3+1 γεγονότα για τα χαλιά που δε γνωρίζατε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γέννησε την ανάγκη για τη δημιουργία τους ή πότε κατασκευάστηκε το πρώτο χαλί και πού;

Η deco-outlet είδε το αστέρι της ανατέλλει το 1969 και από τότε ντύνει κάθε χώρο, εξωτερικό ή εσωτερικό, οικιακό ή επαγγελματικό με χαλιά που οι καταναλωτές λατρεύουν. Μας δίνει, λοιπόν, κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία τους και όχι μόνο:

1. Η λέξη χαλί προέρχεται από την περσική λέξη qali. Η λέξη μοκέτα έχει τις ρίζες της στη γαλλική λέξη moquette.

2. Έχετε αναρωτηθεί πότε δημιουργήθηκε; Πιθανότατα από κάποιο νομά στην κεντρική Ασία από την ανάγκη

τουνα χαρίσει ζεστασιά στο μέρος που έμενε.

3. Το πρώτο χαλί που δημιουργήθηκε ποτέ ήταν το Pazyryk που χρονολογείται τον 5ο-4ο π.Χ. αι. Εντοπίστηκε το 1949 στη Σιβηρία ενώ την πατρότητά του διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες η Αρμενία. 4. Υπάρχουν πολλοί μύθοι και παραμύθια για τα χαλιά και την ιπτάμενη ιδιότητά τους. Ο πιο γνωστός είναι του Αλλαντίν που γυρνά τον κόσμο με την αγαπημένη του Γιασμίν πάνω σε αυτό.

4. Υπάρχουν πολλοί μύθοι και παραμύθια για τα χαλιά και την ιπτάμενη ιδιότητά τους. Ο πιο γνωστός είναι του Αλλαντίν που γυρνά τον κόσμο με την αγαπημένη του Γιασμίν πάνω σε αυτό.

5. Ο 16ος αιώνας θεωρείται σταθμός καθώς η βιομηχανία του χαλιού αναπτύσσεται τεχνολογικά σε εργαστήρια της Περσίας και της Ινδίας.

6. Τα Βούρλα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά τον Μεσαίωνα ως υλικό μιας χρήσης για να καλυψει το δάπεδο. Σήμερα, μιας και έχουν αναπτυχθεί πολλοί τρόποι καθαριότητας του χαλιού, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα καλό χαλί και να το έχετε μια ζωή με σωστή συντήρηση και καλή καθαριότητα.

Η deco-outlet χρησιμοποιεί την πείρα χρόνων στον χώρο του χαλιού και προτείνει για εσάς χαλιά και μοκέτες που κάθε σπίτι πρέπει να έχει:

Χαλί φτιαγμένο στα μέτρα σας

Απίστευτα απαλό και ζεστό με ανάγλυφα σχέδια, το χαλί Tailor είναι φτιαγμένο για να ταιριάζει παντού και να προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

Δώστε boho πινελιές στο πάτωμα

Αν είστε λάτρης του έθνικ στυλ ή αναζητάτε την κατάλληλη προσθήκη για το mix ‘n match που τόσο πολύ θέλετε να δημιουργήσετε, πείτε ναι σε ένα χαλί με γεωμετρικά σχέδια. To χειροποίητο ινδικό κιλίμι από 100% μαλλί σε κεραμιδί & μπλε είναι ανθεκτικό και θα δώσει την πινελιά που χρειάζεστε στον χώρο σας. Επιλέξτε το αν θέλετε να ντύσετε κάποιον εξωτερικό χώρο τώρα που έρχεται η άνοιξη και ο καιρός ανοίγει.

Αν βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες και σας άρεσαν οι προτάσεις μας, επισκεφθείτε deco-outlet.gr για ακόμη περισσότερες επιλογές σε χαλιά, μοκέτες και πολλές ακόμη λύσεις που αφορούν το δάπεδο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Σας περιμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Αποκτήστε τα προϊόντα εύκολα & γρήγορα με ένα κλικ: Χαλί Tailor, Χειροποίητο Κιλίμι 83×123 cm

Keywords
Τυχαία Θέματα
3+1,