Hurtan Grand Albaycin UAE: ένα Miata φοράει την κελεμπία του

Έχουμε ξαναμιλήσει για τον Ισπανό καροσερί Hurtan. Εδώ και τρεις δεκαετίες μεταποιεί διάφορα μοντέλα, προσδίδοντάς τους εμφάνιση που ανάγεται κάμποσες νοσταλγικές δεκατίες πίσω. Εδώ και δύο χρόνια καταπιάνεται με το Mazda MX-5. Πέρσι είχαμε παρουσιάσει την περιορισμένη έκδοση Grand Albaycín 30th Anniversary Edition, που είχε σκοπό να τιμήσει τα 30α γενέθλια της φίρμας.

Τώρα, το δημοφιλές ιαπωνικό roadster αποκτά μία ακόμα έκδοση που έχει εμπνευστεί από τον

αραβικό πολιτισμό. Στις πόρτες θα βρείτε κορδέλες Taracea, μία πινακίδα με αραβική καλλιγραφία, τη σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ το γαλάζιο χρώμα λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από το χρώμα του ουρανού στην αραβική χερσόνησο.

Η Hurtan σκοπεύει να δημιουργήσει 30 τεμάχια της περιορισμένης έκδοσης Grand Albaycin UAE, αλλά δεν έχει διευκρινίσει εάν κάθε παράδειγμα θα διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο. Το αυτοκίνητο που απεικονίζεται φέρει τον αύξοντα αριθμό #01 και κάθεται σε ένα σετ ασημί τροχών με σχέδιο ρετρό ακτίνων. Βασίζεται στη γενιά ND κι αντλεί προφανή σχεδιαστική έμπνευση από τα κλασικά βρετανικά σπορ αυτοκίνητα. Η μοναδική σχεδίαση ξεκινά στο μπροστινό μέρος με ένα ζευγάρι κυκλικούς προβολείς και φώτα πορείας, καθώς και μια χαρακτηριστική μάσκα με κάθετες χρωμιωμένες γρίλιες. Τονισμένα φτερά εμφανίζονται επίσης τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος.

Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την τιμή του νέου μοντέλου Limited Edition των ΗΑΕ, αλλά αφού η κανονική έκδοση ξεκινά από τις 59.000 € για το μοτέρ των 1.5 λίτρων (132 ίππων), είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτή η έκδοση θα κοστίζει κάμποσο παραπάνω. Οι πελάτες που αναζητούν λίγο περισσότερη ισχύ μπορούν να επιλέξουν τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό των 2.0 λίτρων της Mazda με ισχύ 184 ίππων.

The post Hurtan Grand Albaycin UAE: ένα Miata φοράει την κελεμπία του appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα