Arnaud Rivière, Valerio Tricoli, Larry Gus, Balinese Beast & Chris Chondropoulos στην Knot Gallery

Αυτό το Σάββατο 1η Δεκέμβρη οι Presque Rien και Romvos σε συνεργασία με το Vinyl Microstore έχουν να μας παρουσιάσουν στην Knot Gallery ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον event για τους φίλους-ες των πιο πειραματικών / αυτοσχεδιαστικών εκφάνσεων της ηλεκτρονικής μουσικης με την συμμετοχή του γάλλου Arnaud Rivière και του ιταλού Valerio Tricoli.

Ο πρώτος, ενεργός στον χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής από τα 90s, χρησιμοποιεί ανακατασκευασμένα ηλεκτρόφωνα και πικάπ που προορίζονται για να παίζουν

-μεταξύ άλλων- μεταλλικούς δίσκους και γυαλόχαρτο, προετοιμασμένο μείκτη με μεταλλικές ακίδες και καλώδια, μικρόφωνα, πετάλια, κλπ σαν πηγές θορύβου. Οι ζωντανές εμφανίσεις του ακροβατούν μεταξύ των εκρήξεων feedback και των μεταλλικών κρότων που ενίοτε διαπλέκονται δημιουργώντας υποψίες σταθερού ρυθμού. Έχει συνεργαστεί ηχογραφώντας και συμπράττωντας επί σκηνής με μια πληθώρα μουσικών οπως οι: ErikM, Sophie Agnel, Otomo Yoshihide, Martin Tétreault, Antoine Chessex, Adam Bohman, Xavier Charles, κ.ά. Είναι επίσης ο δημιουργός του project La Turbothèque, το οποίο έχει παρουσιαστεί σαν εγκατάσταση σε χώρους όπως τα Centre Georges Pompidou και Palais De Tokyo και το οποίο προσφέρει μέσα από την αλληλεπίθεση κομματιών μια “κάθετη” ακρόαση ενός δίσκου, συρρικνωμένη σε διάρκεια έως και 20 φορές.

O Valerio Tricoli εξερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ ήχου, μνήμης και χώρου, μέσα από τη δραστηριότητά του από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ως συνθέτης ηλεκτρακουστικής μουσικής, αυτοσχεδιαστής, παραγωγός και μηχανικός ήχου. Χρησιμοποιώντας κυρίως αναλογικά μέσα (μαγνητόφωνα, synths, μικρόφωνα, φωτο-ευαίσθητα στοιχεία και προηχογραφημένους ήχους) εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στη μουσική και τα μέσα δημιουργίας και εγγραφής της ενώ στις συναυλίες του δημιουργεί ακουστικά περιβάλλοντα που αρθρώνονται με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε χώρου. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος 3/4HadBeenEliminated και της κολλεκτίβας Bowindo ενώ έχει συνεργαστεί με τους Dean Roberts, Giuseppe Ielasi, Thomas Ankersmit, κλπ. Για τον δίσκο Forma II (σε συνεργασία με τον Thomas Ankersmit) απέσπασε τιμητική μνεία από τον τομέα Ψηφιακής Μουσικής και Sound Art των περυσινών βραβείων Ars Electronica.

Μαζί τους ο “πανταχού παρών” αυτές τις ημέρες (ενεκα και της δωρεάν κυκλοφορίας του Silent Congas από την DFA) Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης), οι “συνήθεις ύποπτοι” Balinese Beast (Γιώργος Αξιώτης και Ιλάν Μανουάχ) και ο νέος μουσικός Χρήστος Χονδρόπουλος (βλ. επίσης Xysm), αυτοσχεδιαστής με άξονα τα κρουστά και την ηλεκτρονική σύνθεση.

Arnaud Rivière / Valerio Tricoli / Chris Chondropoulos / Balinese Beast / Larry Gus
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου @ Knot Gallery (Μιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου, είσ. από Πύρρου)
Ώρα έναρξης: 20:30 (αυστηρά)
Είσοδος: 10 €

Arnaud Rivière – Live Le Lieu Unique

Valerio Tricoli – live at Cave 12 in Mac, Geneva 24.09.2011

Keywords
Τυχαία Θέματα