Τα TVR επιστρέφουν, αλλά θα είναι ηλεκτρικά. Ποιος το περίμενε!

Άφησαν εποχή επειδή ήταν βροντόφωνα και θορυβώδη. Αν κάποιος σάς ζητούσε να στοιχηματίσετε ποια μάρκα θα περάσει τελευταία στην ηλεκτροκίνηση, σίγουρα η TVR θα ήταν στην πεντάδα. Κι όμως, σε δύο χρόνια από τώρα, το νέο Griffith θα προσφέρεται εξίσου με ηλεκτροκινητήρα και με έναν V8 βενζίνης 500 ίππων της Ford.

Αν κι η TVR δεν αποκάλυψε τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, υποθέτουμε ότι θα είναι πιο ισχυρό και πιο γρήγορο σε σύγκριση με το δίδυμο θερμικό, παρά το επιπλέον

βάρος από τις μπαταρίες.

Το μοντέλο που σχεδίασε ο Gordon Murray θα υποστεί επίσης ορισμένες αλλαγές όσον αφορά τη ρύθμιση του πλαισίου για να υποστηρίξει τον νέο τύπο κινητήρα και τη διαφορετική κατανομή του βάρους. Οι σχεδιαστικές αλλαγές θα μπορούσαν να είναι πιο περιορισμένες, με μικρότερες εισαγωγές αέρα μπροστά και την απουσία των πλευρικών απολήξεων της εξάτμισης.

Το Griffith θα είναι το πρώτο αλλά όχι το μοναδικό πλήρως ηλεκτρικό TVR, όπως υπαινίσσεται ο πρόεδρός της, Les Edgar, ο οποίος θέλει να προσφέρει περισσότερα EV μοντέλα στην αγορά. Τον Νοέμβριο του 2021, η TVR ανακοίνωσε μια νέα κοινοπραξία με την εταιρία εξόρυξης λιθίου Ensorcia Metals Corporation που εδρεύει στη Νότια Αμερική. Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει την επαρκή παροχή μπαταριών για μελλοντικά EV που θα φέρουν το τιμημένο βρετανικό έμβλημα.

Όσον αφορά την εμπλοκή της με τη Formula E, η TVR θα είναι ο χορηγός του e-Prix του Μονακό (30 Απριλίου) και του e-Prix του Λονδίνου (30-31 Ιουλίου 31). Η συνεργασία με τη Formula E σηματοδοτεί ένα «σημείο καμπής» στη στρατηγική της TVR, καθώς επιταχύνει τα σχέδια ηλεκτροκίνησης που κινούνται προς τον στόχο να γίνει μια «βιώσιμη επιχείρηση μηδενικών ρύπων».

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε η TVR πρόκειται να ανακοινώσει τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση, αλλά τα ακόλουθα σχόλια του Matt Scammell, επικεφαλής εμπορικού διευθυντή της Formula E, αποκαλύπτει τις προθέσεις: «Η TVR είναι μια αγαπημένη μάρκα κι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στο Μονακό και στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τον ηλεκτρισμό στα μοντέλα τους».

Το νέο εργοστάσιο της TVR στο Cardiff του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ακόμα υπό κατασκευή με το Autocar να αναφέρει ότι χρειάζεται 18 μήνες για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η παραγωγή του Griffith έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πριν τελειώσουν οι εργασίες, προκειμένου να τηρηθούν οι προγραμματισμένες προθεσμίες παράδοσης οχημάτων στους πελάτες.

The post Τα TVR επιστρέφουν, αλλά θα είναι ηλεκτρικά. Ποιος το περίμενε! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα