Cine-TV #192

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η εξέλιξη του reboot για το Highlander, ένα franchise που σταδιακά είχε περάσει στην αφάνεια, σίγουρα όχι άδικα βέβαια, δεδομένης της ταχύτατης πτωτικής ποιότητας έπειτα από την τρίτη ταινία. Το lore του μπορεί να είναι ιδιαίτερα απλοϊκό, αλλά ταυτόχρονα ιδανικό για μία περιπέτεια φαντασίας με επαρκέστατη δικαιολογία για το ταξίδι σε διάφορες ιστορικές εποχές, λειτουργώντας παράλληλα

και ως το πλέον κατάλληλο εφαλτήριο για χορταστική δράση.

Άποψη για το Army of the Dead

Τις προηγούμενες μέρες προβλήθηκε το Army of the Dead του Zack Snyder στο Netflix, και όντας “ζεσταμένοι” από την πολύ καλή δουλειά του με το Zack Snyder’s Justice League ελπίζαμε σε μία αξιόλογη ταινία δράσης. Σε αυτήν την προσδοκία συνέβαλε και η επιστροφή του σκηνοθέτη στη θεματολογία των ζόμπι, ένα θετικό σημάδι δεδομένου ότι το remake του Dawn of the Dead (2004), που είχε επιμεληθεί, αποτελούσε μία εξαιρετική περίπτωση στο είδος, παραμένοντας τελικά το πρώτο και καλύτερο δείγμα της φιλμογραφίας του.

Με λίγα λόγια, το Army of the Dead όχι μόνο δεν συνεχίζει κάποιο υποτιθέμενο comeback του Snyder αλλά, αντιθέτως, έρχεται δίπλα από το Sucker Punch (2011) ως η πιο αδύναμη ταινία της καριέρας του. Το σενάριο φάνταζε ιδανικό για μία ταινία με γερές δόσεις δράσης και δυνατότητα για δουλεμένη εξέλιξη με σασπένς. Η κεντρική ιδέα αφορά στην προσπάθεια μίας ομάδας μισθοφόρων να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο ενός καζίνο στο Λας Βέγκας. Το πρόβλημα; Όλη η περιοχή του Λας Βέγκας είναι κατακλυσμένη από ζόμπι, δηλαδή ένα ιδανικό twist για ταινία heist.

Ένα από τα βασικότερα θέματα της ταινίας αφορά στη διάρκειά της, που ξεπερνάει τις δύο ώρες, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στο ρυθμό και τη συνοχή της. Συνολικά χρειάζονται περίπου 40 λεπτά μέχρι να δούμε την είσοδο της μισθοφορικής ομάδας στο Λας Βέγκας, με το υλικό που προηγείται απλά να φαίνεται σαν τεχνητή αύξηση της διάρκειας άνευ λόγου.

Το χτίσιμο των χαρακτήρων καταφεύγει στα κλισέ, με την κλασική περίπτωση του πατέρα που είναι αποξενωμένος από την κόρη του (αλλά θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη σχέση τους μέσα από την επικίνδυνη αποστολή), συνοδευόμενοι από τους υπόλοιπους στερεοτυπικούς συμπολεμιστές τους, που σε περιπτώσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο από καρικατούρες.

Το τελευταίο ίσως να μην αποτελούσε πρόβλημα αν η ταινία πατούσε γερά στο θέμα της ταυτότητάς της. Ως έχει όμως, δεν φαίνεται να κατασταλάζει ποτέ αν επιθυμεί να είναι σοβαρή (ή σοβαροφανής αν προτιμάτε) ή κάφρικη ταινία δράσης, καταλήγοντας τελικά να έχει σαφέστατο πρόβλημα και στις δύο προσεγγίσεις.

Οι έντονες σκηνές όπου θα έπρεπε να ενδιαφερθούμε για χαρακτήρες απλά αποτυγχάνουν, υπό την πίεση ενός αδιάφορου σεναρίου, ενώ τα κάφρικα σκηνικά φαντάζουν τελικά ως εμβόλιμα για να ελαφρύνουν με όχι και τόσο πετυχημένο τρόπο την κατάσταση. Ακόμα και ένα φαινομενικό twist που έχει η ταινία δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα, με την τοποθέτησή του να δείχνει εντελώς ζορισμένη, απλά και μόνο για να υπάρχει κάποια σεναριακή έκπληξη.

Το ίδιο το heist θα μπορούσε να έχει καλλιεργηθεί με τρόπο ώστε να μεταφέρει κάποια ευφάνταστη διαδικασία σχετικά με τη διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου αλλά τελικά ερχόμαστε μπροστά από το πιο απλουστευμένο heist που έχουμε δει ποτέ, σε σημείο που αυτή η κεντρική σεναριακή ιδέα τελικά να φαντάζει ως δευτερεύουσα.

Η δράση επιπλέον δεν κρύβει καμία σχεδόν έκπληξη αλλά είναι και πολύ λίγη σε σχέση με την υπέρογκη διάρκεια. Αν και τα ζόμπι του Army of the Dead είναι του είδους που τρέχουν και κινούνται μανιασμένα, τελικά δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν σε κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί και με καλύτερο τρόπο. Μοναδική θετική νότα η ύπαρξη μίας τίγρης-ζόμπι που κλέβει την παράσταση (ίσως σε μία περίπτωση τύπου στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος). Ας ελπίσουμε σε ένα Zack Snyder’s Cut όπου η τίγρης θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των δυόμιση ωρών…

Trailers

Snake Eyes
Σκηνοθέτης: Robert Schwentke (R.I.P.D.)
Πρωταγωνιστούν: Henry Golding, Andrew Koji, Ursula Corbero, Samara Weaving
Πρεμιέρα: 23 Ιουλίου (Αμερική)

Το franchise του G.I. Joe επιστρέφει στον κινηματογράφο 8 χρόνια μετά το G.I. Joe: Retaliation, αυτή τη φορά με ένα spin-off που θα επικεντρώνεται στο origin story του Snake Eyes (ξέρετε, ο μαυροντυμένος και αμίλητος νίντζα της ομάδα των G.I. Joe). Ευελπιστούμε έστω σε μπόλικη και καλοφτιαγμένη δράση δεδομένου ότι από εκεί και πέρα δεν περιμένουμε να προσφέρει κάτι περισσότερο, ιδίως αν κρίνουμε από τις προηγούμενες κινηματογραφικές μεταφορές.

The Ice Road
Σκηνοθέτης: Jonathan Hensleigh (The Punisher)
Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Benjamin Walker, Amber Midthunder
Πρεμιέρα: 25 Ιουνίου (Netflix)

Όταν ένα ορυχείο διαμαντιών στον παγωμένο βόρειο Καναδά καταρρεύσει, εγκλωβίζοντας τους εργάτες, θα οδηγήσει σε μία επικίνδυνη αποστολή διάσωσης, αποτελούμενη από τρία φορτηγά. Οι οδηγοί θα χρειαστεί να μεταφέρουν τον εξοπλισμό, για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων, κάτω από αντίξοες -υπό το μηδέν- συνθήκες με τη δράση να επικεντρώνεται στην πορεία των φορτηγών.

Η σεναριακή ιδέα δείχνει να αντλεί έμπνευση από το εξαιρετικό The Wages of Fear (1953), όπου τέσσερις οδηγοί φορτηγών έπρεπε να μεταφέρουν ένα φορτίο νιτρογλυκερίνης σε δύσβατους δρόμους. Εξίσου καλή περίπτωση αποτελεί και το remake του 1977, το Sorcerer, σε σκηνοθεσία William Friedkin.

Friends: The Reunion
Πρεμιέρα: 27 Μαΐου (HBO Max)

Οι πρωταγωνιστές του Friends (αναμφίβολα ενός εκ των πλέων δημοφιλών sitcoms) θα βρεθούν μαζί για πρώτη φορά μετά το φινάλε της σειράς που προβλήθηκε πριν 17 χρόνια. Σημειωτέον, βέβαια, ότι δεν πρόκειται για ένα κανονικό επεισόδιο αλλά απλά για μία επανασύνδεση των ηθοποιών με σκοπό την αναπόληση διαφόρων στιγμών από την παραγωγή του Friends.

Sweet Tooth, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Ιουνίου (Netflix), 8 επεισόδια

Το Sweet Tooth θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Vertigo και θα μας μεταφέρει σε έναν post-apocalyptic κόσμο όπου διάφοροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει χαρακτηριστικά ζώων (όπως κέρατα για παράδειγμα). Παράλληλα, ένας ιός έχει εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, η εμφάνισή του οποίου περιέργως πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την εμφάνιση των παραπάνω υβριδίων.

Από τον τρόπο προώθησης της σειράς το Netflix δείχνει ότι ίσως να προχωράει σε μία πιο ήπια αποτύπωση του σύμπαντος σε σχέση με το ιδιαίτερα πεσιμιστικό ύφος του κόμικ. Εν αναμονή βέβαια της προβολής για τα τελικά συμπεράσματα.

Resident Evil: Infinite Darkness, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου (Netflix)

Με το πασίγνωστο survival-horror franchise να βρίσκεται στα πάνω του δεν είναι καθόλου περίεργο που βλέπουμε έναν καταιγισμό παραγωγών σε διάφορα format. Έπειτα από την επιτυχία του Resident Evil Village σειρά έχει το Resident Evil: Infinite Darkness, μία animated σειρά που θα λαμβάνει χώρα μεταξύ των γεγονότων των Resident Evil 4 και 5.

Το σενάριο θα διαδραματίζεται στον Λευκό Οίκο, ο οποίος θα δεχθεί μία επίθεση hacking. Το συμβάν θα κληθεί να ερευνήσει ο Leon S. Kennedy, ο οποίος κατά την έρευνά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ορδή από ζόμπι. Παράλληλα, η Claire Redfield θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα σχετική με το βιολογικό όπλο και η διαδρομή των δύο πρωταγωνιστών φυσικά δεν θα αργήσει να διασταυρωθεί.

Dan Brown’s The Lost Symbol, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Δεν έχει ανακοινωθεί (Peacock)

Τα συνομωσιολογικά μυθιστορήματα του Dan Brown, με πρωταγωνιστή τον Robert Langdon, έρχονται πλέον και ως τηλεοπτική σειρά, ένα μάλλον ιδανικό φορμάτ για το εύπεπτο και με γρήγορο ρυθμό σασπένς των υποθέσεων. Το The Lost Symbol θα έχει τον ρόλο του prequel του Da Vinci Code, δείχνοντάς μας τις πρώτες περιπέτειες του Langdon. Να θυμίσουμε ότι στα κινηματογραφικά The Da Vinci Code (2006), Angels & Demons (2009) και Inferno (2016), τον ρόλο του Robert Langdon είχε υποδυθεί ο Tom Hanks.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται animated ταινία Injustice Gods Among Us

Παρά τον τεράστιο όγκο υλικού από comics στο σύμπαν της DC, η αμερικάνικη εταιρία αποφάσισε να μεταφέρει ως animated ταινία μία ιστορία που δημιουργήθηκε για το Injustice: Gods Among Us της NetherRealm Studios. Αναμφίβολα αποτελεί μία πρώτης τάξεως επιβράβευση για την εν λόγω ομάδα ανάπτυξης και μία ιδανική αναγνώριση για το βάρος που έχουν δώσει στο story mode των fighting της, όπου επενδύει σημαντικούς πόρους από το Mortal Kombat 9 και έπειτα.

Στα του σεναρίου, η ταινία θα μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν όπου ο Joker δολοφονεί την Lois Lane και στη συνέχεια ο ίδιος δολοφονείται από τον Superman. Αυτά τα συμβάντα θα οδηγήσουν τον υπερήρωα στη δημιουργία του One Earth Regime, μέσω του οποίου επιβάλλει την παγκόσμια ειρήνη ως δικτάτορας. Απέναντί του θα βρει διάφορους υπερήρωες υπό την ηγεσία του Batman.

Ανακοινώθηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας Batgirl

Μετά από πολλά χρόνια η Batgirl αναμένεται να ξαναεμφανιστεί σε live-action παραγωγή, όπου μάλιστα θα έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τους Adil El Arbi και Bilall Fallah, υπεύθυνοι για το Bad Boys for Life του 2020. Να θυμίσουμε ότι την τελευταία φορά που είχαμε δει την Batgirl σε ταινία ήταν στο ανεκδιήγητο Batman & Robin (1997), όπου την υπερηρωίδα υποδύθηκε η Alicia Silverstone.

Ετοιμάζεται κατασκοπική σειρά με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Arnold Schwarzenegger θα πρωταγωνιστήσει σε μία τηλεοπτική σειρά, η παρουσία του οποίου δεν θα μπορούσε να αποτελεί καλύτερο δυνατό ατού για την προώθησή της. Η σειρά – ακόμα δίχως τίτλο- θα περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του που θα αντιληφθούν ότι εργάζονται μυστικά για την CIA εδώ και χρόνια, αντιλαμβανόμενοι έτσι ότι η μεταξύ τους σχέση ήταν ένα ψέμα. Η σειρά περιγράφεται ως χιουμοριστική ενώ σαν σεναριακή βάση μάλλον ρίχνει κλεφτές ματιές στο ιδιαίτερα διασκεδαστικό True Lies (1994).

Ο Henry Cavill θα είναι ο πρωταγωνιστής του νέου Highlander

To reboot του Highlander έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίησή του, βρίσκοντας τον Henry Cavill στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή. Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του για τις ικανότητές του στη ξιφασκία, μέσω του τηλεοπτικού The Witcher, επομένως πιστεύουμε ότι θα ταιριάζει γάντι στο ρόλο. Υποθέτουμε ότι σε αυτό το reboot οι αθάνατοι θα συνεχίζουν να λύνουν τις διαφορές τους με σπαθιά. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Chad Stahelski, ο οποίος έχει αποδείξει το ταλέντο του για ταινίες δράσης μέσω των τριών John Wick.

Το Highlander γενικότερα σαν franchise είχε μπει εδώ και πολλά χρόνια στον πάγο, έπειτα από το Highlander: The Source (2007), μία ταινία που μάλλον οι απανταχού fans του σύμπαντος θα θέλουν να ξεχάσουν. Μπορούμε να ελπίζουμε πάντως έστω σε κάποιο cameo του Christopher Lambert.

The post Cine-TV #192 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, resident evil 4, zack snyder, liam neeson, resident evil, εν λόγω, mortal kombat, bad boys, arnold schwarzenegger, henry cavill, the witcher, reboot, highlander, franchise, δραση, army, snyder, netflix, league, dawn, σασπένς, λας, twist, cut, henry, origin, snake, eyes, ice, amber, ιουνίου, fear, william, friends, μαΐου, hbo, sweet, εμφάνιση, infinite, village, hacking, leon, lost, symbol, angels, inferno, studios, fighting, joker, lane, superman, earth, batman, life, silverstone, arnold, schwarzenegger, cia, lies, ξιφασκία, witcher, john, gameover, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, live, οι αθανατοι, origin, ξιφασκία, βημα, δουλεια, ηγεσια, ηθοποιος, θεμα, ιος, καριερα, πιεση, ταινιες, ψεμα, army, cia, earth, joker, lost, village, αθανατοι, αυξηση, απλα, βρισκεται, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δωσει, δειγμα, υπαρχει, ειρηνη, εμπνευση, εν λόγω, εμφάνιση, εξελιξη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ζομπι, ζωων, ιδεα, ιδιο, ειδος, υφος, θετικο, οικο, λας, λας βεγκας, λογια, μαΐου, μηδεν, μινι, μυστικα, νιντζα, νοημα, ομαδα, οντας, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συμπαν, τιγρης, τρια, τριτη, υλοποιηση, φυσικα, φορα, φορτηγα, χτισιμο, ωρες, eyes, amber, angels, arnold, arnold schwarzenegger, bad boys, batman, cut, dawn, επεισοδια, ερχομαστε, fear, fighting, franchise, gameover, john, hacking, henry, henry cavill, highlander, χωρα, ice, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, leon, ιουνίου, κλεφτες, lane, league, λευκο, friends, liam neeson, lies, life, sweet, mortal kombat, μπροστα, netflix, inferno, infinite, οδηγοι, ογκο, resident evil, resident evil 4, reboot, σασπένς, studios, schwarzenegger, silverstone, σκηνικα, snake, snyder, survival, symbol, superman, ταξιδι, the witcher, twist, θεματα, υλικο, william, witcher, zack snyder
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over