Εστιάτορας… ο πρόεδρος της Porsche!

To 2008 o Wendelin Wiedeking έλαβε το βραβείο του manager της χρονιάς, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Porsche. Ένα χρόνο πριν, ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της παγκόσμιας αγοράς, με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ!!

Ο 60χρονος Γερμανός, θεωρούνταν τότε το «golden boy» της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήταν CEO της γερμανικής φίρμας επί 16 συναπτά έτη και συνέβαλλε σημαντικά στην επιτυχία της μάρκας τη δεκαετία του 1990 και
στις αρχές της επόμενης. Το μοντέλο Cayenne ήταν αυτό που εκτόξευσε τη φήμη του, καθώς πούλησε απίστευτα και γέμισε τα ταμεία της εταιρείας.

Ωστόσο, το 2007 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα στην Porsche και δύο χρόνια μετά η γερμανική φίρμα κινδύνευσε ακόμα και με οικονομική κατάρρευση. Ο Wiedeking, θεωρήθηκε υπεύθυνος και το 2009 παρέδωσε τη θέση του.

Από τότε, ασχολήθηκε με άλλους τομείς, όπως το real estate και πρόσφατα ίδρυσε την αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων Vialino. Το πρώτο λειτουργεί ήδη στη γενέτειρα του, το Beckum, της Βεστφαλίας, ενώ τον επόμενο μήνα θα εγκαινιάσει ένα ακόμα στο Ludwigshafen. Στόχος του είναι να επεκταθεί άμεσα σε Αυστρία και Ελβετία.

Το πρώην μεγάλο αφεντικό της διάσημης φίρμας είναι πλέον και επίσημα εστιάτορας, αλλά με τόσα χρήματα που διαθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό, δεν πρέπει να προβληματίζεται ιδιαίτερα.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα