Ανανέωση για το Honda Jazz e:HEV

Το Honda Jazz αποκτά ένα αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης, περισσότερη ισχύ αλλά και μια νέα έκδοση Advance Sport.

Η ανανεωμένη σειρά του Honda Jazz παραμένει βεβαίως πλήρως υβριδική και μάλιστα με ένα αναβαθμισμένο

υβριδικό σύστημα e:HEV που βελτιώνει την συνολική αίσθηση στην οδήγηση, αυξάνει την ισχύ και την ικανότητα ρυμούλκησης. Και όλα αυτά χωρίς να επηρεάζονται οι εκπομπές CO2 ή η κατανάλωση καυσίμου.

Το υβριδικό σύστημα στο Jazz περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τρία προγράμματα οδήγησης. Πλέον η απόδοση του βασικού ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 14ps, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ του στα 122ps, ενώ το μοτέρ-γεννήτρια αποδίδει επιπλέον 8 kW, ανεβάζοντας τη συνολική μέγιστη ισχύ του στα 106ps. Ο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων με άμεσο ψεκασμό έχει κερδίσει και αυτός σε απόδοση, με μέγιστη ισχύ πλέον στα 107ps και ροπή στα 131 Nm. Το Jazz e:HEV έχει εκπομπές CO2 από 102g/km, ενώ στην νέα έκδοση Advance Sport η τιμή αυτή ξεκινά από 106 g/km.

Βελτιώσεις έγιναν και στο αυτόματο κιβώτιο, προς όφελος της ομαλής λειτουργίας, με τις εκδόσεις Crosstar, Elegance και Advance να ξεχωρίζουν τώρα για τη διαφορετική τους απόκριση κατά την επιτάχυνση. Μάλιστα η νέα έκδοση Advance Sport έχει διαφορετική χαρτογράφηση γκαζιού ώστε να προσφέρει περισσότερη αμεσότητα και βελτιωμένη αίσθηση επιτάχυνσης. Αξιοποιώντας τις βελτιώσεις του συστήματος κίνησης, η έκδοση Advance Sport έχει και νέες ρύθμιση στην ανάρτηση, με σκληρότερα πίσω ελατήρια κατά 20% και πιο μαλακά εμπρός κατά 8%. Νέα και σκληρότερα είναι και τα αμορτισέρ. Αυτή η νέα ισορροπία ακαμψίας εμπρός-πίσω έχει μειώσει τις διαμήκεις δυνάμεις που ασκούνται με στόχο μια πιο δυναμική οδήγηση.

Τι αλλάζει οπτικά;

Το ανανεωμένο Honda Jazz e:HEV στις εκδόσεις Elegance και Advance υιοθετεί μια νέα σχεδίαση μάσκας και πιο σκούρο ένθετο προβολέων. Διαφοροποιημένοι είναι και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ενώ την συνολική εικόνα συμπληρώνουν τα νέα σχέδια ζαντών και βεβαίως οι νέες χρωματικές επιλογές στο αμάξωμα. Η νέα έκδοση Advance Sport διατίθεται στη νέα αποκλειστική απόχρωση Urban Gray και ξεχωρίζει ακόμη από τον πιο σπορ σχεδίασης προφυλακτήρα, τη μάσκα τύπου πλέγματος, τους γυαλιστερούς μαύρους καθρέπτες και τις ζάντες αλουμινίου 16”.

Στο εσωτερικό, οι εκδόσεις Elegance και Advance έχουν νέα υλικά και νέα χρώματα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι το νέο φινίρισμα για το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το μινιμαλιστικό τιμόνι δύο ακτίνων. Η έκδοση Advance Sport έχει λεπτομέρειες που ταιριάζουν με τον πιο σπορτίφ χαρακτήρα, όπως επένδυση καθισμάτων σε μαύρο suede και γκρι δέρμα, τιμόνι τριών ακτινών και κίτρινες ραφές στο κεντρικό υποβραχιόνιο και τα πάνελ των θυρών. Βεβαίως όλες οι εκδόσεις του Jazz διατηρούν τα γνώριμα επίπεδα ευρυχωρίας και τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα Magic Seats.

Τα ανανεωμένα Honda Jazz και του Jazz Crosstar αναμένονται σύντομα στην αγορά της Ευρώπης.

#tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/433353_REFRESHED_JAZZ_e_HEV_LINE-UP_GAINS_NEW_ADVANCE_SPORT_VARIANT-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/433357_REFRESHED_JAZZ_e_HEV_LINE-UP_GAINS_NEW_ADVANCE_SPORT_VARIANT-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/433360_REFRESHED_JAZZ_e_HEV_LINE-UP_GAINS_NEW_ADVANCE_SPORT_VARIANT-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/433352_REFRESHED_JAZZ_e_HEV_LINE-UP_GAINS_NEW_ADVANCE_SPORT_VARIANT-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/433355_REFRESHED_JAZZ_e_HEV_LINE-UP_GAINS_NEW_ADVANCE_SPORT_VARIANT-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 5

The post Ανανέωση για το Honda Jazz e:HEV appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα