Η Renault προωθεί τον εξηλεκτρισμό στο Roland Garros

08:47 20/5/2024 - Πηγή: Caroto
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Renault αναδεικνύεται ως κορυφαίος υποστηρικτής του Grand Slam του Roland Garros, που διεξάγεται από τις 20 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου. Από το 2022, η Renault
συμμετέχει ενεργά στο διάσημο τουρνουά τένις, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό περίπτερο 150 τετραγωνικών μέτρων αφιερωμένο στο ηλεκτρικό 5 E-Tech.Ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech Roland-Garros

Το Renault 5 E-Tech, σε ειδική έκδοση Roland-Garros, θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Το μοντέλο αυτό ξεχωρίζει για τον κομψό και σπορτίφ σχεδιασμό του και θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: λευκό πέρλα, μπλε midnight, μαύρο starry, και ματ γκρι. Τα χρώματα αυτά συνδυάζονται ιδανικά με την ασημί σατινέ οροφή και τις 18 ιντσών ζάντες Ecrou με μαύρη γυαλιστερή βαφή. Οι τροχοί, με το κεντρικό καπάκι της πλήμνης σε γκρι ματ, προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας.

Το λογότυπο του Roland-Garros στο κάτω μέρος των μπροστινών θυρών πλαισιώνεται από ένα σχέδιο που αναπαριστά τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του σταδίου. Η μαύρη σατινέ υφασμάτινη οροφή συμπληρώνει το στυλ του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, οι επενδύσεις από ανοιχτό γκρι ύφασμα δανείζονται στοιχεία από την τεχνολογία κατασκευής ρούχων και τον κόσμο του αθλητισμού.

Το ανάγλυφο λογότυπο του Roland-Garros στις πλάτες των καθισμάτων και οι ίδιες επενδύσεις στα πάνελ των θυρών και τη λωρίδα του ταμπλό προσδίδουν μοναδικότητα. Η διακοσμητική λωρίδα του ταμπλό έχει σατινέ μεταλλική υφή και κρυφό φωτισμό με την επιγραφή “Roland Garros Paris”.

Ο επιλογέας ταχυτήτων τύπου e-pop είναι εμπνευσμένος από τη λαβή της ρακέτας του τένις, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει θέση επαγωγικής φόρτισης του smartphone με κόκκινη επιφάνεια.

Τα αποκλειστικά πατάκια “red clay” και τα μαρσπιέ των θυρών από βουρτσισμένο αλουμίνιο, με τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα και την επιγραφή “Roland-Garros Paris”, ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Κοινωνικές Πρωτοβουλίες της Renault

Η πρωτοβουλία Give Me 5, που ξεκίνησε η Renault το 2022, προωθεί την πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες μέσω της κατασκευής και ανακαίνισης γηπέδων τένις σε Γαλλία, Βραζιλία και Αργεντινή.

Στη Γαλλία, σε συνεργασία με την ένωση “Fête le Mur” του πρώην τενίστα Yannick Noah, χρηματοδοτούνται τρία νέα γήπεδα σε μη προνομιούχες γειτονιές στη Μασσαλία, το Πουατιέ και το Ρουμπέ.

Φέτος, η Diane Parry και ο Casper Ruud προστίθενται στους πρεσβευτές της Renault, μαζί με τους Félix Auger-Aliassime, Diede de Groot και Luca Van Assche.

Οι πρεσβευτές αυτοί, ντυμένοι στα χρώματα της Renault, προωθούν την πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες, κυρίως μέσω του προγράμματος Give Me 5.

Πρωτοποριακές Πρωτοβουλίες της Renault

Η Renault είναι για δεύτερη χρονιά χορηγός του μεγαλύτερου τουρνουά junior στη Νότια Αμερική, του Roland-Garros Junior Series by Renault, που συγκεντρώνει τους 16 καλύτερους παίκτες κάτω των 16 ετών από 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι δύο νικητές θα συμμετάσχουν στο τουρνουά Roland-Garros Juniors από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου.

Για τις ανάγκες του τουρνουά, η Renault παρέχει στόλο 180 οχημάτων, εκ των οποίων το 88% είναι εξηλεκτρισμένα. Αυτά περιλαμβάνουν 70 ηλεκτρικά Scenic E-Tech, 30 Rafale E-Tech full hybrid, 40 Espace E-Tech full hybrid και 20 Austral E-Tech full hybrid.

Επιπλέον, τέσσερα μοντέλα R5 της δεκαετίας του 1970, μετασκευασμένα σε ηλεκτρικά από την “The Originals Renault–La Collection”, θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις στο χώρο των αγώνων.

Renault premium partner of the Roland Garros French Open tennis tournament

Renault premium partner of the Roland Garros French Open tennis tournament (1)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (9)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (8)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (7)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (6)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (3)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (2)

Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros (1)

The post Η Renault προωθεί τον εξηλεκτρισμό στο Roland Garros appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα