Εύα Καϊλή: Εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο-Την διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Σε ανάκριση από το Ευρωκοινοβούλιο για δωροδοκίες που σχετίζονται με το Κατάρ κλήθηκε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, σε μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που αφορά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες

του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν-μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής- προκειμένου να ακουστούν από τους ανακριτές με επικεφαλής τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προσαχθεί και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή!

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην ουσία της υπόθεσης, λοιπόν, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Τήν διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σημειώνεται, επίσης, πως λίγο αφότου έγινε γνωστή η είδηση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε πως η Εύα Καϊλή τίθεται εκτός του κόμματος, με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη!

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Ευρωκοινοβούλιο, Κατάρ-Την, ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης,eva kaili, evrokoinovoulio, katar-tin, pasok, androulakis