Μετά το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Παναγούλης στηρίζει ΝΔ! «Δίνω ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη»

Τη στήριξή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο Στάθης Παναγούλης, πρώην βουλευτής και αδερφός του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

Ο Στάθης Παναγούλης βρέθηκε νωρίτερα το απόγευμα στη συγκέντρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με τον βουλευτή του νότιου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον

πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Γιώργο Καλαντζή.

Με αφορμή την παρουσία του στη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει στο protothema.gr ότι «δίνω ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη».

Το 1977, ο Στάθης Παναγούλης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθήνας και επανεξελέγη το 1981. Μετείχε στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ως υφυπουργός Εσωτερικών, αλλά στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 διαγράφηκε από το κόμμα και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.

Στις 14 Μαρτίου 1984, ίδρυσε δικό του κόμμα, την ΕΣΠΕ (Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας) με την οποία έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές του 1984 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Το κόμμα έλαβε μόλις 8.282 ψήφους (0,14%), κάτι που τον οδήγησε την επόμενη χρονιά να συνεργαστεί με το ΚΚΕ κι έτσι στις εκλογές του 1985 εξελέγη βουλευτής του.

Οι εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς τα επόμενα χρόνια, οδήγησαν στον σχηματισμό του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, με τον οποίο κατέβηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 στην Β’ Αθήνας, απέτυχε όμως να εκλεγεί. Μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης από τον Αντώνη Σαμαρά, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της στις εκλογές του 1993, αλλά απέτυχε και πάλι να εκλεγεί.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, οπότε και απέτυχε και πάλι να εκλεγεί, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου που ακολούθησαν με τη διαδικασία της λίστας, κατάφερε να εκλεγεί. Στις 19 Νοεμβρίου 2015, διαγράφηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή απείχε από κρίσιμη ψηφοφορία.

Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά με το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα