UK charts: Το Burnout Paradise στην κορυφή μετά από 10 χρόνια

Δεύτερη θέση και σημαντική επιτυχία για τον Kirby!

Η "ανομβρία" νέων κυκλοφοριών που υπήρχε τις προηγούμενες εβδομάδες φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, αφού πλησιάζουμε προς τα τέλη του Μαρτίου και η gaming βιομηχανία έχει αρχίσει και ζεσταίνεται. Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τα TT Isle of Man και Bravo Team να κυνηγάνε την πρώτη θέση των βρετανικών charts, θέση που τελικά τους στέρησε το GTA V,

όμως αυτή την εβδομάδα δύο νέες κυκλοφορίες κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η remastered έκδοση του Burnout Paradise, 10 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2008, όταν είχε και κατακτήσει την κορυφή. Πρόκειται για τον τέταρτο τίτλο Burnout που κατακτά την πρώτη θέση στα 17 χρόνια ιστορίας της σειράς. Η αρχή είχε γίνει με το Burnout 3: TakeDown το 2004, το οποίο είναι και το πιο επιτυχημένο εμπορικά παιχνίδι της σειράς, για να ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα η πρωτιά του Burnout Revenge και στη συνέχεια αυτή του αρχικού Burnout Paradise, πίσω στο 2008.

Μία θέση πιο κάτω από τον τίτλο της EA βρίσκουμε τον αγαπητό ροζ ήρωα Kirby στη νέα του περιπέτεια για το Nintendo Switch. To Kirby Star Allies κατάφερε να γίνει ο -retail- τίτλος της σειράς με τις ταχύτερες πωλήσεις, ξεπερνώντας τις υπόλοιπες 19 κυκλοφορίες που μετράει αυτή από το 1996. Οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς με τη δυνατότερη πρώτη εβδομάδα ήταν τα Kirby Triple Deluxe (2014) και Kirby: Planet Robor (2015), που είχαν κυκλοφορήσει σε 3DS και είχαν φτάσει στη 15η θέση της λίστας. Από ό,τι φαίνεται, όμως, η δημοφιλία της σειράς έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε, ενώ σημαντικό ρόλο στη δεύτερη θέση του Star Allies ίσως έπαιξε και η μεγάλη δίψα των καταναλωτών για νέους τίτλους Nintendo Switch. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, με τη Nintendo να μετράει πλέον 4 εκπροσώπους στην δεκάδα, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία του δευτεραθλητή της προηγούμενης εβδομάδας, TT Isle of Man, από τις πρώτες σαράντα θέσεις του πίνακα, με αρκετά καταστήματα να έχουν ξεμείνει από αντίτυπά του. Ίσως αυτή την επιτυχία να μην την περίμενε ούτε η ίδια η Kylotonn.

Αυτή την εβδομάδα υπήρξαν ακόμη δύο νέες κυκλοφορίες, τα Devil May Cry HD Collection και Beast Quest της Maximum Games, τα οποία βρέθηκαν στις θέσεις 13 και 35, αντίστοιχα. Από την επόμενη εβδομάδα η κίνηση στην αγορά αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά , με τις αφίξεις των Sea of Thieves για το Xbox One, Ni No Kuni II για το PlayStation 4 και Detective Picachu για το 3DS. Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Burnout Paradise Remastered (EA)Kirby Star Allies (Nintendo)FIFA 18 (EA)Grand Theft Auto V (Rockstar)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)Super Mario Odyssey (Nintendo)PlayerUnknown's Battlegrounds (Microsoft)UFC 3 (EA)Fallout 4 (Bethesda)The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα