Το λογότυπο Topolino επιστρέφει ως αδελφάκι του Citroen Ami

Το νέο μοντέλο της Fiat θα είναι το τρίτο τετράτροχο που προέρχεται από τη Stellantis, μετά το Citroen Ami που έκανε το ντεμπούτο του το 2020 και το σχεδόν πανομοιότυπο Opel Rocks-e που ακολούθησε το 2021. Και τα δύο είναι διαθέσιμα σε επιβατικές κι επαγγελματικές εκδόσεις, κάτι που θα μπορούσε επίσης να ισχύει για τον Ιταλό αδερφό τους. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι πέρσι η Citroen παρουσίασε το στιβαρό concept My Ami Buggy, που δείχνει τις δυνατότητες του μοντέλου όσον αφορά τις οπτικές

τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με το Automotive News Europe, το τετράκυκλο της Fiat θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί περαιτέρω χάρη στην προσθήκη μιας ανοιγόμενης οροφής. Αυτό θα ταίριαζε στην αναβίωση του Topolino, καθώς το αρχικό μοντέλο του 1936 (500 Topolino) ήταν επίσης διαθέσιμο με ανοιγόμενη μορφή.

Αναμένετε το Fiat Topolino να μοιράζεται τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων και μπαταρία 5.5 kWh με το Ami. Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό Citroen μπορεί να πετύχει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα και προσφέρει αυτονομία 75 χιλιόμετρα. Οι εξωτερικές διαστάσεις του νέου Topolino πιθανότατα θα μοιάζουν πολύ με τον Γάλλο (ξ)άδερφο, ο οποίος έχει μήκος 2.410 χιλιοστά. Η ταξινόμηση του ιταλικού τετρακύκλου θα του επιτρέψει να οδηγείται από έφηβους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Θα είναι επίσης το φθηνότερο μοντέλο της Fiat, κάτω από το ηλεκτρικό 500 και το διάδοχο του Panda.

Η Citroen πούλησε 9.183 Ami το 2021. Το 2022, η Stellantis σχεδιάζει να παράγει 15.000 μονάδες του Citroen Ami και 5.000 μονάδες του Opel Rocks-e. Και τα δύο μοντέλα παράγονται στην Kenitra του Μαρόκου με τη χωρητικότητα του εργοστασίου να αναμένεται να αυξηθεί σε 35.000-40.000 οχήματα ετησίως το 2023 και για τις τρεις εκδόσεις του μικροσκοπικού ηλεκτρικού τετράκυκλου.

The post Το λογότυπο Topolino επιστρέφει ως αδελφάκι του Citroen Ami appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα