Introducing… Stereovoid

Λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν το πρώτο τους digital single, το mixtape.gr σας παρουσιάζει τους Stereovoid. /strong> (Facebook | Soundcloud), τρία παιδιά που ο μέσος όρος ηλικίας τους αγγίζει οριακά τα 20 χρόνια και παρόλο που έχουν διαθέσιμα μόλις δύο κομμάτια -θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου-, κάτι μας λέει ότι αυτή εδώ η παρέα έχει μέλλον.

Και καλύτερη αφορμή για το Introduction των Stereovoid στους αναγνώστες του mixtape.gr, δε θα μπορούσαμε να βρούμε, καθώς το Σάββατο 14 Δεκέμβρη (fb event), θα εμφανιστούν στο

Zero παρέα με τους Adolf Plays the Jazz και τους Λ (Λάμδα) καλεσμένοι του πολύ καλού blog Against The Silence.

Ποιοι είναι όμως οι Stereovoid, και γιατί έχουμε ενθουσιαστεί τόσο μαζί τους; Όλα ξεκίνησαν με την καθιερωμένη βόλτα στο bandcamp όπου επιλέγοντας tag: greece στο location ενημερώνομαι σε εβδομαδιαία βάση για το τι ανεβάζουν οι ελληνικές μπάντες. Και ευτυχώς τον τελευταίο καιρό είναι πολλές οι φορές που πέφτω πάνω σε πολύ αξιόλογα πράγματα. Αμέσως ήρθα σε επαφή με τα παιδιά, μέσω της σελίδας τους στο facebook και ευγενικότατα μου έστειλαν να ακούσω κάποια επιπλέον κομμάτια από το ένα και μοναδικό track που είχαν ανεβάσει στο bandcamp. That’s it! Από τότε όπου σταθώ κι όπου βρεθώ μιλάω για τους Stereovoid.

O Χρήστος Μπεκίρης, ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα των Stereovoid, μίλησε στο mixtape.gr για τη μπάντα και για τα άμεσα σχέδιά τους:

Η ιδέα των Stereovoid ξεκίνησε το 2012. Ήθελα να γράψω ηλεκτρονική μουσική η οποία αργότερα θα εκφραζόταν ζωντανά από μια rock μπάντα. Αυτό δεν άργησε να γίνει όταν βρεθήκαμε με τον Κωνσταντίνο Κωνιό (Eye Level/Guitars) στο live του Spectralfire στο An, όπου τα συζητήσαμε και δέσαμε. Αφού ακολούθησε και ο Κώστας Στεργίου (Eye Level/Drums), αρχές του ’13 ξεκινήσαμε τις πρόβες για την live μεταφορά του υλικού που είχα γράψει.

Με τα ευχάριστα νέα ότι θα κυκλοφορήσει επιτέλους κάτι “επίσημο” από τους Stereovoid, έκλεισε η μικρή ιντερνετική κουβέντα που είχαμε μαζί τους:

Σχεδόν ένα χρόνο μετά. έχοντας κάνει συναυλίες σε μέρη όπως το Θέατρο Βράχων (Schoolwave Festival) και το Ρομάντζο, ετοιμαζόμαστε για το πρώτο μας ”μικρό” release (Double a-side) μέσω της Sonic Playground το οποίο υπολογίζεται για τις αρχές του καινούργιου έτους, ενώ παράλληλα δουλεύουμε το πρώτο μας EP, για αργότερα μέσα στο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα