Το Nissan Skyline GT-R R34 του Paul Walker πουλήθηκε 1.357.000 $

Η δημοπρασία έληξε πριν λίγα λεπτά και ξεπέρασε το αστρονομικό ποσό των 1.2 εκατομμυρίων ευρώ (1.230.000 € για την ακρίβεια)! Είναι αναμφίβολα η υψηλότερη τιμή που έχουμε δει ποτέ για ένα R34. Όχι μόνο πρόκειται για την πιο δημοφιλή γενιά Skyline, αλλά οδηγήθηκε από τον αείμνηστο Paul Walker στην τέταρτη ταινιά των φημισμένων Fast & Furious. 

Η συμβολή του Αμερικανού ηθοποιού δεν περιορίστηκε στην οδήγηση κατά τα γυρίσματα, αλλά επεκτάθηκε και στη βελτίωση του οχήματος. Σε σχέση

με τα R34 παραγωγής, το συγκεκριμένο φέρει κάμποσες τροποποιήσεις: μπροστινό intercooler της Turbonetics, ελατήρια χαμηλώματος Nismo, custom roll cage, ζάντες 19×11 Volk Racing RE30, εξαπίστονα φρένα της Rotora μπροστά και τετραπίστονα πίσω, προφυλακτήρα και πλαϊνές ποδιές της Nismo και πολλά ακόμα. Παρ’ ότι η ταινία εξυμνούσε μια άλλη αυτοκινητιστική κουλτούρα, ο Walker δεν ήταν λάτρης των πολλών αυτοκόλλητων και της εξεζητημένης εξωτερικής εμφάνισης, για αυτό και το αυτοκίνητο παρέμεινε με συγκρατημένη και καλόγουστη εμφάνιση.

Οι τιμές των Skyline συνεχώς ανεβαίνουν, αλλά το ακριβότερο που είχε πουληθεί μέχρι τώρα ήταν ένα αυτοκίνητο μηδενικών χιλιομέτρων στα 662.000 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ, αναφέρει το CarBuzz. Ακόμη κι έτσι, τώρα μιλάμε για υπερδιπλάσια χρήματα. Τι είναι αυτό που εκτόξευσε τόσο πολύ την τιμή; Μα προφανώς η πολύ ιδιαίτερη προϊστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ο αδικοχαμένος σταρ του σινεμά κι οι πολύ πετυχημένες ταινίες Fast & Furious. Μετά το τέλος των γυρισμάτων, το R34 Skyline GT-R κατασχέθηκε από τις Συνοριακές αρχές. Υπήρχε ένα νομικό πρόβλημα σχετικά με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν επιτρεπόταν να  εισαχθεί και να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Το 2012 βρέθηκε στη Γερμανία κι από τότε έγραφε ελάχιστα χιλιόμετρα, σταματώντας κάπου στα 6.000. Ο οίκος δημοπρασίας Bonhams σημειώνει ότι το όχημα θα χρειαστεί συντήρηση πριν οδηγηθεί με τον τρόπο που είχε κατά νου η Nissan και τόσο τίμησε ο Walker. Με 1.357.000 $, θα μπορούσε κανείς να αγοράσει πάνω από 10 ολοκαίνουρια Nissan GT-R στις ΗΠΑ, αλλά μη θεωρείτε κορόιδο αυτόν που δαπάνησε τόσα χρήματα: κάτι μας λέει ότι η αξία του μοντέλου θα κινηθεί μόνο ανοδικά στο μέλλον.

The post Το Nissan Skyline GT-R R34 του Paul Walker πουλήθηκε 1.357.000 $ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα