Ο Λαρεντζάκης, η ελληνοποίηση και ο… Ντόρσεϊ!

Το Sportime αποκάλυψε το Σάββατο (2/11) ότι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης οδεύει προς Πειραιά και θα φοράει τα κόκκινα από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός οδεύει να διορθώσει ένα λάθος του καλοκαιριού. Που στέρησε ισχυρές ποιοτικές δόσεις Ελλήνων παικτών από το ρόστερ της ομάδας. Αλλωστε τώρα που ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης

οδεύουν προς το τέλος της καριέρας τους, οι Πειραιώτες θα πρέπει να αναζητήσουν Ελληνες παίκτες που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας.

Προσοχή: Για να μην παρεξηγηθούμε. Διάδοχοι του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη από την ελληνική αγορά τουλάχιστον, πολύ δύσκολα θα βρεθούν. Εχουμε να κάνουμε με πολύ μεγάλους παίκτες. Ισχυρές προσωπικότητες. Θρύλους στην Euroleague αλλά και στον Ολυμπιακό ή το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Και δύσκολα θα ξαναβγούν άλλοι παίκτες οπως εκείνοι, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Ομως για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να χτίσει έναν κορμό από γηγενείς παίκτες. Ηταν το μεγάλο του όπλο κατά το παρελθόν και σταδιακά το… έχασε. Ο Σλούκας αποχώρησε. Ο Παπανικολάου… έφυγε αλλά επέστρεψε. Ο Περπέρογλου (που για μια διετία ήταν πολύ σημαντικός) επίσης. Ο Μάντζαρης το ίδιο. Ο Παπαπέτρου πήγε στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και ο Αγραβάνης (που είναι σε καλή ηλικία) ή ο Μπόγρης δεν έμειναν αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός ήθελε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος. Η περίπτωση δεν προχώρησε. Πολλοί λένε ότι το… μπλόκαρε ο Ντέιβιντ Μπλατ αλλά δεν έχει σημασία πλέον. Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός στερήθηκε έναν ποιοτικό κι εν ενεργεία διεθνή παίκτη, όπως ο Λαρεντζάκης ενώ χρειάζεται καλούς Ελληνες.

Λαρεντζάκης, Ολυμπιακός, ελληνοποίηση και Ντόρσεϊ

Επί της ουσίας οι Πειραιώτες θέλουν να χτίσουν επάνω σ’ αυτό το project. Λαρεντζάκης, Χαραλαμπόπουλος (που αγωνίζεται δανεικός στον Ιωνικό για να πάρει αγώνες και παραστάσεις ώστε να επανέλθει), Κόνιαρης και κάποια άλλα παιδιά πιθανότατα κι από την αναπτυξιακή ομάδα θα είναι η βάση για τον ελληνικό κορμό. Διότι χρειάζεται αυτό…

Και κάτι τελευταίο για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε το καλοκαίρι για τον διεθνή γκαρντ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του προσέφεραν 500 χιλιάδες δολάρια αλλά ο Ντόρσεϊ είτε τα βρήκε… λίγα είτε ακόμα πίστευε στο ΝΒΑ. Τελικά έκλεισε στην Μακάμπι αντί 700 χιλιάδων δολαρίων όταν οι πόρτες του ΝΒΑ δεν άνοιξαν ώστε να συνεχίσει εκεί.

Το συμβόλαιο με την Μακάμπι είναι 1+1 με option για το ΝΒΑ. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός να επανέλθει. Εχει μεγάλη ανάγκη, άλλωστε, από καλούς Ελληνες παίκτες.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ο Λαρεντζάκης, η ελληνοποίηση και ο… Ντόρσεϊ! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα