Quantic & Alice Russell with Combo Bárbaro Band @ Gagarin 205

18:04 15/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Ακόμα και η Alice Russel απόρησε με τον κόσμο που μαζεύτηκε κυριακάτικα στο Gagarin και μάλιστα το έριξε και έξω σε κέφι και χορό. Από ότι φαίνεται στα μέρη μας έχει σχηματιστεί ένας δυνατός πυρήνας γύρω από τον Quantic και τις αναρρύθμιτες συναργασίες, οπότε η παρουσία του μαζί με τους φοβερούς μουσικούς της κολομβιανής μπάντας του Combo Barbaro αλλά και την εκκολαπτόμενη soul diva Alice Russel αποδείχθηκε

δικαίως δυνατός πόλος έλξης.

Μάλιστα η επιλογή του Will Holland ήταν να αφιερώσει όλο το χώρο τόσο στην performance της Russel όσο και στους αυτοσχεδιασμούς των καταπληκτικών μουσικών και αυτός να σταθεί λίγο πιο πίσω, αρκούμενος στο να συμπληρώνει τον ήχο με την κιθάρα του και να συντονίζει διακριτικά τους υπολοίπους.

Η αίσθηση που αποκόμιζες από τη συναυλία ήταν η ίδια που σου αφήνει και το “Look Around the Corner”, η τελευταία κυκλοφορία του Quantic. Στην ουσία πρόκειται για ένα γεφύρωμα μιας απίθανης ethnic λατινοαμερικάνικης μπάντας με μια ταλαντούχα soul τραγουδίστρια. Οι Combo Barbaro από τη μία, με πυλώνες τον ενθουσιόδη περκασιονίστα Freddy Colorado να βρίσκεται μια πίσω από τα bongos του και μια κάτω στον κόσμο και τον ατάραχο Alfredo Linares στα πλήκτρα. Από την άλλη η Alice Russel η ξανθιά με τη μαύρη φωνή και τη δυνατή σκηνική παρουσία. Όταν έπαιρνε το μικρόφωνο η ζυγαριά έγερνε στη soul ενώ όταν το αποτραβίοταν (σε instrumentals ή σε εμβόλιμους αυτοσχεδιασμούς) φεύγαμε προς τις μουσικές της Κολομβίας και τη λατινοαμερικάνικη παράδοση.

Όλα αυτά φιλτραρισμένα σε μια απίστευτη αρμονία και ένα σχεδόν jazz εκλεκτισμό, προφανώς οφειλόμενο στη μαεστρία του Quantic. Με λίγα λόγια ήταν σα να βλέπεις την ποιότητα μιας jazz συναυλίας μαζί με τα ξέφρενα ξεσπάσματα ενός λαϊκού πανηγυριού.

Η επιλογή των κομματιών ήταν προφανώς αφιερωμένη στο Look Around the Corner με κάποια αποσπάσματα από άλλες δουλείες από το παρελθόν κυρίως της Quantic Soul Orchestra (όπως η δεκάλεπτη εκτέλεση του Pushin’ On) αλλά και εμβόλιμες εκπλήξεις όπως η διασκευή στο Golden Brown των Stranglers

Στα συν της βραδιάς και το support των δικών μας Soul Mates  οι οποίο έκαναν αυτό που ακριβώς οφείλει να κάνει ένα support σε μια αντίστοιχη περίσταση: Άναψαν το κέφι με μπόλικη ποπ, soul και funk. Σε αυτό βοήθησε βεβαίως η εμπροσθοφυλακή με τις τρεις τραγουδίστριες που δεν σταμάτησαν να χορεύουν αλλά και η συνολική ενέργεια που εξέπεμπε όλη η μπάντα.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Video:
 H διασκευή στο Golden Brown από μια πρόσφατη συναυλία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα