Έχετε BMW 2000-2006; Μην την οδηγείτε λόγω των αερόσακων

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο επικακτική κι επείγουσα ανάγκη είναι για τους πελάτες μας να λάβουν αυτή την ειδοποίηση στα σοβαρά», δήλωσε ο Claus Eberhart, αντιπρόεδρος aftersales για τη BMW Βόρεια Αμερική. «Γνωρίζουμε ότι οι αερόσακοι της Takata γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό πρέπει να τους αφαιρέσουμε το ταχύτερο από τα οχήματά μας».

Τα μοντέλο που αφορά η ανάκληση των αερόσακων είναι η BMW E46 (Σειρά 3 2000-2006, συμπεριλαμβανομένης της M3), η E39

(Σειρά 5 2000-2003, συμπεριλαμβανομένης της M5) κι η E53 (X5 2000-2004). Αρκετά από αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τους επικίνδυνους αερόσακους Takata.

Η BMW λέει ότι έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της από το 2016, όταν ανακλήθηκαν για πρώτη φορά οι αερόσακοι Takata. Προσπάθησε να προσεγγίσει ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο, με κλήσεις και γραπτά μηνύματα, email, γράμματα, ταχυδρομικές κάρτες, ακόμη και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν κι οι προσπάθειές της οδήγησαν σε επισκευή περίπου 87% όλων των BMW που είναι εξοπλισμένες με αερόσακους Takata, το υπόλοιπο 13% εξακολουθεί να κυκλοφορεί στον δρόμο. Σίγουρα δε θέλει να την πατήσει όπως η Honda, που προσπάθησε πάνω από 300 φορές να επικοινωνήσει με συγκεκριμένο κάτοχο, μέχρι που ο τελευταίος βρήκε τραγικό θάνατο από την ελλατωματική λειτουργία των συγκεκριμένων αερόσακων.

«Οι πελάτες πρέπει να σταθμεύσουν αυτά τα οχήματα αμέσως και να μην τα οδηγήσουν πριν ελέγξουμε εάν το όχημά τους είναι ασφαλές για να οδηγήσουν αυτοί και τα μέλη της οικογένειάς τους», είπε ο Eberhart. «Η επισκευή αυτών των οχημάτων είναι γρήγορη, εύκολη κι εντελώς δωρεάν.»

Καθώς τα οχήματα κι οι ανακαλούμενοι αερόσακοι γερνούν, γίνονται πιο επιρρεπείς σε αστοχίες. Η BMW Βόρειας Αμερικής λέει ότι τα εξαρτήματα για την αντικατάσταση αυτών των επικίνδυνων αερόσακων είναι άμεσα διαθέσιμα κι ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να στείλει τεχνικούς στον πελάτη για να αντικαταστήσουν τον αερόσακο του οχήματός του επί τόπου. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί να στείλει ένα φορτηγό στο σπίτι ή στο γραφείο του πελάτη για να παραλάβει το όχημα χωρίς κόστος. Η αντικατάσταση του αερόσακου συνήθως διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

The post Έχετε BMW 2000-2006; Μην την οδηγείτε λόγω των αερόσακων appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα