R.I.P. DJ Rashad

10:19 27/4/2014 - Πηγή: Mixtape

Απεβίωσε χθες το απόγευμα, πιθανότατα από υπερβολική δόση ναρκωτικών σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμέρισμα στην δυτική πλευρά του Σικάγο, ο DJ Rashad (κανονικό όνομα Rashad Harden) σε ηλικία 35 μόλις ετών.

O DJ Rashad ξεκίνησε αρχικά ως χορευτής στα διάφορα underground παρτυ σε γυμναστήρια, κλπ για να μεταπηδήσει στην συνέχεια πίσω από τα decks και στις παραγωγές.

Τόσο ως solo DJ/παραγωγός όσο και μαζί με τον σχεδόν μόνιμο συνεργάτη

του DJ Spinn και άλλα μέλη του Teklife crew, υπήρξε εδώ και σχεδόν μια δεκαετία από τους πρωτοπόρους της τοπικής σκηνής του Σικάγο που ξεκίνησαν από το juke (μετεξέλιξη του ghetto house) και στην συνέχεια έβαλαν το footwork (είδος που συνδυάζει φρενήρεις ρυθμούς στα beats με samples από pop, hip-hop και r’n’b τραγούδια και συνδέεται με αντίστοιχο χορό) πολύ δυνατά μέσα στον χάρτη της χορευτικής μουσικής παγκοσμίως χάρις και σε συλλογές όπως οι Bangs & Works, Vol.1 & Vol.2 της Planet Mu, κλπ.

Ο DJ Rashad έχει αφήσει πίσω του μια σειρά κυκλοφορίων και mixes σε διάφορα labels με πιο πρόσφατες τα EPs I Don’t Give A Fuck και Rollin’ αλλά και το άλμπουμ Double Cup (και τα τρία στην Hyperdub) ενώ την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο του EP We On 1 μέσω της Southern Belle Recordings.

Μια πολύ καλή γνωριμία με τον αδικοχαμένο DJ/παραγωγό από το Σικάγο είναι και η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε τον Νοέμβρη που μας πέρασε στο Resident Advisor.

R.I.P. DJ Rashad

Keywords
Τυχαία Θέματα