maurizio Gucci από πληρωμένο δολοφόνο που είχε προσλάβει η πρώην σύζυγός του, Patrizia Reggiani. Η ταινία πλαισιώνεται από ένα ιδιαίτερα φανταχτερό cast, με τους Adam Driver και Lady Gaga στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, έχοντας στο πλάι τους ιδιαίτερα ηχηρά ονόματα.

Αν και ο Ridley Scott έχει χρόνια να δώσει μία πραγματικά αξιόλογη ταινία, που να προσεγγίζει τα ύψη της πρότερης φιλμογραφίας του, φέτος ίσως είναι η χρονιά του. Άλλωστε δύο ταινίες του θα προβληθούν στη μεγάλη οθόνη, συνυπολογίζοντας το ιστορικό The Last Duel, trailer του οποίου είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ghostbusters: Afterlife
Σκηνοθέτης: Jason Reitman (The Front Runner)
Πρωταγωνιστούν: Carrie Coon, Mckenna Grace, Fin Wolfhard, Paul Rudd, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver, Annie Potts
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου (Αμερική)

Το Ghostbusters: Afterlife έρχεται κατευθείαν για να κεντρίσει τη νοσταλγία μας, αποτελώντας απευθείας sequel των παλιών ταινιών, δίχως να λαμβάνει υπόψη τα γεγονότα του πρόσφατου reboot που είδαμε το 2016. Στη νέα ταινία, που επιμελείται ο γιος του Ivan Reitman (σκηνοθέτη των πρώτων Ghostbusters), θα δούμε δύο νεαρά αδέρφια να επιστρέφουν μαζί με την ανύπαντρη μητέρα τους στο επαρχιακό Summerville της Oklahoma.

Στη φάρμα που τους έχει αφήσει ο παππούς τους θα ανακαλύψουν εξοπλισμό και αντικείμενα που σχετίζονται με τους θρυλικούς Ghostbusters. Μία μάλλον ανέλπιστη τύχη, δεδομένου ότι σύντομα υπερφυσικά φαινόμενα θα δηλώσουν το παρόν. Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή των ηθοποιών από τις πρώτες ταινίες δεν θα έχουν απλά παρουσία τύπου cameo.

The Night House
Σκηνοθέτης: David Bruckner (The Ritual)
Πρωταγωνιστούν: Rebecca Hall, Evan Jonigkeit, Stacy Martin
Πρεμιέρα: 20 Αυγούστου (Αμερική)

Έπειτα από τον αναπάντεχο θάνατο του άντρα της, η Beth (Rebecca Hall) θα μείνει μόνη της στο απομονωμένο σπίτι που της έχτισε ο ίδιος. Σταδιακά θα αρχίσουν να εμφανίζονται οράματα μίας υπερφυσικής φιγούρας και κάπου εκεί θα αρχίσει η αναζήτησή της για το παρελθόν του αποθανόντα συζύγου της.

Lamb
Σκηνοθέτης: Valdimar Johannsson (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Hilmir Snaer Gudnason
Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου (Αμερική)

Ένα ζευγάρι που δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδιά, θα ανακαλύψει κάτι εντελώς υπεραφυσικό στον στάβλο με τα πρόβατά τους. Οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες αποκρύπτονται από την περίληψη της ταινίας, πέραν από το ότι μάλλον θα αφορά το θέμα της οικογένειας μέσα από ένα μεταφυσικό πρίσμα. Από την A24 πάντως έχουμε μάθει να περιμένουμε ένα συγκεκριμένο τύπο art house ταινιών, που απέχουν από τον όρο blockbuster -και δεν τον επιδιώκουν. Όσον αφορά τον γράφοντα, πολλές από τις ταινίες τους ως τώρα πετυχαίνουν διάνα, επομένως βλέπουμε το Lamb με ενδιαφέρον.

Army of Thieves
Σκηνοθέτης: Matthias Schweighofer
Πρωταγωνιστούν: Mattias Schweighofer, Nathalie Emmanuel, Guz Khan
Πρεμιέρα: 2021 (Netflix)

Η νέα heist ταινία του Netflix θα λαμβάνει χώρα έξι χρόνια πριν το πρόσφατο Army of the Dead, ακολουθώντας τον Ludwig Dieter, τον οποίο είχαμε γνωρίσει ως έναν κάπως εκκεντρικό ειδήμονα στις διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων. Στο Army of Thieves ο Dieter θα προσληφθεί από μία μυστηριώδη γυναίκα ώστε μαζί με μία ομάδα κακοποιών να ληστέψει ορισμένα από τα πιο ασφαλή χρηματοκιβώτια στην Ευρώπη.

Αναρωτιόμαστε αν τα ζόμπι θα έχουν κάποιο ρόλο στην όλη ιστορία όπως επίσης αναρωτιόμαστε πως προέκυψε η μετριότητα του Army of the Dead ως franchise, δεδομένου μάλιστα ότι παράλληλα βρίσκεται στην παραγωγή μία animated σειρά καθώς και σχέδια για sequel.

See, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 27 Αυγούστου (Apple TV+)

Παρότι η πρώτη σεζόν δεν τα πήγε καλά, όσον αφορά τις κριτικές έστω, η Apple επιμένει, έχοντας ετοιμάσει, όπως φαίνεται, μία πιο ακριβή παραγωγή για τη 2η σεζόν. Να θυμίσουμε ότι η σειρά διαδραματίζεται σε έναν post-apocalyptic κόσμο, όπου ένας ιός έχει αφήσει μόλις δύο εκατομμύρια ανθρώπους ζωντανούς, όλοι εκ των οποίων έχουν χάσει την όρασή τους. Αιώνες μετά, η ανθρωπότητα έχει μάθει να ζει δίχως αυτήν τη βασική αίσθηση. Η κοινωνία τους θα δεχθεί ένα ισχυρό σοκ όταν ένα παιδί γεννηθεί έχοντας τη δυνατότητα να βλέπει. Όπως φαίνεται από το trailer, μάλλον αποτελεί ένα γεγονός που θα οδηγήσει σε ολική σύρραξη μεταξύ των φυλών.

What If…, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 11 Αυγούστου (Disney+), 10 επεισόδια

Το What If… θα αποτελεί ένα παρακλάδι του MCU (ασχολείται και με κάτι άλλο η Disney;) που θα καταπιάνεται με ιστορίες του σύμπαντος, οι οποίες έχουν εξελιχθεί διαφορετικά από ό,τι έχουμε δει στις ταινίες, όπως το τι θα γινόταν αν η Peggy Carter γινόταν η super soldier αντί για τον Steve Rogers. Σε μία πρώτη ανάγνωση πάντως θα λέγαμε ότι επιτέλους βλέπουμε ένα νέο animation από την πλευρά της Αμερικής που δεν φαίνεται να έχει βγει, για εκατοστή φορά, από την ίδια γραμμή παραγωγής, όπως συμβαίνει με αυτά του Netflix.

Chapelwaite, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 22 Αυγούστου (Epix), 10 επεισόδια

Βρισκόμαστε στο 1850, όπου ο καπετάνιος Charles Boone (Adrien Brody), θα χρειαστεί να μετακομίσει με την οικογένειά του στο σπίτι των προγόνων του στην πολιτεία του Maine, έπειτα από τον τραγικό θάνατο της γυναίκας του στη θάλασσα. Σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τα σκοτεινά μυστικά των προγόνων του. Η σειρά είναι βασισμένη στο short story Jerusalem’s Lot του Stephen King.

Chucky, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (Syfy), 10 επεισόδια

Ο Chucky -γνωστός και ως η Κούκλα του Σατανά βεβαίως- επιστρέφει (για πολλοστή φορά), αυτήν τη φορά σε μία τηλεοπτική σειρά. Οι φαν των ταινιών θα χαρούν γνωρίζοντας ότι το “Chucky” θα αποτελεί συνέχεια της επταλογίας των ταινιών, ακολουθώντας τα γεγονότα του Cult of Chucky (2017) δίχως φυσικά να λαμβάνει υπόψη το αδιάφορο reboot του 2019.

Επιπλέον, ο σεναριογράφος και των επτά πρώτων ταινιών, Don Mancini, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, έχοντας παράλληλα και τον ρόλο του showrunner. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τη συμμετοχή του Brad Dourif που επιστρέφει για άλλη μία φορά ως η φωνή του Chucky.

Day of the Dead, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Οκτώβριο (Syfy), 10 επεισόδια

Το trailer μαρτυρά μία ιδιαίτερα… κάφρικη ματιά στη θεματική των ζόμπι, προσεγγίζοντας μάλλον περισσότερο την περίπτωση των Zombieland παρά την καυστικότητα των ταινιών του George A. Romero. Κάπου έχει αρχίσει να βαλτώνει η θεματολογία των ζόμπι; Ίσως θα έπρεπε να μπει στον πάγο ξανά για καμιά δεκαετία…

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται live-action σειρά Pokemon
Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety το Netflix έχει υπό ανάπτυξη μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Pokemon. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύφος του θα προσεγγίζει αυτό του επιτυχημένου (εμπορικά) Detective Pikachu (2019). Την παραγωγή θα αναλάβει ο Joe Henderson, ένας εκ των παραγωγών του Lucifer.

To θρυλικό Exorcist θα επεκταθεί με μία νέα τριλογία
Σύμφωνα με τη New York Times η Universal Pictures θα αναλάβει την παραγωγή μίας τριλογίας που θα αποτελέσει sequel του μοναδικού Exorcist (1973) του William Friedkin, έπειτα από την απόκτηση των δικαιωμάτων για το δυσθεώρητο ποσό των $400 εκατομμυρίων. Στις ταινίες θα επανέλθει η Ellen Burstyn, στον ρόλο της Chris MacNeil, η ηθοποιός δηλαδή που υποδυόταν τη μητέρα του δαιμονισμένου κοριτσιού που είχαμε δει στην πρώτη ταινία (η εν λόγω ηθοποιός δεν είχε εμφανιστεί στις επόμενες δύο ταινίες).

Τα σκηνοθετικά καθήκοντα θα αναλάβει ο David Gordon Green, γνωστότερος για το επιτυχημένο reboot του Halloween (2018). Στο μεταξύ μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε τι σενάριο έχουν σκαρφιστεί για να υποστηρίξει τρεις ταινίες καθώς η πρώτη ταινία αναμένεται να προβληθεί στα τέλη του 2023.

Στα σκαριά σειρά/ sequel του Waterworld
Σύμφωνα με το Collider ο παραγωγός του Waterworld (1995) επιστρέφει για την ανάπτυξη μίας σειράς που θα αποτελεί sequel και θα διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Dan Trachtenberg, γνωστός από το 10 Cloverfield Lane (2016). Η ταινία αποτελούσε την ακριβότερη παραγωγή την εποχή που βγήκε, με budget που έφτανε τα $175 εκατομμύρια, χρησιμοποιώντας πραγματικά σκηνικά (άνευ CGI) στον ωκεανό. Η ταινία τελικά κατέληξε σε εμπορική αποτυχία.

The post Cine-TV #196 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, new york times, ridley scott, lady gaga, jared leto, jeremy irons, adrien brody, new york, εν λόγω, ghostbusters, ivan, house, gucci, συμμετοχή, scott, lady, gaga, adam, leto, glamour, jason, front, paul, bill, murray, hudson, sequel, reboot, νέα, oklahoma, night, david, συγκεκριμένο, art, army, netflix, franchise, apple, σοκ, disney, super, animation, lot, king, cult, don, zombieland, pokemon, henderson, york, times, pictures, william, green, halloween, lane, budget, cgi, gameover, Καλή Χρονιά, live, ξανα, κοινωνια, glamour, ghostbusters, το θεμα, γυναικα, εμπορικη, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, ιος, μητερα, ονοματα, ταινιες, τυχη, apple, army, cult, gucci, jared leto, lady gaga, pokemon, scott, times, απλα, αφισα, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, δυνατοτητα, δωσει, εβδομαδα, εν λόγω, εξι, εποχη, επρεπε, επτα, ερχεται, ευρωπη, ζομπι, ιδια, υπομονη, υφος, η φωνη, ιστορικο, ματια, μυστικα, ομαδα, οθονη, οικογενεια, οραση, οραματα, παιδι, παιδια, προβατα, πολιτεια, πρισμα, ρολο, σεζον, σεναριο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σημαδια, σκηνοθεσια, σοκ, σπιτι, σχεδια, τουρτα, φαρμα, φυσικα, φωνη, φορα, χρηματοκιβωτια, green, αιωνες, animation, adam, art, super, budget, bill, sequel, don, david, franchise, front, gaga, gameover, halloween, house, henderson, hudson, χωρα, ιδιαιτερα, ivan, jason, jeremy irons, king, lane, lady, leto, lot, μεινει, μια φορα, murray, netflix, new york times, new york, night, paul, oklahoma, pictures, πληροφοριες, ridley scott, reboot, σκηνικα, θετικα, βεβαιως, william, york, ζευγαρι, zombieland
Τυχαία Θέματα