Tricky + Spectralfire @ Fuzz Club

12:38 13/4/2014 - Πηγή: Mixtape

Την Παρασκευή το βράδυ ο Tricky κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση να γεμίσει ασφυκτικά το Fuzz Club. Δυστυχώς όμως τα όσα εξελίχθηκαν κατά την διάρκεια της σύντομης εμφάνισης του (σχεδόν 70 λεπτά, μαζί με το encore) άφησαν μια πολύ αρνητική εντύπωση, στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Οι Spectralfire, του πρώην Modrec Λάμπη Κουντουρογιάννη, βγήκαν στην σκηνή λίγο πριν τις εννέα και μισή και για πενήντα λεπτά προσπάθησε να προετοιμάσει το έδαφος για το κυρίως μουσικό πιάτο της βραδιάς.

Σίγουρα οι Spectralfire

είναι από τα ενδιαφέροντα νέα ελληνικά ενναλακτικά συγκροτήματα, αλλά και από τα πιο δύσκολα στο να χαρακτηρίσεις την μουσική τους. Υπάρχει η επιρροή από την προηγούμενη μπάντα του frontman, μέσα από κοφτές κιθαριστικές γραμμές, φαλσέτα στην ερμηνεία σε στυλ Thom Yorke, βαριές dub μπασογραμμές, στιβαρή rhythm section και μια υποψία αστικού λευκού funk να δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο στις συνθέσεις. Αν και ο ήχος δεν ήταν καλός, ειδικά η φωνή δεν ακουγόταν όπως τα άλλα όργανα, οι Spectralfire μας κράτησαν καλή παρέα με τα τραγούδια του ομότιτλου αλμπουμ τους και σίγουρα περιμένουμε και την καινούργια τους δουλειά, που είναι σχεδόν έτοιμη όπως μας είπαν και τα παιδιά της πολύς καλής Restless Wind Records.

Μετά από σχεδόν μισάωρη αναμονή για να στηθεί η σκηνή για τον Tricky και μέσα σε απόλυτο σκοτάδι έκαναν την εμφάνιση τους οι μουσικοί του βρετανού καλλιτέχνη, με τον ίδιο να μπαίνει λίγο μετά κρατώντας ένα μπουκάλι και χαιρετώντας το κοινό που ανυπομονούσε να αρχίσει να τραγουδάει. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ο ήχος υπήρξε κάκιστος από ττο πρώτο τραγούδι, το μπάσο μπούκωνε όσο δεν έπαιρνε και ο Tricky ουσιαστικά δεν ερμήνευε, αλλά σιγοντάριζε όπως-όπως την βασική τραγουδίστρια της μπάντας (η οποία όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να συγκριθεί με την Martina, κάτι που απέδειξε και η ερμηνεία της στο ΄Black Steel’). Μετά από δύο τραγούδια βγήκε μια μαύρη rapper και ξεκίνησε να τραγουδάει, για να την διακόψει ο Tricky και να μας πει ότι η μητέρα της είναι ελληνίδα, αποσπώντας ένα κάποιο χειροκρότημα.

΄Overcome’, ‘Puppy Toy’, ‘Nothing Matters’, ‘Nothing’s Changed’, μερικά από τα τραγούδια που ΄ακούστηκαν΄ με το ‘By Myself’ να βρίσκει τον Tricky εν μέσω αρκετών οπαδών που ανέβηκαν στην σκηνή και περιφερόντουσαν άσκοπα για κανένα δεκάλεπτο. Η ατμόσφαιρα από τα ‘τσιγάρα΄ είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να βγαίνουν προς τα έξω και να λιποθυμούν και ευτυχώς που υπήρχαν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στον χώρο. Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από ένα μικρό encore η συναυλία τελείωσε, με κάποιους να αποδοκιμάζουν, κάποιους άλλους να χειροκροτούν, αλλά τους περισσότερους να έχουν ήδη φύγει.

(Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα