Τα 5|25 Radio Sessions του Εν Λευκώ και με τον Rufus Wainwright στην Αθήνα

15:46 15/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Η Frontstage, νέα ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ 87,7 , κάνει ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο βήμα για το πολύπαθο μουσικό ραδιόφωνο.

Κατ’αρχάς, όπως συμβαίνει και σε πολλά ραδιόφωνα του εξωτερικού, από τις 18 Μαΐου και κάθε Παρασκευή στις 19.30, το στούντιο του Εν Λευκώ θα μετατρέπεται σε live studio,

με την διευθύντρια προγράμματος του σταθμού Κατερίνα Καφεντζή (Kafka) να φιλοξενεί το 5|25 Live sessions radio show.  5 λεπτά συνέντευξη και  25 λεπτά ζωντανής μουσικής από το στούντιο. Πρώτη καλεσμένη στις 18 Μαϊου λοιπόν η Μαριέττα Φαφούτη με το συγκρότημά της, ενώ στ συνέχεια θα ανακοινωθούν και οι επόμενοι καλεσμένοι της.

Επιπλέον, και εδώ είναι που ο Εν Λευκώ βγαίνει από το ραδιοφωνικό στούντιο – όπως έκανε στα 90s ο Ρόδον και στα 00s o Kosmos – και εκμεταλλευόμενος τη δύναμη που έχουμε ξεχάσει στις περισσότερες των περιπτώσεων ότι έχει το ραδιόφωνο, στις 10 Ιουλίου και για 5 ξεχωριστές βραδιές live μουσικής, τα 5|25 μεταφέρονται στη σκηνή του Fuzz club και την ταράτσα του Hytra Bar Restaurant, που εγκαινιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η αρχή της 10ης Ιουλίου ανήκει στον μεγάλο καλεσμένο του Εν Λευκώ, τον σπουδαίο Rufus Wainwright ο οποίος θα εμφανιστεί με την 8μελή μπάντα του στο Fuzz Club – δύο χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας – παρουσιάζοντας το νέο του album “Out Of The Game” , σε παραγωγή Mark Ronson. Τη συναυλία θα ανοίξει ο ταλαντούχος folk rock Teddy Thompson – μέλος της μπάντας του Rufus και γιος του μεγάλου της βρετανικής folk,  Richard Thompson – αλλά και ο Vassilikos.

Τα επόμενα δύο ραντεβού του Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν στην ταράτσα του Hytra Bar Restaurant, που εγκαινιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στις 13 Ιουλίου θα εμφανιστεί η Olga Kouklaki με την συμμετοχή  της Liset Alea των Νοuvelle Vague στα φωνητικά, και στη συνέχεια στις 19 Ιουλίου θα έρθει η σειρά της Μαριέττας Φαφούτης με το συγκρότημά της.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα τρία συναυλιακά ραντεβού με τον Εν Λευκώ, αλλά και για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν σύντομα!

Προς το παρόν, ας δούμε το πολύ ωραίο video του Rufus για το “Out Of The Game” στο οποίο συμπρωταγωνιστεί η Helena Bonham Carter

Keywords
Τυχαία Θέματα