Στην Ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Όχι, δεν μπερδέψαμε τις φωτογραφίες! Αυτό είναι το νέας γενιάς Mitsubishi ASX για την αγορά της Ευρώπης, όσο και αν τα μάτια μας επιμένουν να βλέπουν ένα Renault Captur.

Η Mitsubishi επιστρέφει στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των μικρών SUV στην Ευρώπη με το νέο ASX.

Μια κίνηση που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi οι οποίες από κοινού εξέλιξαν την πλατφόρμα CMF-B για τα μικρά τους SUV. Μόνο που τώρα οι Ιάπωνες εκμεταλλεύονται ακόμη περισσότερο τους συμμάχους τους, αφού το νέο Mitsubishi ASX είναι στο μεγαλύτερο του μέρος (αν όχι όλο) ένα Renault Captur. Το νέο ASX λοιπόν κατασκευάζεται στην Ισπανία και ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά.

Προφανώς και οι ομοιότητες με το γαλλικό μοντέλο είναι παραπάνω από ορατές. Στην πράξη τα στοιχεία που αλλάζουν στο Mitsubishi ASX είναι σχεδίαση στη μάσκα με το χαρακτηριστικό Dynamic Shield της ιαπωνικής φίρμας και τα σήματα της μάρκας στη θέση αυτών της Renault. Η υπόλοιπη σχεδίαση, τα φώτα και όλα τα πάνελ του ASX είναι κοινά με το Captur, ενώ στο κέντρο της πίσω πόρτας υπάρχει ολογράφως το όνομα Mitsubishi. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι παραπάνω από γνώριμη και πρακτικά οι αλλαγές είναι μετρημένες. Έτσι έχουμε μια φρέσκια σχεδίαση που θυμίζει Captur από άκρη σε άκρη, έχουμε την ίδια καλή ποιότητα και εργονομία. Ακόμη και τα χειριστήρια είναι τα ίδια, όπως βεβαίως και η κάθετη οθόνη για το σύστημα infotainment.

Πλήρης γκάμα σε βενζίνη και υβριδικά μοντέλα

Η νέα γενιά Mitsubishi ASX θα εξοπλίζεται με μια γκάμα κινητήρων που σχεδιάστηκαν για την αγορά της Ευρώπης. Έτσι στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε το plug-in hybrid (PHEV) μοντέλο με κινητήρα βενζίνης 1,6lt, δύο ηλεκτροκινητήρες και το αυτόματο multi-mode κιβώτιο της Renault. Ακολουθήσει η αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, επίσης με έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 lt και 2 ηλεκτροκινητήρες, αλλά με αισθητά μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία (1,3 kWh αντί για 10,5 kWh στο PHEV). Η γκάμα του ASX περιλαμβάνει ακόμη τον γνώριμο 1,3 lt turbo βενζίνης, mild hybrid, με επιλογή 6-τάχυτου μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων αλλά και τον 3-κύλινδρο 1000άρη turbo βενζίνης, που θα αποτελέσει και το entry level σύνολο στη γκάμα του ASX.

Το ASX έχει και μια σειρά τεχνολογιών, όπως επιλέξιμα προφίλ οδήγησης μέσω του Multi-Sense διακόπτη, MI-PILOT με υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Adaptive Cruise Control (ACC) και Lane Centering Assist (LCA).

Εκδόσεις και τιμές

Το νέο Mitsubishi ASX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: INFORM, INVITE PLUS, INTENSE PLUS και INSTYLE. Υπάρχουν έξι χρωματικές επιλογές και συγκεκριμένα τα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey μαζί με το απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις INTENSE PLUS και INSTYLE υπάρχει δυνατότητα διχρωμίας με οροφή σε μεταλλική απόχρωση Onyx Black.

Οι τιμές του ASX στη χώρα μας ξεκινούν από τις 27.730 ευρώ στην έκδοση 1.0T INFORM με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι εκδόσεις 1.3Τ MHEV με 140 ίππους, επίσης με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, κοστίζει από 30.870 ευρώ, ενώ οι πλήρως υβριδικές εκδόσεις ASX HEV 1.6lt με αυτόματο κιβώτιο και 142 ίππους, ξεκινούν από τις 36.890 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η Plug-in Hybrid έκδοση με 160 ίππους και αρχική τιμή τις 45.830 ευρώ.

The post Στην Ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα