ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ο Δώνης ήθελε να απαντήσει στην προσβολή

07:13 4/11/2019 - Πηγή: Contra

Αν πριν από το ντέρμπι της Τούμπας 'έδιναν' σε οποιονδήποτε φίλο του Παναθηναϊκού το 2-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα το έπαιρνε και θα έλεγε και "ευχαριστώ". Όχι στον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός είναι πλέον μόνος, δίχως τον Νίκο Νταμπίζα και δίχως, ως είθισται, τον Γιάννη Αλαφούζο και το τελευταίο διάστημα 'ηγείται' του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Στο κοουτσάρισμα, στην ψυχολογική ανάταση των παικτών, στα ξεσπάσματα. Το πρώτο ήρθε την περασμένη Κυριακή απέναντι στην ΑΕΛ. Το δεύτερο ήρθε στην Τούμπα.

Ο Δώνης είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Δεν χρειάζεται συστάσεις στο ελληνικό κοινό, οι θητείες του σε ΑΕΛ, Πανιώνιο, Ατρόμητο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και τώρα σε Παναθηναϊκό φτάνουν και περισσεύουν. Πάντοτε ήταν από τους προπονητές που δεν 'έμπαινε' στα προπονητικά καλούπια της σωστής συμπεριφοράς.

Το 'τρένο' έμεινε μόνο πάνω στις ράγες της τρέχουσας σεζόν. Στη 'μάχη' με τον Νταμπίζα βγήκε νικητής. Ο Αλαφούζος του 'έδωσε' τα κλειδιά και πορεύεται για την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων ήταν αντιστρόφως ανάλογα με την εικόνα της ομάδας. Ύστερα από τη συντριβή στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', οι 'πράσινοι' δείχνουν μία κάποια πρόοδο. Με Ξάνθη και ΑΕΛ φεύγουν με 'μηδέν' από το χορτάρι, αλλά πιο γεμάτοι αγωνιστικά γιατί διαφαίνεται κάτι καλύτερο για το μέλλον. Το ματς της Τούμπας για τον οργανισμό 'Παναθηναϊκός', αλλά και για τον ίδιο τον Δώνη, ήταν η ευκαιρία για αποδείξεις.

Ποτέ στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός δεν πήγε σε ντέρμπι και τα προγνωστικά να κυμαίνονται ανάμεσα σε 'τεσσάρες' και 'πεντάρες'. Για μία ομάδα που κάποτε ανάγκασε την Τούμπα να σηκωθεί όρθια και να χειροκροτήσει, αυτό ήταν προσβολή. Και ο Δώνης ήθελε πρωτίστως να 'απαντήσει' σε αυτό. Για τον Παναθηναϊκό που έζησε ως παίκτης και αυτόν που θέλει να ζήσει ως προπονητής.

Κέρδος του 'τριφυλλιού' στην Τούμπα δεν υπάρχει. Δεν είναι το μέγεθος του συλλόγου τέτοιο για να πανηγυρίζεις για μία ισοπαλία, ακόμα κι αν απέναντί σου έχεις τον νταμπλούχο και αήττητο ΠΑΟΚ. Αν κάτι μπορεί να θεωρηθεί ως 'συν' για τη συνέχεια, είναι ότι οι 'πράσινοι' θυμίζουν την ομάδα των φιλικών του καλοκαιριού. Τότε που γέννησαν προσδοκίες για μία διαφορετική χρονιά. Είναι πλέον στο χέρι του Δώνη να κρατήσει μία ομάδα μόνος του έως το φινάλε. Το φινάλε που θα ορίσει ο ίδιος και ουδείς άλλος. Για τον δικό του ποδοσφαιρικό εγωισμό, για όσους πιστεύουν ακόμα ότι οι βραδιές σαν τη χθεσινή στην Τούμπα δεν πρέπει να αποτελούν εξαίρεση.

Πρέπει να πωληθεί ο Λέο Ζαμπά; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


Keywords
Τυχαία Θέματα