Cine-TV #116

Νέος Spider-man, επιστροφή των Ghostbusters και... Just Dance.

Σε ό,τι αφορά τον mainstream κινηματογράφο, τα blockbusters συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο, με τη Disney και τη Sony να προσπαθούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε από τη μία το πρώτο trailer για το Spider-man: Far from Home,

το sequel του Homecoming (που είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις), το οποίο trailer, ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και ως ένα μεγάλο "spoiler", αφού χρονολογικά διεξάγεται μετά το Avengers: Endgame και, ως εκ τούτου, εμφανίζει στοιχεία που προδίδουν τμήμα από το αποτέλεσμα αυτής της ταινίας. Σε κάθε περίπτωση, το trailer είναι ενδιαφέρον, δείχνει για πρώτη φορά τον Spidey "εκτός έδρας" (με κύριο πεδίο δράσης το Λονδίνο) και ως έκπληξη εμφανίζει τον Mysterio (έναν εκ των πιο κλασικών villains και αντιπάλους του Spider-man) ως "καλό".

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες με την ανακοίνωση του Ghostbusters 3. H Sony μάλλον διέγραψε το "all-female" Ghostbusters του 2016 και αποφάσισε να επιστρέψει στο κλασικό timeline από τη δεκαετία του 1980, με τον Jason Reitman (γιο του σκηνοθέτη των δύο πρώτων Ghostbusters) στο πηδάλιο. Από εκεί και πέρα, "bussines as usual" με νέες φήμες για μεταφορά του Uncharted στον κινηματογράφο, νέες ταινίες στο franchise Mission: Impossible και την αγωνία για την προβολή του τελευταίου κύκλου για το Game of Thrones να χτυπά κόκκινο.

Trailers

Spider-Man: Far from Home
Σκηνοθέτης: Jon Watts (Spider-Man: Homecoming)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya Coleman, Cobie Smulders, Jon Favreau, Jake Gyllenhaal, Jacob Batalon, Marisa Tomei
Πρεμιέρα: 5 Ιουλίου (Αμερική)

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας θα είναι η πρώτη φορά (όσον αφορά μοναχικές εξορμήσεις) που ένας κινηματογραφικός Spider-Man θα βγει από τα στενά περιθώρια της Νέας Υόρκης και μάλιστα για να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Αν πιστεύετε ότι το νέο sequel θα μπερδέψει το χρονοδιάγραμμα του MCU, μην απελπίζεστε, καθώς έγινε γνωστό ότι η πλοκή του Far from Home θα εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame, το οποίο αναμένεται να προβληθεί στις 26 Απριλίου. Η νέα περιπέτεια του Spider-Man θα τον βρει αντιμέτωπο με τα Elementals, τέσσερις υπερφυσικές οντότητες, δηλαδή, που κάθε μία εκμεταλλεύεται πλήρως και από ένα στοιχείο της φύσης.

Για καλή του τύχη ο Spider-Man θα έχει στο πλευρό του τη βοήθεια του Nick Fury (Samuel Jackson) και του Mysterio (Jake Gyllenhaal), ένας παραδοσιακός villain του Spider-Man που εδώ περιέργως θα έχει το ρόλο του ήρωα (φαινομενικά τουλάχιστον). Ιδέα μας είναι ή και μόνο η ύπαρξη του trailer και της περίληψης του σεναρίου αποτελεί μία μορφής spoiler για το Avengers;

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
Σκηνοθέτης: Chad Stahelski (John Wick)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Anjelica Huston, Ian McShane
Πρεμιέρα: 17 Μαΐου (Αμερική)

Έπειτα από τα συμβάντα της δεύτερης ταινίας, ο John Wick (Keanu Reeves) βρίσκεται πλέον επικηρυγμένος και κυνηγημένος από όλη τη μυστική κοινότητα των δολοφόνων. Η ιδανική δικαιολογία δηλαδή για φρενήρη δράση. Τα πρώτα δύο John Wick προσέφεραν πλούσιες και ιδιαίτερα καλογυρισμένες μάχες, που επικεντρωνόντουσαν σε ανταλλαγές πυροβολισμών εκ του σύνεγγυς. Δεδομένου του θετικού πρόσημου που είχαν οι δύο ταινίες τόσο σε κριτικές όσο και σε εισπράξεις, ελπίζουμε το αυξημένο budget να το εκμεταλλευθούν στο έπακρο για το καθαρόαιμο πιστολίδι (και ας αφήσουν το σενάριο στα άκρως απαραίτητα).

Paddleton
Σκηνοθέτης: Alex Lehmann (Blue Jay)
Πρωταγωνιστούν: Mark Duplass, Ray Romano
Πρεμιέρα: 22 Φεβρουαρίου (Netflix)

Μία απρόσμενη φιλία θα ξεκινήσει μεταξύ δύο ιδιόρρυθμων γειτόνων όταν ένας εξ αυτών διαγνωσθεί με καρκίνο. Τουτέστιν, bromance γλυκόπικρη κομεντί.

Game of Thrones, 8η σαιζόν
Πρεμιέρα: 14 Απριλίου (HBO), 6 επεισόδια

Με ένα φειδωλό και κάπως μυστήριο teaser επισημοποιήθηκε η πρεμιέρα της πλέον αναμενόμενης φετινής σειράς. Το teaser δίνει την εντύπωση ότι κατευθύνει τα βλέμματα στους χαρακτήρες που θα πρέπει να θεωρούμε ως βασικότερους για τις εξελίξεις της τελευταίας σαιζόν, αν και ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς με αυτήν τη σειρά.

The Widow, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Η Georgia Wells (Kate Beckinsale) θα δει το σύζυγό της να χάνεται στην πτώση ενός επιβατικού αεροσκάφους. Μάλλον όμως δεν πρόκειται για ατύχημα καθώς η Georgia θα χρειαστεί να μεταβεί στο Κονγκό προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο του άντρα της. Περιττό να πούμε ότι, παρά την κοινότυπη σεναριακή βάση, υπάρχει ένας αλλά ισχυρότατος λόγος για να δούμε με αφοσίωση το Widow.

Cine-TV Νέα

Το “σήριαλ” της κινηματογραφικής μεταφοράς του Uncharted συνεχίζεται
Όλο και αναθερμαίνονται οι ενδείξεις για την έναρξη της παραγωγής του κινηματογραφικού Uncharted και όλο ξεχνιούνται με το πέρασμα του χρόνου. Αυτή τη φορά επανερχόμαστε στην αναθέρμανση καθώς το Variety επιβεβαιώνει ότι ο Dan Trachtenberg ανέλαβε τη σκηνοθεσία των περιπετειών του Nathan Drake. Τον Trachtenberg τον γνωρίσαμε από το ιδιαίτερα συμπαθητικό 10 Cloverfield Lane (ας ξεχάσουμε το απαράδεκτο τελευταίο δεκάλεπτο), μία κάπως περίεργη επιλογή καθώς ένα πιθανό Uncharted μάλλον θα χρειαστεί ένα εκ διαμέτρου διαφορετικό ύφος και σκηνοθετική προσέγγιση σε σχέση με την παραπάνω ταινία.

Το σενάριο θα παραμείνει το ίδιο με αυτό που είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν, δηλαδή στην εξιστόρηση της περιπέτειας ενός νεαρού Drake και της πρώτης του επαφής με τον Sullivan. Ο Tom Holland (ο νέος κινηματογραφικός Spider-Man) αναμένεται να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αν και εφόσον η παραγωγή ξεκινήσει (επιτέλους;).

Μπαίνουν στην ανάπτυξη τα δύο επόμενα Mission: Impossible
Τελειωμό δεν έχουν τα Mission: Impossible με τον Tom Cruise, ο οποίος θα επιστρέψει ως Ethan Hunt για τουλάχιστον άλλες δύο φορές. Η 7η και 8η ταινία του franchise αναμένεται αυτήν τη φορά να γυριστούν ταυτόχρονα ώστε να προβληθούν το 2021 και το 2022. Στα σκηνοθετικά καθήκοντα θα παραμείνει ο ικανός Christopher McQuarrie, υπεύθυνος για τα επιτυχημένα Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) και Mission: Impossible – Fallout (2018).

To Ghostbusters 3 είναι γεγονός
Ξεχάστε το Ghostbusters του 2016, ένα reboot που μετά τον αρχικό ντόρο τελικά δεν άργησε να περάσει στην αφάνεια. Τη σκυτάλη του franchise παίρνει ο Jason Reitman (Juno), ο οποίος κατέστησε σαφές ότι το νέο Ghostbusters θα είναι sequel των δύο πρώτων ταινιών. Ο Jason Reitman δεν είναι τυχαίος καθώς είναι ο γιος του Ivan Reitman, σκηνοθέτη των Ghostbusters (1984) και Ghostbusters II (1989). Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι παλιοί ηθοποιοί θα επιστρέψουν. Οι πρώτες φήμες μιλάνε για ένα σενάριο που θα επικεντρώνεται σε τέσσερα παιδιά, τα οποία θα ανακαλύψουν μυστικά για τους ίδιους και την κωμόπολη από όπου κατάγονται. Εάν ισχύει, είναι πολύ πιθανό να δούμε τους απογόνους των χαρακτήρων από τις αρχικές ταινίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γηραιού Reitman σχετικά με τον γιο του: “Ήταν μία απόφαση που την πήρε ο ίδιος. Δούλεψε σκληρά για να είναι ανεξάρτητος και να εξελίξει μία εξαιρετική καριέρα με τις δυνάμεις του. Ως εκ τούτου με έπιασε εξαπίνης όταν με πλησίασε με τον Gil [ο έτερος σεναριογράφος της νέας ταινίας] και μου είπε ‘ξέρω ότι για δέκα χρόνια τώρα υποστήριζα ότι θα είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πρέπει να κάνει ένα νέο Ghostbusters, αλλά… έχω μία συγκεκριμένη ιδέα’. Ειλικρινά, είχαν αρχίσει τα δάκρυα όταν μου εξήγησε την ιδέα του, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και χιουμοριστική”.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Just Dance είναι γεγονός
Η Screen Gems απέκτησε τα δικαιώματα για την ανάπτυξη ταινίας βασισμένης στο Just Dance της Ubisoft. Χρειάζεται άλλα σχόλια;

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα