Αυτό είναι το νέο Audi Q6 e-tron

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα PPE, το Audi Q6 e-tron αποτελεί το επόμενο βήμα στην premium ηλεκτρική κινητικότητα της μάρκας.

Το Audi Q6 e-tron σηματοδοτεί το επόμενο βήμα της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο μοντέλο από τις επιδόσεις, αλλά και από τις νέες δυνατότητες φόρτισης και την αυξημένη αυτονομία. Το Q6 e-tron ενσαρκώνει το τυπικό στυλ

των SUV της Audi με την περαιτέρω εκλεπτυσμένη σχεδιαστική γλώσσα της οικογένειας e-tron. Παράλληλα υπάρχει νέα σχεδιαστική φιλοσοφία στο εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες που κάνουν το ντεμπούτο τους.

Το μοντέλο τοποθετείται στην premium μεσαία κατηγορία και με μήκος 4,77 μ., πλάτος 1,99 και ύψος 1,64 μ., ενώ το μεταξόνιο των 2.899 χιλιοστών εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τα πόδια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σχεδιαστικά, το Q6 e-tron έχει γνώριμα χαρακτηριστικά όπως η κλειστή μάσκα Singleframe, εδώ σε ασημί ή γυαλιστερό μαύρο. Τα high-tech φώτα δημιουργούν μία πολύ ξεχωριστή εμφάνιση και πρακτικά συνθέτουν ένα μεγάλο μέρος από την επιβλητική όψη του μοντέλου. Πίσω υπάρχει ενιαία φωτιζόμενη λωρίδα που δημιουργεί μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή. Γενικότερα η τεχνολογία φωτισμού στο Q6 αποτελούν ότι ιο σύγχρονο στην αυτοκίνηση αυτή τη στιγμή. Στην περίπτωση των ψηφιακών πίσω φώτων OLED δεύτερης γενιάς, τα έξι πάνελ OLED με συνολικά 360 ανεξάρτητα τμήματα δημιουργούν μια νέα εικόνα κάθε δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιώντας έναν ειδικά ανεπτυγμένο αλγόριθμο. Στο εμπρός μέρος, η ψηφιακή υπογραφή φωτός δημιουργείται από την αλληλεπίδραση του αλγορίθμου με δώδεκα τμήματα που χαμηλώνουν και ανεβοκατεβαίνουν. Με συνολικά έως και οκτώ ψηφιακές υπογραφές οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξατομικεύσουν το Q6 e -tron τους ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία στο εσωτερικό

Το εσωτερικό του Audi Q6 e-tron είναι περισσότερο ψηφιακό από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της μάρκας. Η πανοραμική οθόνη MMI 14,5 ιντσών και η οθόνη MMI 10,9 ιντσών για το συνοδηγό σχηματίζουν μια οπτικά ξεκάθαρη ψηφιακή εικόνα. Σε αυτές προσθέστε και το virtual cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών. Στο εσωτερικό γίνεται εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, ενώ η συνολική ποιότητα χαρακτηρίζεται από premium υλικά. Το πορτμπαγκάζ διαθέτει 526 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, ενώ επιπλέον 64 λίτρα αποθηκευτικού χώρου είναι διαθέσιμα στο frunk (εμπρός πορτμπαγκάζ) κάτω από το εμπρός καπό.

Νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική

Η νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική E3 1.2, (E3 σημαίνει End-to-End Electronic Architecture), βασίζεται σε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα με πέντε υπολογιστές υψηλής απόδοσης, οι οποίοι ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Από τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέχρι την ημιαυτόνομη οδήγηση σε μεταγενέστερα στάδια εξέλιξης. Η αρχιτεκτονική E3 1.2 κάνει το ντεμπούτο της στο Audi Q6 e-tron και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Οι ισχυροί, συμπαγείς και εξαιρετικά αποδοτικοί ηλεκτροκινητήρες, καθώς και μια νέας τεχνολογίας μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία αποτελείται από δώδεκα modules και 180 πρισματικές κυψέλες με συνολική μικτή χωρητικότητα 100 kWh (94,9 kWh ωφέλιμη) εξασφαλίζουν αυτονομία έως 625 km.

Κατά το λανσάρισμα, θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις με τετρακίνηση, ενώ θα ακολουθήσουν νέα αποδοτικά μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς, σχεδιασμένα για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Το Audi Q6 e-tron έχει συνδυαστική απόδοση 387 ίππων και για το 0-100 km/h χρειάζεται 5,9 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 100 kWh (94,9 kWh ωφέλιμη), εξασφαλίζοντας αυτονομία έως 625 km. Το SQ6 e-tron με συνδυαστική απόδοση έως και 516 ίππους, χρειάζεται 4,3 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h. Οι μέγιστες ταχύτητές τους είναι 210 και 230 km/h αντίστοιχα, ενώ χάρη στην τεχνολογία 800 volt και τη μέγιστη ικανότητα φόρτισης των 270 kW ως στάνταρ, το Q6 e-tron μπορεί να αποκτήσει επιπλέον αυτονομία 255 χιλιομέτρων σε μόλις δέκα λεπτά σε έναν ταχυφορτιστή DC.

Τα Audi Q6 e- tron quattro και SQ6 e-tron αναμένονται στους δρόμους μεσα στο καλοκαίρι του 2024.

The post Αυτό είναι το νέο Audi Q6 e-tron appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα