Οδηγός λεωφορείου σε άτομο ΑμεΑ: «Να μην βγαίνεις μόνο σου έξω αφού δεν μπορείς» – ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδίκασαν τη συμπεριφορά του

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο άνθρωπος που το ανέβασε να πλησιάζει με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην πόρτα του λεωφορείου όπου η ράμπα δεν λειτουργεί.

Ο χρήστης kapten_amearika στο TikTok, καταγγέλει «μισαναπηρική» συμπερισφορά από οδηγού αστικού λεοφορείου.

Σε ερώτησή του για τη ράμπα, ακούγεται ο οδηγός να του απαντά με αγένεια: «Δεν έχεις βοηθό ρε; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ».

Στη συνέχεια ο νεαρός στο αμαξίδιο του λέει «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» και τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακούγεται να λέει: «Γιατί; Γιατί

πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Ο οδηγός στη συνέχεια κατεβαίνει να τον βοηθήσει και φού τον βάλει μέσα στο λεωφορείο, συνεχίζει λέγοντάς του «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη».

Το άτομο στο αναπηρικό αμαξίδιο του απαντά ότι αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωσή του και τότε ακούγεται ξανά ο οδηγός να του λέει «γιατί εσύ τι είσαι;».

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Στο πειθαρχικό ο οδηγός 

Με ανακοίνωσή τους ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδηγός, ΑμεΑ, – ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,odigos, amea, – oasa, osy