Η Lancia επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτρική (αλλά στιλάτη) εταιρία

Ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, δήλωσε: «Το μέλλον της Lancia είναι ήδη παρόν και μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουμε μια πρώτη γεύση από τη νέα πορεία που θα μας οδηγήσει να γίνουμε μια αξιόπιστη μάρκα στην premium αγορά, στο όνομα της καινοτόμου, καθαρής και ασφαλούς μετακίνησης».

Τρία νέα μοντέλα – Ypsilon,

Aurelia και Delta

Μία νέα Lancia θα παρουσιάζεται κάθε δύο χρόνια, με την προκύπτουσα γκάμα των τριών μοντέλων να καλύπτει το 50% της αγοράς σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. Το ολοκαίνουργιο Ypsilon τέταρτης γενιάς θα φτάσει το 2024, διαθέσιμο σε υβριδικές και EV εκδόσεις. Θα αντικαταστήσει το σημερινό Ypsilon το οποίο παρόλο που πωλείται με ελάχιστες αλλαγές από το 2011, παραμένει best-seller στην Ιταλία.

Το πρώτο crossover της Lancia θα ακολουθήσει το 2026, αναβιώνοντας ταυτόχρονα την ιστορική ονομασία Aurelia, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το 1950 ως το 1958 για μια σειρά εκδόσεων sedan, coupe, κουπέ, spider και cabrio. Τέλος, το πολυαναμενόμενο αναγεννημένο compact hatchback Lancia Delta θα φτάσει το 2028. Τόσο η Aurelia όσο κι η Delta θα προσφέρονται αποκλειστικά σε ηλεκτρική μορφή, πιθανότατα με βάση κάποια υπάρχουσα πλατφόρμα της Stellantis. Μέχρι το 2028 η Lancia επιβεβαίωσε ότι θα είναι μάρκα μόνο για EV, πράγμα που σημαίνει ότι το υβριδικό Ypsilon θα διακοπεί μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά.

Tο τελευταίο δελτίο τύπου της Lancia περιλαμβάνει τις πρώτες πληροφορίες για το σχεδιασμό. Τα νέα μοντέλα θα αντλούν έμπνευση από την πλούσια κληρονομιά της Lancia, ερμηνεύοντας εκ νέου εμβληματικά στοιχεία «με μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο».

Φωτιζόμενες γρίλιες και εσωτερικοί χώροι εμπνευσμένοι από ρετρό με ανακυκλωμένα υλικά

Η πρώτη υπόδειξη αφορά τη μάσκα σε σχήμα δισκοπότηρου, η οποία θα επανεξεταστεί χάρη στα «καινοτόμα στοιχεία φωτισμού». Η τάση της φωτιζόμενης μάσκας δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού οι BMW , Rolls-Royce, Mercedes-Benz και Skoda το προσφέρουν ήδη ως επιλογή για ορισμένα μοντέλα. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και των τριών μοντέλων Lancia θα είναι ο Jean-Pierre Ploué, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα διευθυντής της Lancia Design στο Torino Centro Stile.

Μέσα στην καμπίνα, η Lancia θα κάνει χρήση του υψηλότερου ποσοστού ανακυκλωμένων υλικών στον όμιλο Stellantis. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η Lancia στοχεύει στη Mercedes-Benz σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα, την εφαρμογή και το φινίρισμα των υλικών. Η εσωτερική ατμόσφαιρα θα είναι εμπνευσμένη από εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος κι έπιπλα σπουδαίων Ιταλών σχεδιαστών.

Η Lancia θα παρουσιάσει επίσης την εικονική διεπαφή «SALA» (Sound Air Light Augmented) μέσω του οποίου, ο οδηγός θα ελέγχει τον ήχο του ηχοσυστήματος, τον κλιματισμό και τον φωτισμό περιβάλλοντος. Μια παρόμοια ατμόσφαιρα θα επαναληφθεί και στις νέες αντιπροσωπείες της Lancia.

Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει 100 νέους αντιπροσώπους σε 60 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τις μισές από τις πωλήσεις της να πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Ενώ το αρχικό σχέδιο επέκτασης αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη, εάν τα πράγματα πάνε καλά στο μέλλον, η Lancia θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πουλήσει αυτοκίνητα σε αγορές με το τιμόνι δεξιά. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η Lancia θα ανακοινώσει την οργανωτική της δομή σε ξένες χώρες.

The post Η Lancia επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτρική (αλλά στιλάτη) εταιρία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα