Σαρώνει στα βραβείο το Kia EV9

Η Kia κατέκτησε τους επίζηλους τίτλους 2024 World Car of the Year και 2024 World Electric Vehicle με το νέο EV9.

Το ολοκαίνουριο EV9 εξασφάλισε στην Kia την τέταρτη και πέμπτη νίκη της στα World Car

Awards από το 2020. Η πρόσφατη αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024 ήρθε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές του θεσμού. Το EV9 εξασφάλισε τους διάσημους τίτλους του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς και του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Οχήματος μετά από ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής 100 διακεκριμένων δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 29 χώρες.

Οι κριτές αναγνώρισαν τον καινοτόμο σχεδιασμό, το ευρύχωρο εσωτερικό των επτά θέσεων και την ανταγωνιστική τιμή του Kia EV9. Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, το ηλεκτρικό μοντέλο είναι το πρώτο Kia που διαθέτει τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς για κορυφαία απόδοση.

Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, είναι παγκοσμίως γνωστά ως η κορυφαία διάκριση για την αριστεία και την πρωτοπορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιβραβεύοντας αξιοσημείωτα επιτεύγματα σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία. Πριν από το EV9, νικητή του 2024, η Kia είχε ήδη κατακτήσει τρεις νίκες στα World Car Awards – το Telluride ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και το Soul EV ως Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο το 2020, μαζί με το Kia EV6 GT που κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Επιδόσεων της Χρονιάς το 2023.

Οι δύο νίκες στα World Car Awards έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη εντυπωσιακή συλλογή διακρίσεων για το Kia EV9. Από την παρουσίασή του ως το πρώτο EV SUV με τρεις σειρές καθισμάτων της Kia, το EV9 έχει συγκεντρώσει μια σειρά από βραβεία, μεταξύ των οποίων η νίκη στην κατηγορία “Οικογενειακά αυτοκίνητα” των Golden Steering Wheel Awards, το  North American Utility Vehicle of the Year 2024 και το “Best Premium SUV” στα βραβεία Newsweek Autos Awards 2023.

Παγκόσμιο Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Την καινοτομία του EV9 επιβεβαίωσαν και οι γυναίκες, καθώς μερικές εβδομάδες νωρίτερα το μοντέλο ανακηρύχθηκε ως το “Παγκόσμιο Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” (WWCOTY). Το μεγάλο SUV της Kia αναδείχθηκε θριαμβευτής μεταξύ 63 διεκδικητών του τίτλου μετά την αξιολόγηση πολλών σημείων από 75 γυναίκες δημοσιογράφους του αυτοκινήτου από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Οι κριτές επαίνεσαν το EV9 ως μια πρωτοποριακή προσθήκη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, αναφέροντας την προσιτή τιμή, τη φιλικότητα προς τον χρήστη και την ευρεία απήχησή του. Η φετινή αναγνώριση για το EV9 από τον γυναικείο θεσμό, ακολουθεί τον θρίαμβο του Kia Niro πέρυσι, το οποίο ανακηρύχθηκε το «Καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2023» στα βραβεία WWCOTY. Τώρα το EV9 συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί βραβείων.

Χρυσό βραβείο σχεδιασμού στα iF Design Awards 2024

Εκτός από τους “ειδικούς” της αυτοκίνησης, το EV9 κερδίζει και άλλες διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα πέντε iF Design Awards που καλύπτουν μια σειρά από επώνυμα προϊόντα, εκδηλώσεις και στρατηγικές επικοινωνίας. Οι νικητές στα iF Design Award επιλέχθηκαν μεταξύ 10.800 συμμετοχών από 72 έθνη, γιορτάζοντας την παγκόσμια απήχηση ενός σχεδίου.

Τεράστια ήταν η επιτυχία της Kia και στα βραβεία iF Design Awards 2024, στα οποία αναγνωρίστηκαν πέντε ξεχωριστά στοιχεία των πρόσφατων προγραμμάτων της εταιρείας. Η κριτική επιτροπή στον συγκεκριμένο θεσμό απαρτίζεται από ανθρώπους του διάσημου forum σχεδιασμού. Έτσι λοιπόν, το νέο EV9 πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα χρυσό βραβείο, αξιοποιώντας τη δημιουργική ένταση που προκύπτει από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να επιφέρει ένα αρμονικό σύνολο. Αυτή είναι η σχεδιαστική γλώσσα της Kia, την οποία η μάρκα ονομάζει ”Opposites United”. Παρέχει στους σχεδιαστές της Kia ένα πλαίσιο μέσω του οποίου συνδυάζουν ένα μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτικών σχημάτων και σίγουρης, διεκδικητικής γεωμετρίας, προσφέροντας ένα εντυπωσιακά σύγχρονο αλλά γαλήνιο τελικό προϊόν.

Το εξωτερικό του EV9 αποπνέει αυτοπεποίθηση, διαύγεια και ηρεμία με την όρθια στάση, τις καθαρές γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειές του. Το χαρακτηριστικό Digital Tiger Face επιδεικνύει μια οραματική και φουτουριστική εμφάνιση, που τονίζεται από το Digital Pattern Lighting Grille και τους κάθετους προβολείς. Το εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από επίπεδο δάπεδο και μακρύ μεταξόνιο, εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα E-GMP για εξαιρετική ευρυχωρία, ενώ τα καθίσματα και η κεντρική κονσόλα έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και να μεγιστοποιούν περαιτέρω την αίσθηση του χώρου.

Επιπλέον, η καμπίνα του EV9 έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη «στρατηγική βιώσιμης σχεδίασης τριών σταδίων» της Kia. Με την εφαρμογή της νέα στρατηγικής ενσαρκώνεται η δέσμευση της μάρκας για βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην  εξασφάλιση της σταδιακής μείωσης του φυσικού δέρματος με την εισαγωγή 10 βιολογικών στοιχείων και την προώθηση της έρευνας για την ανάπτυξη φυσικών υλικών.

Συνδυαστικά με  την εξωτερική σχεδίαση του EV9, το σύστημα ψυχαγωγίας «Ki» του SUV διαθέτει γραφικό στυλ που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Opposites United και συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια σύγχρονη εμπειρία. Ως νικητής στην κατηγορία product interfaces, το Ki βασίζεται στην οπτική γωνία μιας λοξής γραμμής, που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις και εφαρμόζεται σε όλα τα στοιχεία του infotainment.

Εκτός από τις επιτυχίες του EV9, η Kia διακρίθηκε και σε άλλους τομείς  από τους κριτές του iF στις κατηγορίες: communications, trade fair booth design και interactive media experience.

The post Σαρώνει στα βραβείο το Kia EV9 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα