Το κροατικό έπος, το βραζιλιάνικο δράμα και το άστρο του Νεϊμάρ που… έδυσε!

Το... μακρινό 1990 είχαμε δει στο Μουντιάλ της Ιταλίας την νοκ άουτ αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή.

Το γκολ του Κανίγια από την ασίστ του Μαραντόνα έκρινε στην συνάντηση. 32 χρόνια μετά περίμεναμε στα ημιτελικά μια ακόμη τέτοια «γιγαντομαχία». Μάταια τελικά.

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεος γελάει. Ο Θεός και οι Κροάτες μαζί που… έριξαν την βόμβα της διοργάνωσης κι έστειλαν την «σελεσάο»

σπίτι της. Από τόσο νωρίς. Από την φάση των «8» μια ομάδα που δίνονταν ως το απολυτό φαβορί για να πάρει ακόμη ένα τρόπαιο.

Όμως ο Μόντριτς και η παρέα του είχαν άλλα σχέδια. Κυρίως όμως ο καταπληκτικός Λιβάκοβιτς.

Ο κίπερ των Κροατών που σε δεύτερο σερί ματς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην διαδικασία των πέναλτι! Τα κατάφερε και γράφει ιστορία. Από την άλλη για ακόμη ένα Μουντιάλ το απόλυτο δράμα για τους Βραζιλιάνους.

Το κατέκτησαν πριν από 20 χρόνια, το 2002 με τους Ριβάλντο, Ρονάλντο και Ροναλντίνιο, αλλά από τότε τους καταδιώκει η κατάρα των ευρωπαίων που τους αποκλείουν σε κάθε νοκ άουτ φάση.

Το 2018 στη Ρωσία ήταν το Βέλγιο, τώρα η σειρά της Κροατίας. Πιθανότατα στο last dance από την εθνική ενός μεγάλου αστέρα της Βραζιλίας.

Τα Μουντιάλ δεν είναι το… φόρτε του Νεϊμάρ. Ποιος ξεχνάει τον σοκαριστικό τραυματισμό του σε αυτό του 2014 στη Βραζιλία; Το 2018 κινήθηκε σε ρηχά νερά. Τώρα μπήκε πάλι με το… αριστερό.

Τα φαντάσματα επέστρεψαν στην πρεμιέρα των ομίλων για την «σελεσάο» όταν το πιο λαμπρό αστέρι της έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με ένα πρησμένο αστράγαλο ως… κληρονομιά του ματς με την Σερβία.

Έχασε τα δύο επόμενα με Ελβετία και Καμερούν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που φοβήθηκαν τα χειρότερα.

Τελικά ο Νεϊμάρ γύρισε στα νοκ άουτ έστω και αν δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα στην καταιγιστική τεσσάρα της Βραζιλίας απέναντι στους Νοτιοκορεάτες. Όμως ήταν άλλο το… σενάριο για την αναμέτρηση με την Κροατία. Προημιτελικός Μουντιάλ απέναντι στην φιναλίστ του προηγούμενου.

Ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών που έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Τίτε καθώς έστειλε το ματς στην παράταση και τα πέναλτι με τον Λιβάκοβιτς (τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην πρόκριση επί της Ιαπωνίας) να είναι ξανά σε σπουδαία βραδιά.

Στο έξτρα ημίωρο οι Κροάτες έδειξαν κουρασμένοι αλλά είχαν την στιγμή τους να προηγηθούν στην μοναδική ευκαιρία του Μπρόζοβιτς.

Δεν τα κατάφεραν και κάπου εκεί… ξύπνησαν τον Νεϊμάρ που δεν θέλει με τίποτα να χάσει το ραντεβού με τον τίτλο. Ενα απίθανο σόλο του Βραζιλιάνου σταρ, ένας μοναδικός συνδυασμός με τον συμπαίκτη του Πακετά και ένα γκολ που θα μνημονεύεται για χρόνια καθώς πέρασε και τον Λιβάκοβιτς που ήταν η μοναδική φορά που δεν είχε απάντηση.

Το άστρο του Νεϊμάρ έλαμψε όταν η Βραζιλία… ζήτησε βοήθεια! Όταν δεν είχε τρόπο να… τρυπήσει το τείχος του Μόντριτς και της παρέας του. Τότε ανέλαβε ο μεγάλος παίκτης.

Αυτός που βλέπει το όνομα του να μην είναι σε… κουβέντες των ημερών που συμμετέχουν ο Μέσι, ο Κριστιάνο και ο Μπαπέ. Όμως ήθελε να είναι η βραδιά του. Να βάλει τη δική του μεγάλη σφραγίδα με αυτό το «μουντιαλικό γκολ» που τόσο πολύ περίμενε.

Όσο κι αν το πάλεψε, όσο κι αν το ήθελε ο Νεϊμάρ δεν υπέγραψε μια μεγάλη νύχτα για την σελεσάο. Δεν κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει μια πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ!

Οι Κροάτες είχαν άλλη άποψη. Ο άσος της Παρί πιθανότατα θα πει αντίο στην εθνική Βραζιλίας χωρίς ποτέ κάτι λαμπερό στα χέρια του!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεϊμάρ …,neimar …