Matchday Κυριακή 3/11: Τα δώρα σταμάτησαν την κατάρα της ΑΕΚ

18:44 3/11/2019 - Πηγή: Contra

Οι ατυχίες του 18χρονου Χρήστου Μανδά που έφεραν μια σπάνια νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο, το ερώτημα και το καταπληκτικό γκολ του Αμρ Ουάρντα που θύμισε Μάριο Μπαλοτέλι και η νέα 'κατοστάρα' του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

στην ΕΚΟ Basket League βρίσκονται στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr από την αγωνιστική δράση της ημέρας.

Super League 1: Μανδάς και Ολιβέιρα τα δώρα της ΑΕΚ

Τρεις σεζόν έψαχνε η ΑΕΚ αυτήν τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Ολυμπιακό Στάδιο για τη Super League 1. Τρεις σεζόν αποτύγχανε και το φετινό παιχνίδι παραλίγο να εξελιχθεί σε νέα αποτυχία. Το τελικό 3-2 αποτυπώνει τη δυσκολία με την οποία το 'τρίποντο' κατέληξε στην Ένωση. Τα δάκρυα του Χρήστου Μανδά φανερώνουν τον τρόπο.

Ο 18χρονος τερματοφύλακας αποτελεί τη βασική επιλογή του Γιάννη Αναστασίου τη φετινή σεζόν για την εστία της ομάδας. Προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, πιθανότατα θα αποτελέσει την επόμενη περήφανη πώληση των Περιστεριωτών. Μόνο που οι σκάουτς που τον παρακολούθησαν φέτος ίσως να κράτησαν κάποιες ιδιαίτερες σημειώσεις στο μπλοκάκι τους. Διότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας Κ19 έκανε δύο 'δώρα' στον Νέλσον Ολιβέιρα κι αυτός τα άδραξε, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με την οποία αφήνει ακόμα πιο πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Η αποστολή των 'κιτρινόμαυρων' δεν ήταν εύκολη. Με τον Όγκνιεν Βράνιες να παρακολουθεί τον αγώνα από τον πάγκο, υγιέστατος και χωρίς κάρτες, αλλά με εσωτερική τιμωρία, τον Ντανιέλε Βέρντε για πρώτη φορά ως 'δεκάρι' και τον Μάρκο Λιβάγια αριστερά, ο αγώνας είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε το 'δώρο' που πήρε από τον Μάριο Οικονόμου και με ριμπάουντ από το πέναλτί του στο 20' ο Γιώργος Μανούσος άνοιξε το σκορ.

Το 'δώρο' ήταν η λέξη κλειδί του αγώνα, όμως. Και όταν ο Ολιβέιρα (το 'δώρο' του Δημήτρη Μελισσανίδη το καλοκαίρι, με το πολύ υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα του συλλόγου) έκανε το σουτ στο 62', τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και από εκεί χτύπησε στην πλάτη του πεσμένου Μανδά και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο μεγάλο μήνυμα ότι η Μοίρα δεν ήταν με το μέρος του Ατρομήτου ή του νεαρού τερματοφύλακα. Το δεύτερο ήρθε στο 71', οταν ο Μανδάς πήρε πάσα προς τα πίσω, επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Πορτογάλο που εφορμούσε κατά πάνω του, έχασε την κατοχή της μπάλας και το 2-1 ήταν γεγονός. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου δεν είδε το γκολ. Στην απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την κατάσταση, βούτηξε στα πόδια του αντιπάλου του, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, έβαλε τα χέρια στο κεφάλι και δεν ακολούθησε την πορεία της μπάλας.

Η ισοφάριση του Θανάση Ανδρούτσου στο 89' έμοιαζε να βάζει σε τάξη την παράδοση. Να κρατά αήττητους τους φιλοξενούμενους για 4η διαδοχική σεζόν. Φευ. Ο Ολιβέιρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δικαίωσε τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου για τα 1.200.000 ευρώ του συμβολαίου. Το 3-2 ήταν γεγονός, με τον Ολιβέιρα να μαζεύει την μπάλα και να τη βάζει στη φανέλα του, όπως συνηθίζουν οι παίκτες που σημείωσαν χατ τρικ. Εκείνος δεν το έκανε, αλλά ο υπαίτιος γι' αυτήν την αίσθηση ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος, με δάκρυα στα μάτια. Δύο 'δώρα' καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Την ώρα που ο Μάριο Μπαλοτέλι κλοτσούσε στην κερκίδα την μπάλα στον αγώνα της Βερόνα με την Μπρέσια, ως αντίδραση στα ρατσιστικά συνθήματα που άκουγε από τους φίλους των γηπεδούχων, στην Ελλάδα, ο Αμρ Ουάρντα έδειχνε για ακόμα μια φορά γιατί είναι ο... δικός μας Μπαλοτέλι. Ένα μείγμα δηλαδή ταλέντου αλλά και τρέλας. Ο Αιγύπτιος επιθετικός μιμήθηκε τον Ιταλό, όταν στο post που έκανε στον λογαριασμό του στο instagram αναρωτήθηκε "γιατί;" Αυτήν τη φορά δεν ήταν το περίφημο "why always me", αλλά το "why VAR", με το οποίο ο Ουάρντα συνόδευσε το βίντεο με το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε στη νίκη της ΑΕΛ με 3-2 επί του ΟΦΗ.

Οι 'βυσσινί' σκόραραν 3 φορές, ωστόσο σε κανένα φύλλο αγώνα δεν θα βρεθεί το όνομα του Ουάρντα. Ο λόγος; Το τέρμα του με εναέριο βολέ ακυρώθηκε για οφσάιντ συμπαίκτη του πριν πάρει την μπάλα, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και την καθιερωμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Λίγο αργότερα, ακυρώθηκε εκ νέου γκολ των γηπεδούχων, με συνέπεια το 1ο μέρος να έχει... μόλις 3 τέρματα. Δύο εξ αυτών των Κρητικών, που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και τίναξαν τα δίχτυα με τους Λισάντρο Σεμέδο και Κοσμά Τσιλιανίδη στα πρώτα 9 λεπτά κι ένα του Βαγγέλη Μόρα που μείωσε στο 14ο λεπτό.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα στο κύπελλο και μάλιστα ηττήθηκαν (η ΑΕΛ 0-3 στην Καλαμάτα, ο ΟΦΗ 0-2 στην Καβάλα) χωρίς να σκοράρουν. Λίγες ημέρες αργότερα απέδειξαν ότι δεν ξέχασαν την τέχνη του γκολ και δη οι γηπεδούχοι, που στο 2ο μέρος ήταν καταιγιστικοί και έφτασαν στην ανατροπή. Ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς στο 69' ισοφάρισε σε 2-2 και ο Αμπιόλα Ντάουντα 10 λεπτά αργότερα, ύστερα από πάσα του Ουάρντα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που πλησίασε στον πόντο τους Κρητικούς και διεκδικεί με αξιώσεις θέση στα επερχόμενα playoffs.

TO 'CALMA' ΤΟΥ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

Η κίνηση είναι σήμα κατατεθέν του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν δίστασε να το φωνάξει στο 'Καμπ Νόου', απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας. Κι όμως, υπάρχει κι άλλος Πορτογάλος που μπορεί να μην το φωνάζει, το εννοεί, όμως. Και το αποδεικνύει στις πράξεις, όπως έκανε ο Βιεϊρίνια στο 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο αρχηγός του νταμπλούχου Ελλάδας βρέθηκε στον πάγκο. Οι 'πράσινοι' προηγήθηκαν και ο Αμπέλ Φερέιρα τον κάλεσε να σώσει την κατάσταση. Το έκανε με δύο γκολ, αφού οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι πλησίασαν ακόμα και τη νίκη με το γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο τέλος. Το πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 101' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όσο είναι στο χορτάρι.

ΕΚΟ Basket League: Το τριψήφιο στοίχημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Η 6η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League χρειαζόταν ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί. Ή και όχι. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετώπιζε δυσκολίες για να πάρει τη νίκη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι άλλο, πλέον, στη σεζόν. Στα δύο φετινά εκτός έδρας παιχνίδια, οι 'πράσινοι' είχαν φτάσει στην 'κατοστάρα', απέναντι σε Λαύριο και ΠΑΟΚ. Η πρώτη τριψήφια επίδοση εντός έδρας ήρθε κόντρα στον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική. Θα κατάφερναν να συνεχίσουν το σερί;

Το 110-68 είναι η απάντηση. Ο 4ος αγώνας σε 9 ημέρες (μεσολάβησε η διαβολοβδομάδα της Euroleague) βρήκε τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να κάνουν ένα ξεμούδιασμα στον θεσσαλικό κάμπο. Ο Νικ Καλάθης μοίραζε ασίστ για φίλημα (έφτασε τις 1.200 σύνολο στην κατηγορία), ο Τζίμερ Φριντέτ έφτασε τα 20/27 τρίποντα στο πρωτάθλημα και ο Νίκος Παππάς επέστρεψε ύστερα από 2 εβδομάδες στα πιτς λόγω θλάσης. Όλα ιδανικά για το 'τριφύλλι', που πέτυχε τουλάχιστον 100 πόντους για 4ο παιχνίδι και 3ο διαδοχικό, ως ζέσταμα του αγώνα με τη Βαλένθια για τη Euroleague και τον Προμηθέα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Είναι σωστή η τιμωρία στον Όγκνιεν Βράνιες; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα