Cave Digger 2: Dig Harder | Review

Το Cave Digger 2: Dig Harder είναι ένα co-op roguelike παιχνίδι εξερεύνησης σπηλαίων, το οποίο μας μεταφέρει σε μία διαφορετική Άγρια Δύση, με steampunk αισθητική και ιδιαίτερη παρουσίαση.

Ως roguelike, το Cave Digger 2 βασίζεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο της εξερεύνησης σπηλιών-ορυχείων και συλλογής ορυκτών. Ξεκινάμε με ένα απλό pickaxe και ένα πιστόλι, κατεβαίνουμε στη σπηλιά, σπάμε πέτρες για να βρούμε ορυκτά και μυστικά, σκοτώνουμε εχθρούς και ανεβαίνουμε πάνω στο κεντρικό camp μας για να αναβαθμίσουμε εξοπλισμό και να αγοράσουμε

νέο.

Το artwork έχει επιρροές από Borderlands θα λέγαμε, με τα γραφικά όμως να μην εντυπωσιάζουν, ειδικά όταν έχουμε δει τίτλους στο PS VR2 όπως οι Horizon Call of the Mountain, Pavlov και Resident Evil Village. Από την άλλη, εξυπηρετούν καλά το ύφος του τίτλου, οπότε δεν μπορούμε να το προσάψουμε και εντελώς ως αρνητικό.

Το συγκεκριμένο gameplay loop, αν και απλοϊκό, κρατάει τον παίκτη λόγω του σχεδιασμού του τίτλου και του γεγονότος ότι το κάθε run δεν χρειάζεται πολύ ώρα για να ολοκληρωθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και βαρετό από ένα σημείο και μετά, αν και σε αυτή την περίπτωση η ύπαρξη 4 player co-op είναι ικανή να κάνει τα runs πολύ πιο διασκεδαστικά.

Δυστυχώς όμως, τα τεχνικά θέματα που έχει ο τίτλος μειώνουν το επίπεδο του gameplay του. Το σύστημα κίνησης στον χώρο χρησιμοποιεί teleport με περιορισμό και ομαλή κίνηση ταυτόχρονα, το ένα γίνεται με το δεξί stick και το άλλο με το αριστερό stick, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τον παίκτη.

Το σύστημα αυτό, σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα στην κάμερα, μπορεί να δημιουργήσει ζαλάδα. Το tracking δεν δουλεύει πάντα σωστά, αρκετές φορές δεν μπορούσαμε για παράδειγμα να σπάσουμε ένα τοίχο εύκολα ή δεν έμπαιναν τα ορυκτά που βρίσκαμε στην τσάντα μας. Αν προσθέσουμε και διάφορα μικρότερα glitches και bugs, η συνολική εμπειρία δεν είναι και η καλύτερη.

Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι το Cave Digger 2: Dig Harder διαθέτει ένα απλό αλλά εθιστικό gameplay και έχει τα εφόδια να γίνει ένας καλός τίτλος αρκεί να διορθωθούν τα τεχνικά ζητήματα που τον ταλανίζουν στην παρούσα φάση.

Το Cave Digger 2: Dig Harder κυκλοφορεί για το PS VR2 από τις 22/2/23 ενώ είναι διαθέσιμο και για PC. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από την Perp Games.

The post Cave Digger 2: Dig Harder | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα