Η GSMA καλεί τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε άδεια χρήσης φάσματος ζώνης 6 GHz με στόχο να ενισχύσουν το 5G

Το μέλλον του 5G σε παγκόσμια κλίμακα κινδυνεύει εάν οι κυβερνήσεις αποτύχουν να συμμορφωθούν με την αδειοδότηση του φάσματος 6 GHz, ανέφερε σήμερα ο οργανισμός GSMA.

Η πλήρης ταχύτητα και οι δυνατότητες του 5G εξαρτώνται από το φάσμα μεσαίας ζώνης 6 GHz. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις ήδη αποκλίνουν: η Κίνα θα χρησιμοποιήσει 1200 MHz φάσματος στη ζώνη των 6 GHz για το 5G. Η Ευρώπη

έχει χωρίσει τη ζώνη, με το άνω μέρος να είναι προς χρήση για 5G και 500 MHz για Wi-Fi. Η Αφρική και μέρος της Μέσης Ανατολής ακολουθούν παρόμοια προσέγγιση.

Στο άλλο άκρο, οι ΗΠΑ και μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής έχουν δηλώσει ότι κανένας από αυτούς τους πολύτιμους πόρους δεν θα διατεθεί για 5G, αλλά μάλλον θα προσφερθεί στο Wi-Fi και άλλες μη αδειοδοτούμενες τεχνολογίες.

Η ζώνη 6GHz είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την παροχή καλύτερης και προσιτής συνδεσιμότητας για μεγαλύτερη κοινωνική ένταξη, αλλά και για την εξασφάλιση γρήγορης παροχής δεδομένων και μεγαλύτερης χωρητικότητας, που απαιτούνται για έξυπνες πόλεις, μεταφορές και εργοστάσια. Εκτιμάται ότι τα δίκτυα 5G θα χρειαστούν 2GHz φάσματος κατά την επόμενη δεκαετία για να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους. 

«Το 5G έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο John Giusti, Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA «Υπάρχει όμως μια σαφής απειλή για αυτήν την ανάπτυξη εάν δεν διατεθεί επαρκές φάσμα 6GHz για το 5G. Η σαφήνεια και η βεβαιότητα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση των μαζικών, μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε αυτήν την κρίσιμη υποδομή.»

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Ραδιοεπικοινωνιών το 2023 θα προσφέρει την ευκαιρία για εναρμόνιση της ζώνης των 6 GHz σε μεγάλα μέρη του πλανήτη ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

To 5G επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των βιομηχανιών και τομέων, απελευθερώνοντας νέα κύματα καινοτομίας που θα ωφελήσουν δισεκατομμύρια χρηστών. Αυτή η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον και το κλίμα καθώς η συνδεσιμότητα αντικαθιστά τον άνθρακα. Ωστόσο, για να προσεγγίσουν όλους τους χρήστες, οι βιομηχανίες θα απαιτήσουν την επιπλέον χωρητικότητα που προσφέρει η ζώνη των 6 GHz.

Ως εκ τούτου, η GSMA καλεί τις κυβερνήσεις:

• Να διαθέσουν τουλάχιστον 6425-7125 MHz φάσματος για άδεια 5G.

• Να βεβαιωθούν ότι οι υπηρεσίες backhauling προστατεύονται και

• Ανάλογα με τις ανάγκες των χωρών, την τρέχουσα χρήση από τους παρόχους και το αποτύπωμα εγκατεστημένων υποδομών οπτικών ινών, το χαμηλό ήμισυ του εύρους ζώνης 6 GHz στα 5925-6425 MHz θα μπορούσε να διατεθεί βάση ειδικής άδειας χρήσης με όρους τεχνολογικής ουδετερότητας.

Σήμερα, η GSMA δημοσίευσε επίσης μια επίσημη δήλωση με την Ericsson, τη Huawei, τη Nokia και τη ZTE που αναφέρει περαιτέρω τη σημασία της ζώνης 6 GHz για το μέλλον του δικτύου 5G.

Σχετικά με τη GSMA
H GSMA εκπροσωπεί τα συμφέροντα των παρόχων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, ενώνοντας περισσότερους από 750 χειριστές με σχεδόν 400 εταιρείες στο ευρύτερο οικοσύστημα κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών συσκευών, εταιρειών λογισμικού, παρόχων εξοπλισμού και εταιρειών Διαδικτύου, καθώς και οργανώσεων σε παρακείμενους κλάδους.
H GSMA αναλαμβάνει επίσης τις κορυφαίες εκδηλώσεις MWC που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη, το Λος Άντζελες και τη Σαγκάη, καθώς και τα περιφερειακά συνέδρια της σειράς Thrive. H GSMA συνεχίζει να συνεργάζεται με εταίρους που μοιράζονται τη δέσμευσή της για αειφόρο ανάπτυξη και οικονομική ανάπτυξη. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον εταιρικό ιστότοπο της GSMA στη διεύθυνση www.gsma.com ή ακολουθήστε τη GSMA στο Twitter: @GSMA.

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 197.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει. 

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές πιλοτικές μήπως ???εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει. 

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα