Maserati: δε θέλουμε την ταχυφόρτιση γιατί βαραίνει και κοστίζει

Μιλώντας αποκλειστικά στο βρετανικό Autocar, η επικεφαλής ηλεκτροκίνησης της Maserati, Ana Paola Reginatto, τόνισε την αντίφαση ανάμεσα στον χρόνο που περνούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σταθμευμένα στην καθημερινότητα και της επιθυμίας να φορτίζουν όλο και πιο γρήγορα. Αντίθετα, πρότεινε τη χρήση πιο αργών φορτιστών προκειμένου να απολαύσουμε τα σημαντικά οφέλη της εξοικονόμησης βάρους και κόστους, αν και παραδέχεται ότι η τρέχουσα επιθυμία – όσο παράλογη κι αν τη θεωρεί – για γρήγορους

χρόνους φόρτισης μπορεί να απομακρύνει μια τέτοια επιλογή.

«Σήμερα, αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο με βάση την αυτονομία που μπορεί να χρειαστεί μία φορά το χρόνο όταν κάνουμε κάποια μεγάλη απόσταση. Αντίστοιχα, στα θερμικά επιλέγουμε με βάση τον χώρο αποσκευών που μπορεί να χρειαστούμε μία φορά τον χρόνο, όταν ετοιμαζόμαστε για διακοπές», συμπλήρωσε η Reginatto. «Αλλά αυτή η στάση απέναντι στην υπερβολική κατανάλωση – ή τουλάχιστον η νοοτροπία να αγοράζουμε τα περισσότερα που θα χρειαστούμε ποτέ – πρέπει να αλλάξει. Σκεφτείτε το βάρος ενός on-board φορτιστή: 40 κιλά! Ξοδεύουμε εκατομμύρια προσπαθώντας να αφαιρέσουμε 40 κιλά από ένα μοντέλο, οπότε αν μπορούμε να αλλάξουμε στάση ως προς την ταχυφόρτιση, θα υπάρξουν τεράστια πιθανά οφέλη. Όχι μόνο στο βάρος, αλλά και στο κόστος».

Η Reginatto, η οποία ήταν επίσης μέλος της ομάδας που παρουσίασε το αρχικό Nissan Leaf, καθώς και της start-up τετράτροχων σκούτερ Qooder, παραδέχτηκε ότι η πρότασή της για εξοικονόμηση βάρους μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην παγκόσμια τάση των πελατών και τόνισε ότι είναι απλώς μια ιδέα που επεξεργάζονται στη Maserati κι ότι δεν έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό κάποιου μελλοντικού μοντέλου.

«Σήμερα, εργάζομαι με την ομάδα μου με το βλέμμα στραμμένο στο 2032», είπε. «Σίγουρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για το 2023 από το 2032, αλλά το κλειδί της επιτυχίας θα είναι η ευελιξία στις ευκαιρίες που εμφανίζονται. Δεν μπορεί να υπάρξει σταθερό σχέδιο όταν τόσα πολλά είναι ανοιχτά σε αλλαγές».

Η Reginatto πιστεύει επίσης ότι η Maserati θα έχει δυσκολότερη δουλειά στο μάρκετινγκ παρά στην κατασκευή των ηλεκτρικών της μοντέλων. «Είναι ευκολότερο – αλλά όχι εύκολο – να παρουσιάσουμε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων από ό,τι αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Maserati Granturismo Folgore θα έχει 760 ίππους και χρόνο 0-100 σε 2.7″. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνδυάσουμε τις επιδόσεις με την πολυτέλεια και να πείσουμε τους αγοραστές να μας επιλέξουν. Κατά μέσο όρο, αναμένουμε ότι το 60% των αγοραστών των ηλεκτρικών μας μοντέλων δε θα έχουν αγοράσει ξανά Maserati. Ανοίγονται νέες ευκαιρίες και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι για να διασφαλίσουμε ότι τα νέα μοντέλα θα αποδίδουν τις αξίες της μάρκας που απαιτεί η κληρονομιά μας».

The post Maserati: δε θέλουμε την ταχυφόρτιση γιατί βαραίνει και κοστίζει appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα