Cine-TV #168

Witcher, παραγωγές από τη Ubisoft και άλλα...

Με τις μηχανές της βιομηχανίας να είναι σχεδόν σβηστές, τόσο λόγω καλοκαιριού όσο και πανδημίας, δεν θα γινόταν παρά να φτάσουμε και στο τελευταίο άρθρο της στήλης του Cine-TV για το καλοκαίρι. Τα νέα της εβδομάδας που πέρασε ήταν λιγοστά, με την ανακοίνωση μίας νέας, prequel σειράς για το Witcher

να ξεχωρίζει. Η επένδυση του Netflix στο fantasy σύμπαν αναμφίβολα απέδωσε, και ο διαδικτυακός κολοσσός δείχνει να έχει στα χέρια του μία ικανή παραγωγή για να διαφημίζει την υπηρεσία του. Η επέκταση του σύμπαντος σε υλικό που δεν έχουμε δει σε κάποιο βιβλίο ή παιχνίδι αποτελεί σίγουρα ρίσκο, αλλά προκαλεί και ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό του σύμπαντος του Witcher.

Δεν έχουμε πολλά περισσότερα να σχολιάσουμε από την επικαιρότητα της εβδομάδας. Η επιστροφή της στήλης ίσως συμπέσει με την περίοδο της πρεμιέρας του Tenet του Christopher Nolan στα τέλη του Αυγούστου, αν και εφόσον δηλαδή η πανδημία αποφύγει την έξαρση και οι ευρωπαϊκές αίθουσες ανοίξουν κανονικά.

Μέχρι τότε, ευχόμαστε καλές διακοπές!

Trailers

Honest Thief
Σκηνοθέτης: Mark Williams (A Family Man)
Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Kate Walsh, Robert Patrick, Jai Courtney
Πρεμιέρα: 9 Οκτωβρίου (Αμερική)

Ο Liam Neeson συνεχίζει σταθερά την πορεία του ως action hero, σε ταινίες που δείχνουν τόσο παρόμοιες ώστε να μην έκανε έκπληξη αν υποδυόταν τον ίδιο χαρακτήρα σε όλες. Στο Honest Thief θα τον δούμε ως ληστή τραπεζών που επιθυμεί να φύγει από το επάγγελμα, λόγω του έρωτά του με την Annie (Kate Walsh). Τα σχέδιά του για μία πιο ήρεμη ζωή θα εμποδίσουν δύο διεφθαρμένοι πράκτορες του FBI, έχοντας στο στόχαστρό τους τα $9 εκατομμύρια της λείας του.

The Pale Door
Σκηνοθέτης: Aaron B. Koontz (Camera Obscura)
Πρωταγωνιστούν: Devin Druid, Zachary Knighton, Bill Sage
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου (διαδικτυακή διανομή)

Έπειτα από τη ληστεία ενός τραίνου, μία συμμορία θα βρει καταφύγιο σε μία ερημωμένη πόλη όπου, περιέργως, ένας οίκος ανοχής βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία. Σταδιακά, αφύσικα όντα και συμβάντα θα κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Δεν μας έρχεται στο μυαλό κάποια ταινία στο είδος των western που να ενσωματώνει horror στοιχεία. Εδώ βέβαια είδαμε πάντρεμα western με το είδος των sci-fi, επομένως, δεν θα κολλήσουμε στο να δούμε υπερφυσικά τέρατα να κυνηγούν cowboys.

Cine-TV Νέα

Το Beyond Good & Evil θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη
Μπορεί το prequel του αγαπημένου και ιδιαίτερα αδικημένου Beyond Good & Evil να φλερτάρει εδώ και χρόνια με το vaporware, εντούτοις, τα νέα σχέδια για την ανάπτυξη μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο franchise ίσως να αποτελεί θετικό σημάδι και για το παιχνίδι. Η νέα σειρά πρόκειται να προβληθεί στο Netflix και να σκηνοθετηθεί από τον Rob Letterman, δουλειά του οποίου είδαμε στο εμπορικά επιτυχημένο Detective Pikachu (2019). Δεν γνωρίζουμε παραπάνω πληροφορίες για το εγχείρημα, πέραν από το ότι θα αποτελεί live-action παραγωγή, την οποία έχει αναλάβει η Ubisoft Film & Television, συμπαραγωγός του κινηματογραφικού Assassin’s Creed (2016).

To Casa de Papel θα ολοκληρωθεί με την 5η σεζόν
Η επιτυχημένη ισπανική σειρά του Netflix θα ρίξει αυλαία με την 5η σεζόν, αποτελούμενη από 10 επεισόδια. Η επιτυχία της σίγουρα ήταν αναπάντεχη, δεδομένου ότι τα αρχικά σχέδια ήταν να ολοκληρωθεί με τη 2η σεζόν, κάτι που μάλλον είναι εμφανές παρακολουθώντας το τελευταίο επεισόδιο εκείνης της σεζόν.

Αναπτύσσεται animated σειρά για το Splinter Cell
Αν και Ubisoft δείχνει να αδιαφορεί για τα Splinter Cell, τελικά φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί λίγο ακόμα το franchise, αυτή τη φορά φέρνοντάς το ως animated σειρά στο Netflix. Τη σεναριακή επιμέλεια έχει αναλάβει ο Derek Kolstad, δουλειά του οποίου είδαμε στην τριλογία John Wick.

Ετοιμάζεται το prequel του Witcher
Παρόλο που το Witcher του Netflix απέχει ακόμα από το να χαρακτηριστεί ως το "Game of Thrones της υπηρεσίας", δεν παύει να αποτελεί μία ιδιαίτερη αξιόλογη μεταφορά των ιστοριών του Andrzej Sapkowski. Ως εκ τούτου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσπάθεια εμπλουτισμού του σύμπαντος μέσω του λεγόμενου ως "The Witcher: Blood Origin", ένα live-action prequel που θα λαμβάνει χώρα 1200 χρόνια πριν τις περιπέτειες του Geralt και θα εξιστορεί την πορεία του πρώτου Witcher.

Να θυμίσουμε ότι ήδη βρίσκεται στην παραγωγή ένα ακόμα prequel της σειράς, το Witcher: Nightmare of the Wolf, ένα animation που θα επικεντρώνεται στον Vesemir, ένας από τους γηραιότερους Witchers και μέντορα του Geralt.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα