Cine-TV #169

The Batman, Wonder Woman, Dragon’s Dogma και άλλα.

Επιστροφή της στήλης μετά από ένα μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα, συνοδευόμενη και από την έκθεση DC FanDome, όπου ανακοινώθηκε πλήθος πληροφοριών για τα μελλοντικά σχέδια των ταινιών και σειρών βασισμένων στο σύμπαν της DC. Γενικά, βλέπουμε μία προσπάθεια της DC να επιστρέψει στα σόλο εγχειρήματα, αφήνοντας για λίγο στο πλάι τα μεγαλεπήβολα σχέδια για ένα ευρύτερο Justice League,

αποφεύγοντας πλέον να έρθει αντιμέτωπη ακόμα πιο άμεσα με το μεγαθήριο του MCU. Μπορεί να προωθούν την επανέκδοση του Justice League, μέσα από τη ματιά του Zack Snyder (περισσότερα στο άρθρο παρακάτω), αλλά δεν παύει να είναι ένα πείραμα και μία επιστροφή σε ταινία που έχουμε ήδη δει πριν από τρία χρόνια.

Από εκεί και ύστερα, η αλλαγή της πορείας τους σε πιο μοναχικές εξορμήσεις και πειραματισμούς φαίνεται και από το περσινό Joker καθώς και από το επερχόμενο The Batman με τον Robert Pattinson, δύο ταινίες που βρίσκονται στα δικά τους, ξεχωριστά σύμπαντα και ουδεμία σχέση έχουν με το ασθμαίνoν DCU. Σε άλλα νέα που προέκυψαν, ενδιαφέρουσα δείχνει να είναι η ιστορία του νέου κινηματογραφικού Flash, στέλνοντάς τον στο λεγόμενο Multiverse, όπου είναι πιθανό να δούμε την επιστροφή του Michael Keaton ως Batman (κάτι που σχεδόν ξεκάθαρα υπαινίχθηκε στη σχετική παρουσίαση, με το άκουσμα της μελωδίας του Danny Elfman από το Batman του Tim Burton).

Περίεργη περίπτωση αποτελεί και το νέο Suicide Squad, που κανείς δεν έχει καταλάβει αν θα είναι reboot ή συνέχεια της κάκιστης ομώνυμης ταινίας του 2016. Ίσως η αλλαγή σκηνοθέτη, στο πρόσωπο του James Gunn (Guardians of the Galaxy) να αποδειχθεί αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να επιτευχθεί η καλή μίξη δράσης και κάφρικου χιούμορ μεταξύ της ημίτρελης ομάδας των villains.

Ενδιαφέρον επίσης δημιουργεί και η πίστη της Warner στην επιτυχία του νέου Batman, εγκρίνοντας την ανάπτυξη μίας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στη δράση του αστυνομικού τμήματος της Gotham City, κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου εμφάνισης του Batman (η ταινία από την άλλη πλευρά θα εκτυλίσσεται στο δεύτερο έτος). Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες για το σενάριο ή για τους ηθοποιούς, η ανάθεση της σειράς στον Terence Winter, του εξαιρετικού Boardwalk Empire, καθώς και η διάθεσή του μέσω HBO, προδιαθέτουν για κάτι ποιοτικό.

Trailers

The Batman
Σκηνοθέτης: Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes)
Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Andy Serkis, Colin Farrell
Πρεμιέρα: Οκτώβριος 2021 (Αμερική)

Εάν το trailer μπορεί να αποτελέσει κάποια ένδειξη, θα λέγαμε ότι ο Matt Reeves προσπαθεί να πάει ένα βήμα παραπέρα το θέμα της μεταφοράς του Batman σε έναν προσγειωμένο κόσμο, ακόμα και σε σχέση με το σενάριο της τριλογίας του Christopher Nolan. Προσβλέπουμε ελπιδοφόρα στο νέο Batman, δεδομένου ότι ο Matt Reeves έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα budget και να αποδώσει καλοστημένες blockbuster ταινίες, με στρωτή δράση και αποφεύγοντας εντυπωσιασμούς. Επιπλέον, ο Robert Pattinson έχει αποτινάξει πλήρως από πάνω του τη ρετσινιά των Twilight, έχοντας αποδείξει με διάφορες επιλογές του ότι είναι ένας ικανός ηθοποιός.

Wonder Woman 1984
Σκηνοθέτης: Patty Jenkins (Wonder Woman)
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright
Πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου (Αμερική)

Η Wonder Woman έρχεται στα 80s, αν δεν το καταλάβατε από τον τίτλο δηλαδή, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με τον μεγιστάνα Maxwell Lord (Pedro Pascal) και την Cheetah (Kristen Wiig). Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι δικαιολογία θα έχουν σκεφτεί για την επιστροφή του χαρακτήρα του Chris Pine. Η αλήθεια είναι πάντως ότι από όλες τις ταινίες του DC Universe, που κυμαίνονται μεταξύ μετριότητας και κακής ποιότητας, το Wonder Woman (2017) αποτελεί μάλλον τη μόνη πραγματικά αξιόλογη ταινία του σύμπαντος.

Zack Snyder’s Justice League, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 2021 (HBO Max), τέσσερα επεισόδια/1 ώρα διάρκεια

Με αυτήν την επανέκδοση του Justice League θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σπάνιο κινηματογραφικό “what if” σενάριο, όπου θα δούμε την ίδια ταινία από το πρίσμα δύο διαφορετικών σκηνοθετών. Από τη μία είχαμε το αρκετά κακό Justice League του Joss Whedon, ο οποίος είχε πάρει τα ηνία της παραγωγής έπειτα από τον τραγικό χαμό της κόρης του Zack Snyder. Η ταινία γνώρισε την εμπορική αποτυχία και αρνητικές κριτικές, με τους διάφορους συντελεστές όμως να υποστηρίζουν πως το όραμα του Zack Snyder θα οδηγούσε σε μία κατά πολύ πιο επική και ποιοτική ταινία.

Ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα στούντιο έδωσε το πράσινο φως (και 30 έξτρα εκατομμύρια) ώστε οι κομμένες σκηνές του Zack Snyder να επανέλθουν και η ταινία να βγει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ίδιου, σβήνοντας πρακτικά τα τεκταινόμενα όπως τα είδαμε στην εκδοχή του Whedon. Εμείς πάντως κρατάμε μικρό καλάθι, δεδομένου ότι ο Snyder γενικά δεν έχει καταφέρει να παραδώσει κάτι αξιομνημόνευτο στην μετά Watchmen (2009) εποχή του.

Come Play
Σκηνοθέτης: Jacob Chase (The Four-Faced Liar)
Πρωταγωνιστούν: Gillian Jacobs, Azhy Robertson, John Gallagher Jr.
Πρεμιέρα: 30 Οκτωβρίου (Aμερική)

Το Come Play θα φέρει τον εκσυγχρονισμό της θεματικής των πνευμάτων, καθώς μία μεταφυσική οντότητα θα καταλάβει την ταμπλέτα και το κινητό του νεαρού Oliver, επηρεάζοντας μέσω αυτής τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (ίσως και όχι μόνο).

Tremors: Shrieker Island
Σκηνοθέτης: Don Michael Paul (Tremors: A Cold Day in Hell)
Πρωταγωνιστούν: Michael Gross, Jon Heder, Jackie Cruz
Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Η σειρά b-movie ταινιών Tremors καλά κρατεί, ξεκινώντας με το απλά ονομασμένο Tremors του 1990 και φτάνοντας στο σήμερα με την έκτη συνέχειά της, φέρνοντας πάντα ανθρώπους ενάντια σε υπερμεγέθη σκουλήκια που ζουν στο υπέδαφος. Αυτήν τη φορά θα δούμε τα λεγόμενα τέρατα Graboids να μεταφέρονται παρανόμως σε ένα νησί πλουσίου που επιθυμεί να διοργανώσει έναν άκρως επικίνδυνο διαγωνισμού κυνηγιού. Φυσικά περιμένουμε τα τέρατα να κερδίσουν.

Dragon’s Dogma, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου (Netflix), 7 επεισόδια

Έπειτα από την αρκετά καλή μεταφορά του Castlevania ως animated σειρά από το Netflix, σειρά παίρνει το Dragon’s Dogma, μία μάλλον αναπάντεχη επιλογή, δεδομένου ότι το ομώνυμο παιχνίδι του 2012 δεν κατάφερε να ταράξει τα ταμεία αλλά ούτε και να εξελιχθεί σε συνέχειες, σχεδόν περνώντας στη λήθη. Ίσως αυτή η αναβίωση από το Netflix να επαναφέρει το ενδιαφέρον και ίσως και τη διάθεση της Capcom για την ανάπτυξη κάποιου sequel. Η σειρά θα ακολουθεί τον Ethan, ο οποίος, αφού χάσει το σπίτι του από την επίθεση ενός δράκου, θα επιδοθεί στο κυνήγι του.

Des, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος (ITV), 3 επεισόδια

Το Des θα βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Dennis Nilsen, ενός serial killer που δολοφονούσε αγόρια και νεαρούς άνδρες στη Σκωτία, στα τέλη της δεκαετίας του 70 και έως τις αρχές του 80. Η σύλληψή του ήρθε όταν τα απομεινάρια από οστά των θυμάτων του βούλωσαν τις υδρορροές σε ένα διπλανό σπίτι. Στον ρόλο του δολοφόνου θα δούμε τον David Tennant.

Raised by Wolves, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Σεπτεμβρίου (HBO Max), 10 επεισόδια

Ενδιαφέρουσα sci-fi σειρά, παραγωγής Ridley Scott, όπου θα δούμε δύο ανδροειδή να προσπαθούν να μεγαλώσουν μία ομάδα παιδιών σε ένα μυστηριώδη πλανήτη. Αν μη τι άλλο ο Scott φαίνεται να έχει ιδιαίτερες φιλοσοφικές ανησυχίες σχετικά με τη φύση της τεχνητής νοημοσύνης, κρίνοντας και από τη ρότα που έχει δώσει στο franchise των Alien, έπειτα από το αρκετά κακό Alien: Covenant (2017). Ελπίζουμε ότι εδώ η σχέση μεταξύ ανδροειδών και ανθρώπων θα έχει ουσιαστικότερη γραφή.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Resident Evil
Το Netflix ετοιμάζεται να μπει στην Raccoon City, έχοντας δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή οκτώ επεισοδίων για το τηλεοπτικό Resident Evil. Το σενάριο θα λαμβάνει χώρα σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, όπου στη μία θα δούμε τις δεκατετράχρονες δίδυμες Jade και Billie Wesker στη μετακόμισή τους στη λεγόμενη New Raccoon City. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι σε αυτήν την έντονα βιομηχανική πόλη κρύβονται διάφορα, σκοτεινά μυστικά που απειλούν με ολική καταστροφή τον κόσμο.

Στην έτερη χρονική περίοδο θα μας μεταφέρει δέκα χρόνια στο μέλλον, όπου ο πολιτισμός έχει πλέον καταστραφεί, αφήνοντας από τη μία 15 εκατομμύρια ανθρώπων και από την άλλη έξι δισεκατομμύρια μολυσμένους ανθρώπους και ζώα από τον T-virus (τουτέστιν, έχουν μετατραπεί σε ζόμπι). Η ιστορία θα επικεντρώνεται στην επιβίωση της Jade (υποθέτουμε η μοίρα της Billie θα αποτελεί ένα από τα μυστήρια της σειράς). Ως showrunner έχει αναλάβει ο Andrew Dabb του Supernatural, ενώ την παραγωγή η Constantin Film και την αποκλειστική διάθεση το Netflix. Να θυμίσουμε ότι εδώ και καιρό υπάρχουν ήδη σχέδια και για ένα κινηματογραφικό reboot του Resident Evil.

Ακυρώθηκε το Altered Carbon
Η μεγάλη επένδυση του Netflix στην ακριβή παραγωγή του Altered Carbon δεν φαίνεται να απέδωσε τα αναμενόμενα σε τηλεθέαση καθώς, μόλις μετά από δύο σεζόν, έπεσε οριστικά η αυλαία. Τουλάχιστον η αυτοτελής πρώτη σεζόν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τη δει άφοβα, περιμένοντας ότι θα παρακολουθήσει αρχή, μέση και τέλος και δεν θα μείνει στα κρύα του λουτρού όπως στην περίπτωση του Firefly (ξέρουμε, υπάρχει και η ταινία, αλλά δεν μπορεί να βγάλει τη ρετσινιά και πάλι…).

cinetv
Keywords
cine, wonder woman, zack snyder, robert pattinson, tim burton, dc universe, ridley scott, resident evil, batman, woman, league, snyder, joker, νέα, flash, tim, burton, reboot, james, galaxy, warner, δραση, city, hbo, dawn, planet, zoe, paul, jeffrey, wright, john, nolan, budget, twilight, patty, pedro, universe, max, ηνία, φως, watchmen, jacob, jacobs, play, don, netflix, capcom, sequel, itv, dennis, serial, david, scott, franchise, alien, raccoon, jade, supernatural, film, carbon, σημαίνει, νουμερα τηλεθεασης, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, συλληψεις, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, εξτρα, watchmen, τηλεθεαση, hbo, ηνία, dc universe, το θεμα, αυλαια, βημα, εμπορικη, ζωα, ηθοποιος, θεμα, ληθη, νησι, ταινιες, φως, ωρα, flash, james, joker, scott, supernatural, twilight, αγωνια, αρθρο, απλα, δευτερο, δειχνει, δωσει, διδυμες, ευκαιρια, υπαρχει, εκθεση, εξι, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ιδια, κυνηγι, κινητο, ματια, μιξη, μοιρα, μινι, μικρο, μυστηρια, μυστικα, ομαδα, παντα, οκτω, οκτωβριος, οραμα, οστα, παρουσιαση, πιστη, πρισμα, ροτα, ρολο, σεζον, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, σκηνες, σκωτια, σπιτι, συμπαν, σχεδια, τρια, φυση, φυσικα, φορα, χιουμορ, χρονικα, αγορια, alien, budget, batman, capcom, sequel, city, carbon, dennis, don, david, film, franchise, john, χωρα, virus, jacobs, jade, jacob, jeffrey, league, μεινει, netflix, nolan, paul, woman, pedro, παιχνιδι, play, πληροφοριες, planet, raccoon, resident evil, ridley scott, movie, robert pattinson, reboot, serial, σημαίνει, snyder, tim, universe, wright, wonder woman, warner, zack snyder, zoe
Τυχαία Θέματα