Στοιχήματα: πόσο γρήγορα μπορείτε να σκοτώσετε ένα ηλεκτρικό;

Διαβάζουμε για τη μέγιστη αυτονομία ενός ηλεκτρικού, ταξιδεύοντας με 60-70 στη δεξιά λωρίδα με ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τη θέρμανση ή τον κλιματισμό απενεργοποιημένα, με αυγό στο γκάζι και τη μέγιστη προσοχή ώστε να μην πάει ούτε μισή kWh χαμένη. Τι γίνεται όμως στο ακριβώς αντίθετο σενάριο; Αν κάποιος επιχειρήσει να το σκοτώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, πόσο θα αντέξει; Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του AutoTrader στο YouTube, ο Alex Kersten του CarThrottle κι ο Rory

Reid, πρώην παρουσιαστής στο TopGear, ανέλαβαν το εγχείρημα. 

Είχε προηγηθεί μια προσπάθεια μέγιστης απόστασης, όπου το Leaf πρώτης γενιάς διένυσε 106 χιλιόμετρα. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό, γιατί μιλάμε για τον πιονέρο της ηλεκτροκίνησης, ένα μοντέλο που έγινε διάσημο για την τεράστια πτώση χωρητικότητας των μπαταριών του. Το συγκεκριμένο, με 118.562 διανυθέντα χιλιόμετρα, έχει φάει τα ψωμιά του, αφού έχει χάσει ήδη το 42% της αρχικής χωρικότητάς του. Επιπλέον, το σημερινό πείραμα έγινε όταν με θερμοκρασία -3 βαθμούς Κελσίου και τους δύο δοκιμαστές να κάνουν ό,τι μπορούν για να ακινητοποιηθούν όσο νωρίτερα γίνεται.

Οι δυο τους, μαζί με τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, βάζουν στοιχήματα και κανείς δε φαίνεται να πιστεύει ότι το αυτοκίνητο θα κάνει περισσότερα από 53 χιλιόμετρα. Η χαμηλότερη πρόβλεψη είναι στα μόλις 39, αλλά η πραγματικότητα τους διέψευσε όλους! Το Leaf επιταχύνει δυνατά στα 99 μίλια την ώρα (159 χλμ/ώρα) και ταξιδεύει ευθύβολα και ξεκούραστα, με τον οδηγό να επαινεί το πόσο ήσυχο και σταθερό είναι στην υψηλή ταχύτητα. Η αυτονομία του όμως δέχεται τεράστιο χτύπημα: μετά από μόλις 5 χιλιόμετρα οδήγησης, η ένδειξη στο ταμπλό μειώθηκε στα 39 χιλιόμετρα. Λίγο αργότερα, η ένδειξη μηδενίστηκε κι εμφανίστηκε το λαμπάκι της βενζίνης (οξύμωρο, ε;) αλλά το αυτοκίνητο συνέχισε να κινείται κανονικά. Για να κάνουν το έργο του πιο δύσκολο, οι δοκιμαστές ενεργοποίησαν αλάρμ, μεγάλη σκάλα στα φώτα, καθαριστήρες και κόρνα, ώστε να φάνε όλη την μπαταρία ένα μίλι αρχύτερα. Ο θάνατος επήλθε στα 34.8 χιλιόμετρα συνολικά!

The post Στοιχήματα: πόσο γρήγορα μπορείτε να σκοτώσετε ένα ηλεκτρικό; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα